ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αφοι Δούζη: Aπό τη Θεσσαλονίκη στο Λονδρέζικο Covent Garden, με το Ergon House

Eπενδύσεις 15 εκατ. στη διετία, με την Ergon Τρόφιμα να επεκτείνεται σε Ντουμπάϊ, Μπαχρέϊν και με τρίτο ξενοδοχείο στην Αθήνα

 05/06/2024 07:00

Αφοι Δούζη: Aπό τη Θεσσαλονίκη στο Λονδρέζικο Covent Garden, με το Ergon House

Άννη Καρολίδου

Ένα εντυπωσιακό project στο Covent Garden, σε ένα από τα ομορφότερα και δημοφιλέστερα μέρη του West End του Λονδίνου, ετοιμάζουν οι αδελφοί Γιώργος και Θωμάς Δούζης. Πρόκειται για το Ergon House, που θα φέρει την ελληνική εστίαση και φιλοξενία, στο εντυπωσιακό βικτωριανό οικοδόμημα, στο αριθμό 26 της King Street.

«Το Ergon House είναι το πρώτο hospitality project μας εκτός Ελλάδας, το πρώτο εταιρικό, μεγάλο project στο εξωτερικό, αλλά και το πρώτο ελληνικό hospitality brand που πηγαίνει στο Λονδίνο», είπε ο Θωμάς Δούζης επισημαίνοντας ότι το Ergon House είναι ένα από τα πέντε έργα, τα πέντε projects που τρέχει αυτή την περίοδο η Ergon Tρόφιμα Α.Ε., μέσω και των θυγατρικών της σε Βρετανία και Μέση Ανατολή. Για τα projects αυτά, που θα υλοποιηθούν όλα μέχρι και το 2025, η Εταιρεία επενδύει συνολικά ποσά έως 15 εκατ. ευρώ.

Σε αυτό το διατηρητέο ακίνητο των περίπου 2.500 τ.μ., που βρίσκεται δίπλα στην πιάτσα του Covent Garden, θα δημιουργηθεί ένα boutique ξενοδοχείο, αφού ανακαινισθεί το κτίριο. Στο Ergon House, που θα λειτουργήσει ως το τέλος του 2025, θα δημιουργηθούν 25 δωμάτια, ένα εστιατόριο σε χώρο του ισογείου, ένα Αgora με delicatessen προϊόντα και αρτοσκευάσματα επίσης στο ισόγειο, ενώ στην ταράτσα του κτιρίου , στο roof garden, θα λειτουργεί μπαρ και ένα ακόμη εστιατόριο.

Η Εστίαση πάει παρέα με τη Φιλοξενία

Οι αδελφοί Δούζη, το έχουν με τους πετυχημένους αναπτυξιακούς συνδυασμούς, είναι κάτι σαν mixologists στον τομέα τους, καθώς παντρεύουν το εμπόριο high end τροφίμων, με την εστίαση και τη φιλοξενία, όπως επίσης παντρεύουν την ανάπτυξη σε Ελλάδα με την ανάπτυξη στο εξωτερικό.

«Στη Μέση Ανατολή είμαστε σε Ντόχα και Άμπου Ντάμπι με τα Ergon Deli & Café και τώρα προχωράμε σε ένα Ergon Agora στο Nτουμπάϊ μέσω franchising. Στο Ντουμπάϊ, το Ergon Agora, θα έχει λιανική τροφίμων αλλά θα δίνει πολύ περισσότερο χώρο στην εστίαση, παρουσιάζοντας και τα brands που έχουμε δημιουργήσει, τα burgers του Balboa, τα αρτοσκευάσματα του 72H, τα γλυκά του Cheesecake Hall of Fame.

«Ταυτόχρονα κάνουμε και δύο εστιατόρια στο Μπαχρέϊν, δύο Ergon Deli & Cafe. Οι αναπτύξεις στη Μέση Ανατολή γίνονται μέσω franchising και σε συνεργασίες με μέλη των βασιλικών οικογενειών των Εμιράτων», είπε ο κ. Δούζης και πρόσθεσε:

douzis-thomas-ergon-agora.jpg

«Με το Ergon House δημιουργούμε μία Αγορά με εστίαση και Ξενοδοχείο στο Λονδίνο, ένα έργο πολύ σημαντικό για εμάς. Όμως στο σχεδιασμό μας έχει μπει ακόμη ένα ξενοδοχείο με εστιατόριο στην Αθήνα, στην οδό Ερμού, που θα προστεθεί στα ήδη δύο που έχουμε , δηλαδή στο Ergon House και στο Ergon Bakehouse.

«Όλες οι αναπτύξεις μας βασίζονται πάνω σε ιδιαίτερα ακίνητα, αυτά είναι που, τρόπον τινά, μας δίνουν την έμπνευση, το έναυσμα. Στον πυρήνα όλων των Ergon, είναι τα τρόφιμα, η γαστρονομία και γύρω από αυτά, έρχεται και δένει η φιλοξενία».

Έτσι, παράλληλα με τα σχέδια για το εξωτερικό, η Ergon Tρόφιμα σκανάρει Κυκλάδες και Ιόνιο για ιδιαίτερα ακίνητα, σε τουριστικά νησιά που διαθέτουν αεροδρόμιο. Μάλιστα, το makthes.gr συνάντησε τον κ. Δούζη, λίγο πριν ξεκινήσει για Κυκλάδες, καθώς σε αυτό τον νέο κύκλο αναζητήσεων περιλαμβάνονται Σύρος και Μύκονος, ενώ θα ακολουθήσει η Κέρκυρα στο Ιόνιο.

Χρονιά ρεκόρ το 2023

Η έναρξη νέων, σημαντικών επενδύσεων, δεν προβληματίζει τους αδελφούς Δούζη καθώς παρά την επέκταση του Δικτύου των Ergon, η Εταιρεία «τα καταφέρνει καλά».

Το 2023 ήταν μία χρονιά ρεκόρ από πλευράς εσόδων. Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Ergon , πλησίασε τα 30 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η Ergon Τρόφιμα το  2022 είχε κύκλο εργασιών  στα 11 εκατ. ευρώ και, το 2021 ( χρονιά με έντονο το αποτύπωμα του covid) ήταν στα 5,5 εκατ. ευρώ. 

«Δεν μας προβληματίζει το ύψος των επενδύσεων που αναλαμβάνουμε. Οι επενδύσεις μας, αυτά τα 15 εκατ. ευρώ σε βάθος διετίας, θα χρηματοδοτηθούν από τις πολύ ικανοποιητικές ταμειακές ροές που έχουμε αλλά και με περαιτέρω δανεισμό. Δεν εξετάζουμε τη διάθεση κάποιου ποσοστού, μετοχικού μεριδίου, σε επενδυτή αν και έχουμε τα μάτια μας ανοικτά, άλλωστε έχουμε συνεργασίες πάνω σε συγκεκριμένα projects, με franchisees.

Mε glamping στην Παραλία Νικήτης

Το Ergon Beach House, που λειτούργησε πέρυσι για πρώτη φορά, στην Παραλία της Νικήτης( στα 12 στρέμματα του πρώην Camping Nikiti), φέτος έχει πλέον εξελιχθεί σε ένα glamping , με 36 πέτρινες καμπάνες και σκηνές, οι 15 εκ’ των οποίων έχουν ιδιωτικές πισίνες. Το Ergon Beach House , με τα κομφόρ που προσφέρει στους κατασκηνωτές , είναι πολύ πιο κοντά σε ξενοδοχείο απ’ ότι σε camping.

ergon-nikiti.jpg


«Πέρυσι στο Ergon Beach House λειτούργησαν εστιατόριο, κατάστημα λιανικής και θερινός κινηματογράφος, αλλά για φέτος προστέθηκαν οι σκηνές με μία επένδυση που έφτασε στα 2,5 εκατ. ευρώ», εξήγησε ο κ. Δούζης, λέγοντας ότι υπάρχει κοινό που προτιμά αυτού του είδους τις διακοπές.

Σε αυτά τα 16-17 χρόνια, οι δύο Θεσσαλονικείς επιχειρηματίες, έχουν πετύχει περισσότερα από πολλά στο χώρο των Τροφίμων και της Εστίασης, πρώτιστα,λ αλλά και της Φιλοξενίας.

Να μη ξεχνάμε ότι ήταν το 2007 όταν οι αδελφοί Δούζη, με το Ergon, έβγαλαν το πρώτο ελληνικό high end private label. Το 2011 έστησαν το πρώτο τους κατάστημα στη Γρηγορίου Παλαμά, το 2015 έγινε το Ergon Agora στην Παύλου Μελά και το 2021, το μεγάλο Ergon East, επί της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής.

Στην Αθήνα η Εταιρεία έχει το Ergon House, το Ergon Bakehouse, το Ergon Original στο αεροδρόμιο, το Ergon To Go στην Καραγιώργη Σερβίας και σε τούτη τη φάση, δημιουργεί στην οδό Ερμού 98, ένα σύνθετο project, φιλοξενία με χώρους εστίασης, δύο εστιατόρια, που θα είναι έτοιμο, τέλος του έτους ή αρχές του 2025. Η Ergon έχει επίσης παρουσία στην Κύπρο, σε ελληνικά νησιά, όπως και δύο καταστήματα στο Λονδίνο

Η επέκταση στην Αγγλία γίνεται από την Ergon Foods Ltd και η ανάπτυξη στη Μέση Ανατολή γίνεται από την Ergon Middle East, ενώ πάντα στο μυαλό των αδελφών Δούζη, υπάρχει η σκέψη για ένα «πράσινο» retreat στο Διάπορο Χαλκιδικής.

Ένα εντυπωσιακό project στο Covent Garden, σε ένα από τα ομορφότερα και δημοφιλέστερα μέρη του West End του Λονδίνου, ετοιμάζουν οι αδελφοί Γιώργος και Θωμάς Δούζης. Πρόκειται για το Ergon House, που θα φέρει την ελληνική εστίαση και φιλοξενία, στο εντυπωσιακό βικτωριανό οικοδόμημα, στο αριθμό 26 της King Street.

«Το Ergon House είναι το πρώτο hospitality project μας εκτός Ελλάδας, το πρώτο εταιρικό, μεγάλο project στο εξωτερικό, αλλά και το πρώτο ελληνικό hospitality brand που πηγαίνει στο Λονδίνο», είπε ο Θωμάς Δούζης επισημαίνοντας ότι το Ergon House είναι ένα από τα πέντε έργα, τα πέντε projects που τρέχει αυτή την περίοδο η Ergon Tρόφιμα Α.Ε., μέσω και των θυγατρικών της σε Βρετανία και Μέση Ανατολή. Για τα projects αυτά, που θα υλοποιηθούν όλα μέχρι και το 2025, η Εταιρεία επενδύει συνολικά ποσά έως 15 εκατ. ευρώ.

Σε αυτό το διατηρητέο ακίνητο των περίπου 2.500 τ.μ., που βρίσκεται δίπλα στην πιάτσα του Covent Garden, θα δημιουργηθεί ένα boutique ξενοδοχείο, αφού ανακαινισθεί το κτίριο. Στο Ergon House, που θα λειτουργήσει ως το τέλος του 2025, θα δημιουργηθούν 25 δωμάτια, ένα εστιατόριο σε χώρο του ισογείου, ένα Αgora με delicatessen προϊόντα και αρτοσκευάσματα επίσης στο ισόγειο, ενώ στην ταράτσα του κτιρίου , στο roof garden, θα λειτουργεί μπαρ και ένα ακόμη εστιατόριο.

Η Εστίαση πάει παρέα με τη Φιλοξενία

Οι αδελφοί Δούζη, το έχουν με τους πετυχημένους αναπτυξιακούς συνδυασμούς, είναι κάτι σαν mixologists στον τομέα τους, καθώς παντρεύουν το εμπόριο high end τροφίμων, με την εστίαση και τη φιλοξενία, όπως επίσης παντρεύουν την ανάπτυξη σε Ελλάδα με την ανάπτυξη στο εξωτερικό.

«Στη Μέση Ανατολή είμαστε σε Ντόχα και Άμπου Ντάμπι με τα Ergon Deli & Café και τώρα προχωράμε σε ένα Ergon Agora στο Nτουμπάϊ μέσω franchising. Στο Ντουμπάϊ, το Ergon Agora, θα έχει λιανική τροφίμων αλλά θα δίνει πολύ περισσότερο χώρο στην εστίαση, παρουσιάζοντας και τα brands που έχουμε δημιουργήσει, τα burgers του Balboa, τα αρτοσκευάσματα του 72H, τα γλυκά του Cheesecake Hall of Fame.

«Ταυτόχρονα κάνουμε και δύο εστιατόρια στο Μπαχρέϊν, δύο Ergon Deli & Cafe. Οι αναπτύξεις στη Μέση Ανατολή γίνονται μέσω franchising και σε συνεργασίες με μέλη των βασιλικών οικογενειών των Εμιράτων», είπε ο κ. Δούζης και πρόσθεσε:

douzis-thomas-ergon-agora.jpg

«Με το Ergon House δημιουργούμε μία Αγορά με εστίαση και Ξενοδοχείο στο Λονδίνο, ένα έργο πολύ σημαντικό για εμάς. Όμως στο σχεδιασμό μας έχει μπει ακόμη ένα ξενοδοχείο με εστιατόριο στην Αθήνα, στην οδό Ερμού, που θα προστεθεί στα ήδη δύο που έχουμε , δηλαδή στο Ergon House και στο Ergon Bakehouse.

«Όλες οι αναπτύξεις μας βασίζονται πάνω σε ιδιαίτερα ακίνητα, αυτά είναι που, τρόπον τινά, μας δίνουν την έμπνευση, το έναυσμα. Στον πυρήνα όλων των Ergon, είναι τα τρόφιμα, η γαστρονομία και γύρω από αυτά, έρχεται και δένει η φιλοξενία».

Έτσι, παράλληλα με τα σχέδια για το εξωτερικό, η Ergon Tρόφιμα σκανάρει Κυκλάδες και Ιόνιο για ιδιαίτερα ακίνητα, σε τουριστικά νησιά που διαθέτουν αεροδρόμιο. Μάλιστα, το makthes.gr συνάντησε τον κ. Δούζη, λίγο πριν ξεκινήσει για Κυκλάδες, καθώς σε αυτό τον νέο κύκλο αναζητήσεων περιλαμβάνονται Σύρος και Μύκονος, ενώ θα ακολουθήσει η Κέρκυρα στο Ιόνιο.

Χρονιά ρεκόρ το 2023

Η έναρξη νέων, σημαντικών επενδύσεων, δεν προβληματίζει τους αδελφούς Δούζη καθώς παρά την επέκταση του Δικτύου των Ergon, η Εταιρεία «τα καταφέρνει καλά».

Το 2023 ήταν μία χρονιά ρεκόρ από πλευράς εσόδων. Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Ergon , πλησίασε τα 30 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η Ergon Τρόφιμα το  2022 είχε κύκλο εργασιών  στα 11 εκατ. ευρώ και, το 2021 ( χρονιά με έντονο το αποτύπωμα του covid) ήταν στα 5,5 εκατ. ευρώ. 

«Δεν μας προβληματίζει το ύψος των επενδύσεων που αναλαμβάνουμε. Οι επενδύσεις μας, αυτά τα 15 εκατ. ευρώ σε βάθος διετίας, θα χρηματοδοτηθούν από τις πολύ ικανοποιητικές ταμειακές ροές που έχουμε αλλά και με περαιτέρω δανεισμό. Δεν εξετάζουμε τη διάθεση κάποιου ποσοστού, μετοχικού μεριδίου, σε επενδυτή αν και έχουμε τα μάτια μας ανοικτά, άλλωστε έχουμε συνεργασίες πάνω σε συγκεκριμένα projects, με franchisees.

Mε glamping στην Παραλία Νικήτης

Το Ergon Beach House, που λειτούργησε πέρυσι για πρώτη φορά, στην Παραλία της Νικήτης( στα 12 στρέμματα του πρώην Camping Nikiti), φέτος έχει πλέον εξελιχθεί σε ένα glamping , με 36 πέτρινες καμπάνες και σκηνές, οι 15 εκ’ των οποίων έχουν ιδιωτικές πισίνες. Το Ergon Beach House , με τα κομφόρ που προσφέρει στους κατασκηνωτές , είναι πολύ πιο κοντά σε ξενοδοχείο απ’ ότι σε camping.

ergon-nikiti.jpg


«Πέρυσι στο Ergon Beach House λειτούργησαν εστιατόριο, κατάστημα λιανικής και θερινός κινηματογράφος, αλλά για φέτος προστέθηκαν οι σκηνές με μία επένδυση που έφτασε στα 2,5 εκατ. ευρώ», εξήγησε ο κ. Δούζης, λέγοντας ότι υπάρχει κοινό που προτιμά αυτού του είδους τις διακοπές.

Σε αυτά τα 16-17 χρόνια, οι δύο Θεσσαλονικείς επιχειρηματίες, έχουν πετύχει περισσότερα από πολλά στο χώρο των Τροφίμων και της Εστίασης, πρώτιστα,λ αλλά και της Φιλοξενίας.

Να μη ξεχνάμε ότι ήταν το 2007 όταν οι αδελφοί Δούζη, με το Ergon, έβγαλαν το πρώτο ελληνικό high end private label. Το 2011 έστησαν το πρώτο τους κατάστημα στη Γρηγορίου Παλαμά, το 2015 έγινε το Ergon Agora στην Παύλου Μελά και το 2021, το μεγάλο Ergon East, επί της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής.

Στην Αθήνα η Εταιρεία έχει το Ergon House, το Ergon Bakehouse, το Ergon Original στο αεροδρόμιο, το Ergon To Go στην Καραγιώργη Σερβίας και σε τούτη τη φάση, δημιουργεί στην οδό Ερμού 98, ένα σύνθετο project, φιλοξενία με χώρους εστίασης, δύο εστιατόρια, που θα είναι έτοιμο, τέλος του έτους ή αρχές του 2025. Η Ergon έχει επίσης παρουσία στην Κύπρο, σε ελληνικά νησιά, όπως και δύο καταστήματα στο Λονδίνο

Η επέκταση στην Αγγλία γίνεται από την Ergon Foods Ltd και η ανάπτυξη στη Μέση Ανατολή γίνεται από την Ergon Middle East, ενώ πάντα στο μυαλό των αδελφών Δούζη, υπάρχει η σκέψη για ένα «πράσινο» retreat στο Διάπορο Χαλκιδικής.

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία