Ακαδημία Art Restaurant: Ένας αρμονικός «χορός» γαστρονομίας και τέχνης
27/11/2023 12:40
27/11/2023 12:40
Το 2011 ο Κωνσταντίνος Έλβις Μάρκου και ο Κωνσταντίνος Γαργάνης θέλοντας να προσφέρουν καλό φαγητό και παράλληλα κάτι διαφορετικό στην πόλη της Θεσσαλονίκης, που γνώριζε ήδη να εκτιμά την καλή κουζίνα, δημιούργησαν την «Ακαδημία Art Restaurant». Ένα χώρο γαστρονομίας και τέχνης, που αγαπάει να συγκινεί όλες τις αισθήσεις.
Χώρος ατμοσφαιρικός, ζεστός, με ιδιαίτερη επίπλωση και έργα τέχνης να κοσμούν τους τοίχους της, η «Ακαδημία Art Restaurant» εδώ και 12 χρόνια έχει καταφέρει να μυήσει τους πελάτες της σε έναν κόσμο τέχνης μέσα από το φαγητό, αλλά και την αισθητική. Και συνεχίζει να το κάνει με αμείωτο ενθουσιασμό, καθώς μέχρι και σήμερα οι άνθρωποί της δεν επαναπαύονται θέλοντας να προσφέρουν την ίδια εξαίρετη ποιότητα σε όλα τα επίπεδα.
Η «Ακαδημία Art Restaurant» λοιπόν, γεννήθηκε από την επιθυμία του Κωνσταντίνου Έλβις Μάρκου για κάτι διαφορετικό στον χώρο της εστίασης. Συζητώντας με τον φίλο του καλλιτέχνη, ζωγράφο Λάζαρο Πάντο, προέκυψε η ιδέα για έναν καλλιτεχνικό χώρο γαστρονομίας. Κι έτσι Παραμονή Χριστουγέννων του 2011 η «Ακαδημία Art Restaurant» άνοιξε τις πόρτες της και μάγεψε με την υπέροχη κουζίνα της και την καλλιτεχνική της ατμόσφαιρα.
Ο χώρος σίγουρα ήταν από τα πρώτα πράγματα που έκαναν αίσθηση στην αρχή. Επίπλωση μιας άλλης εποχής, σπάνια έργα τέχνης κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών που κοσμούν τόσο τον εσωτερικό χώρο όσο και την πανέμορφη αυλή του εστιατορίου, τραπέζια στρωμένα με υφάσματα, μουσική προσεχτικά επιλεγμένη να ταιριάζει με την αύρα του χώρου, όλα δένουν αρμονικά και προσφέρουν μία διαφορετική εμπειρία σε όσους επισκέπτονται την «Ακαδημία Art Restaurant».
Πέρα όμως από τον χώρο, η «Ακαδημία Art Restaurant» έγινε γρήγορα talk of the town και για τις ξεχωριστές της γεύσεις. Ελληνική κουζίνα, με μεσογειακό ταπεραμέντο και δημιουργικούς συνδυασμούς που σε χορταίνουν γεύσεις και συναισθήματα.
Έμφαση δίνεται στην πρώτη ύλη η οποία αποτελεί σοβαρή υπόθεση για την ομάδα του εστιατορίου. Ο σεφ Κωνσταντίνος Έλβις Μάρκου, εμπνέεται τα πιάτα της «Ακαδημίας Art Restaurant» από την πρώτη ύλη και από τις εποχές. Γι’ αυτό και το μενού αλλάζει δύο φορές τον χρόνο, κρατώντας σταθερά κάποια πιάτα που δεν έχουν εποχή και οι πελάτες έχουν λατρέψει.
Τα υλικά όλα στην εποχή τους, πάντα φρέσκα, τα λαχανικά βιολογικά, οι παρασκευές όλες χειροποίητες και το «πάντρεμα» των γεύσεων ντελικάτο.
Άλλωστε οι άνθρωποι αυτού του εστιατορίου μένουν συνεχώς ανήσυχοι, προκειμένου να βρουν τα καλύτερα. Χαρακτηριστικό είναι ότι την ώρα της συνέντευξης ο Κωνσταντίνος Έλβις Μάρκου επέστρεφε από ταξίδι που έκανε προκειμένου να βρει νέα υλικά και προϊόντα για τις δημιουργίες του.
Γεύσεις που σταθερά θα βρείτε στην «Ακαδημία Art Restaurant» είναι το νιόκι γεμιστό με μανιτάρια και σάλτσα παρμεζάνας, το κριθαρότο με ποικιλία άγριων μανιταριών, τα μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα μακάλο και μους τραχανά, που φτιάχνονται με βάση τη συνταγή της γιαγιάς, ενώ και το φιλέτο ψαριού με χόρτα φρικασέ και αυγοτάραχο θα σας εκπλήξει με τη βαθιά νοστιμιά του.
Και ξέρετε τι άλλο γίνεται ανάρπαστο στην «Ακαδημία Art Restaurant»; Οι τηγανητές πατάτες. Φρέσκες πατάτες Αρχαγγέλου με φασκόμηλο και σκόρδο δεν πρέπει να λείπουν από κανένα τραπέζι.
Όπως και το ψωμί, που φτιάχνεται κατά παραγγελία για την «Ακαδημία Art Restaurant» σε έναν φούρνο της Βέροιας, είναι προζυμένιο και ζυμώνεται σε διάφορες εκδοχές.
Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του στο διαχρονικό πλέον αυτό εστιατόριο κι αυτό σίγουρα είναι το βασικό συστατικό της επιτυχίας του.
Η τέχνη είναι παντού στην «Ακαδημία Art Restaurant». Στους τοίχους, στη μουσική, στην κουζίνα και στο σερβίρισμα, στην εξυπηρέτηση. Πέρα μάλιστα από τα έργα τέχνης που βρίσκονται σταθερά στον χώρο, ανά διαστήματα φιλοξενούνται ενδιαφέροντα εικαστικά events, ενώ ο χώρος αλλάζει χρώματα και διακόσμηση κάθε χρόνο. Οι αλλαγές και ο αέρας ανανέωσης είναι κάτι που αγαπούν στην «Ακαδημία Art Restaurant».
Αυτό είναι άλλωστε που έχει κάνει το εστιατόριο τόσο πετυχημένο. Η αγάπη και το μεράκι για το καλό φαγητό και την τέχνη, που αποτελούν κινητήριο δύναμη για ταξίδια προς αναζήτηση έμπνευσης. «Είναι ένα επάγγελμα που πρέπει να αγαπάς για να το κάνεις καλά και πάντα έχεις να μάθεις περισσότερα», μας είπε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Έλβις Μάρκου.
Αφήσαμε για το τέλος το πολυπόθητο επιδόρπιο που σερβίρει η «Ακαδημία Art Restaurant», το μιλφέιγ. Είναι πολύ εκείνοι μάλιστα, που την ώρα της παραγγελίας του φαγητού ρωτούν αν υπάρχει διαθέσιμο το γλυκό για μετά, προκειμένου να σιγουρευτούν πώς θα το απολαύσουν. Τόσο δυνατό μιλφέιγ.
Μετά από τέτοια θραύση λοιπόν, τα μελλοντικά σχέδια του Κωνσταντίνου Έλβις Μάρκου ήρθαν αυθόρμητα. Σύντομα, στη Θεσσαλονίκη θα λειτουργεί ζαχαροπλαστείο που θα φτιάχνει αποκλειστικά το περίφημο μιλφέιγ σε 4 – 5 διαφορετικές γευστικές προτάσεις.
Το περιμένουμε όλοι με μεγάλη ανυπομονησία!
Διεύθυνση: Αγ. Μηνά 3, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 521803
Το 2011 ο Κωνσταντίνος Έλβις Μάρκου και ο Κωνσταντίνος Γαργάνης θέλοντας να προσφέρουν καλό φαγητό και παράλληλα κάτι διαφορετικό στην πόλη της Θεσσαλονίκης, που γνώριζε ήδη να εκτιμά την καλή κουζίνα, δημιούργησαν την «Ακαδημία Art Restaurant». Ένα χώρο γαστρονομίας και τέχνης, που αγαπάει να συγκινεί όλες τις αισθήσεις.
Χώρος ατμοσφαιρικός, ζεστός, με ιδιαίτερη επίπλωση και έργα τέχνης να κοσμούν τους τοίχους της, η «Ακαδημία Art Restaurant» εδώ και 12 χρόνια έχει καταφέρει να μυήσει τους πελάτες της σε έναν κόσμο τέχνης μέσα από το φαγητό, αλλά και την αισθητική. Και συνεχίζει να το κάνει με αμείωτο ενθουσιασμό, καθώς μέχρι και σήμερα οι άνθρωποί της δεν επαναπαύονται θέλοντας να προσφέρουν την ίδια εξαίρετη ποιότητα σε όλα τα επίπεδα.
Η «Ακαδημία Art Restaurant» λοιπόν, γεννήθηκε από την επιθυμία του Κωνσταντίνου Έλβις Μάρκου για κάτι διαφορετικό στον χώρο της εστίασης. Συζητώντας με τον φίλο του καλλιτέχνη, ζωγράφο Λάζαρο Πάντο, προέκυψε η ιδέα για έναν καλλιτεχνικό χώρο γαστρονομίας. Κι έτσι Παραμονή Χριστουγέννων του 2011 η «Ακαδημία Art Restaurant» άνοιξε τις πόρτες της και μάγεψε με την υπέροχη κουζίνα της και την καλλιτεχνική της ατμόσφαιρα.
Ο χώρος σίγουρα ήταν από τα πρώτα πράγματα που έκαναν αίσθηση στην αρχή. Επίπλωση μιας άλλης εποχής, σπάνια έργα τέχνης κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών που κοσμούν τόσο τον εσωτερικό χώρο όσο και την πανέμορφη αυλή του εστιατορίου, τραπέζια στρωμένα με υφάσματα, μουσική προσεχτικά επιλεγμένη να ταιριάζει με την αύρα του χώρου, όλα δένουν αρμονικά και προσφέρουν μία διαφορετική εμπειρία σε όσους επισκέπτονται την «Ακαδημία Art Restaurant».
Πέρα όμως από τον χώρο, η «Ακαδημία Art Restaurant» έγινε γρήγορα talk of the town και για τις ξεχωριστές της γεύσεις. Ελληνική κουζίνα, με μεσογειακό ταπεραμέντο και δημιουργικούς συνδυασμούς που σε χορταίνουν γεύσεις και συναισθήματα.
Έμφαση δίνεται στην πρώτη ύλη η οποία αποτελεί σοβαρή υπόθεση για την ομάδα του εστιατορίου. Ο σεφ Κωνσταντίνος Έλβις Μάρκου, εμπνέεται τα πιάτα της «Ακαδημίας Art Restaurant» από την πρώτη ύλη και από τις εποχές. Γι’ αυτό και το μενού αλλάζει δύο φορές τον χρόνο, κρατώντας σταθερά κάποια πιάτα που δεν έχουν εποχή και οι πελάτες έχουν λατρέψει.
Τα υλικά όλα στην εποχή τους, πάντα φρέσκα, τα λαχανικά βιολογικά, οι παρασκευές όλες χειροποίητες και το «πάντρεμα» των γεύσεων ντελικάτο.
Άλλωστε οι άνθρωποι αυτού του εστιατορίου μένουν συνεχώς ανήσυχοι, προκειμένου να βρουν τα καλύτερα. Χαρακτηριστικό είναι ότι την ώρα της συνέντευξης ο Κωνσταντίνος Έλβις Μάρκου επέστρεφε από ταξίδι που έκανε προκειμένου να βρει νέα υλικά και προϊόντα για τις δημιουργίες του.
Γεύσεις που σταθερά θα βρείτε στην «Ακαδημία Art Restaurant» είναι το νιόκι γεμιστό με μανιτάρια και σάλτσα παρμεζάνας, το κριθαρότο με ποικιλία άγριων μανιταριών, τα μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα μακάλο και μους τραχανά, που φτιάχνονται με βάση τη συνταγή της γιαγιάς, ενώ και το φιλέτο ψαριού με χόρτα φρικασέ και αυγοτάραχο θα σας εκπλήξει με τη βαθιά νοστιμιά του.
Και ξέρετε τι άλλο γίνεται ανάρπαστο στην «Ακαδημία Art Restaurant»; Οι τηγανητές πατάτες. Φρέσκες πατάτες Αρχαγγέλου με φασκόμηλο και σκόρδο δεν πρέπει να λείπουν από κανένα τραπέζι.
Όπως και το ψωμί, που φτιάχνεται κατά παραγγελία για την «Ακαδημία Art Restaurant» σε έναν φούρνο της Βέροιας, είναι προζυμένιο και ζυμώνεται σε διάφορες εκδοχές.
Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του στο διαχρονικό πλέον αυτό εστιατόριο κι αυτό σίγουρα είναι το βασικό συστατικό της επιτυχίας του.
Η τέχνη είναι παντού στην «Ακαδημία Art Restaurant». Στους τοίχους, στη μουσική, στην κουζίνα και στο σερβίρισμα, στην εξυπηρέτηση. Πέρα μάλιστα από τα έργα τέχνης που βρίσκονται σταθερά στον χώρο, ανά διαστήματα φιλοξενούνται ενδιαφέροντα εικαστικά events, ενώ ο χώρος αλλάζει χρώματα και διακόσμηση κάθε χρόνο. Οι αλλαγές και ο αέρας ανανέωσης είναι κάτι που αγαπούν στην «Ακαδημία Art Restaurant».
Αυτό είναι άλλωστε που έχει κάνει το εστιατόριο τόσο πετυχημένο. Η αγάπη και το μεράκι για το καλό φαγητό και την τέχνη, που αποτελούν κινητήριο δύναμη για ταξίδια προς αναζήτηση έμπνευσης. «Είναι ένα επάγγελμα που πρέπει να αγαπάς για να το κάνεις καλά και πάντα έχεις να μάθεις περισσότερα», μας είπε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Έλβις Μάρκου.
Αφήσαμε για το τέλος το πολυπόθητο επιδόρπιο που σερβίρει η «Ακαδημία Art Restaurant», το μιλφέιγ. Είναι πολύ εκείνοι μάλιστα, που την ώρα της παραγγελίας του φαγητού ρωτούν αν υπάρχει διαθέσιμο το γλυκό για μετά, προκειμένου να σιγουρευτούν πώς θα το απολαύσουν. Τόσο δυνατό μιλφέιγ.
Μετά από τέτοια θραύση λοιπόν, τα μελλοντικά σχέδια του Κωνσταντίνου Έλβις Μάρκου ήρθαν αυθόρμητα. Σύντομα, στη Θεσσαλονίκη θα λειτουργεί ζαχαροπλαστείο που θα φτιάχνει αποκλειστικά το περίφημο μιλφέιγ σε 4 – 5 διαφορετικές γευστικές προτάσεις.
Το περιμένουμε όλοι με μεγάλη ανυπομονησία!
Διεύθυνση: Αγ. Μηνά 3, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 521803
ΣΧΟΛΙΑ