Ακαδημία Art Restaurant: Το εστιατόριο σήμα – κατατεθέν της Αγίου Μηνά, που εγγυάται μοναδικές γεύσεις, σε ένα ρουστίκ περιβάλλον
03/10/2024 17:00
03/10/2024 17:00
Το 2011, ο Κωνσταντίνος Έλβις Μάρκου κι ο Κωνσταντίνος Γαργάνης, άνοιξαν στο νούμερο 3 της οδού Αγίου Μηνά, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την «Ακαδημία Art Restaurant», ένα εστιατόριο που ξεχώρισε κι εκτιμήθηκε από την πρώτη στιγμή.
Έναν χώρο γαστρονομίας και τέχνης, που αγαπά να «συγκινεί» όλες τις αισθήσεις, που προσφέρει μοναδικές γεύσεις, σε ένα ιδιαίτερα προσεγμένο περιβάλλον. Αυτός ήταν, άλλωστε κι ο σκοπός του, από την αρχή: να προσφέρει καλό φαγητό και κάτι διαφορετικό, ταυτόχρονα, στη γαστρονομική σκηνή της πόλης.
Ο χώρος, θα σας μαγέψει! Επίπλωση παλιάς εποχής, ξύλο, τούβλα, πήλινα διακοσμητικά αντικείμενα και πολύχρωμα υφάσματα και σερβίτσια, μοναδικά σουπλά για τα πιάτα σας, άνετα τραπεζοκαθίσματα και σπάνια έργα τέχνης κορυφαίων καλλιτεχνών, να διακοσμούν τον χώρο του εστιατορίου και της αυλής του, είναι το αισθητικό ύφος της «Ακαδημίας».
Το όμορφο πλακόστρωτο της Αγίου Μηνά, συμβάλει ακόμη περισσότερο στο να νιώσετε άνετα κι ευχάριστα, ενώ η προσεχτικά επιλεγμένη μουσική, συμβάλει σε μία καθολικά ξεχωριστή εμπειρία, για κάθε επισκέπτη.
Το ίδιο το μενού, μία πανδαισία γεύσεων, που συνεχώς ανανεώνεται, ανάλογα με τις εποχές και την έμπνευση του Chef και προσκαλεί σε γευστικές δοκιμές. Γευστικά, το ύφος της «Ακαδημίας» αποτελείται από πρώτες ύλες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, βιολογικά κι άλλα προϊόντα από ντόπιους παραγωγούς, που συνθέτουν το αποτέλεσμα πολλών γευστικών επιλογών, με κουζίνα παραδοσιακή και σε Μεσογειακό ταμπεραμέντο. Μένοντας σε εγρήγορση, οι άνθρωποί της βρίσκονται σε μία διαρκή αναζήτηση πρώτων υλών, για να σας προσφέρουν ό,τι καλύτερο.
Πολλά πιάτα παραμένουν σταθερά, όπως το ραβιόλι -γεμιστό με μυζήθρα και δυόσμο- το κριθαρότο με ποικιλία άγριων μανιταριών και το μοσχαρίσιο μπιφτέκι, με χόρτα και sauce από σπιτική μαγιονέζα.
Σταθερό παραμένει όλα αυτά τα χρόνια και το προζυμένιο ψωμί, ζυμωμένο σε διάφορες εκδοχές, που φτιάχνεται κατά παραγγελία σε ξυλόφουρνο για την «Ακαδημία Art Restaurant», από φούρνο της Βέροιας.
Στις θαλασσινές γεύσεις, αυτό που προτείνουμε ανεπιφύλακτα, είναι το φιλέτο ψαριού bianco με λευκό κρασί, βούτυρο, πατάτα και σκόρδο, ενώ στο σύνολό του, το μενού περιλαμβάνει επίσης ζυμαρικά με θαλασσινά, νιόκι με μανιτάρια και πολλές άλλες προτάσεις συνολικά σε κρεατικά και θαλασσινά.
Στα ορεκτικά και τις σαλάτες θα βρείτε από χόρτα εποχής ιδιαίτερα φτιαγμένα, μέχρι τη «Μαριλού», μία πρόταση με έναν εξαίσιο συνδυασμό υλικών, που περιλαμβάνουν από λαχανικά και φρούτα, μέχρι σπιτική μαγιονέζα. Ένα είναι σίγουρο: τις σαλάτες εδώ, τις φτιάχνουν με έναν τρόπο μοναδικό!
Συνοδέψτε επίσης το γεύμα σας με μία ποικιλία τυριών – θα βρείτε πολλές Π.Ο.Π. (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) κι άλλες προτάσεις - κι άφθονα ορεκτικά, όπως οι παραδοσιακοί λαχανοσαρμάδες, οι τηγανίτες με ξινοτύρι και μαρμελάδα πιπεριάς Φλωρίνης, η φάβα με καπνιστή πέστροφα και παξιμάδι Λήμνου.
Σε κάθε περίπτωση, μη παραλείψετε να δοκιμάσετε τις τηγανητές πατάτες: φρέσκες πατάτες Αρχαγγέλου με φασκόμηλο και σκόρδο, δεν θα πρέπει να λείπουν από κανένα τραπέζι.
Για το τέλος, σας περιμένει το φημισμένο μιλφέιγ της «Ακαδημίας», με παραδοσιακή κρέμα patisserie και καραμελωμένο φύλλο κρούστας, που γίνεται ανάρπαστο! Στα γλυκά θα βρείτε, επίσης, προτάσεις όπως προφιτερόλ, αρμενοβίλ και ganache σοκολάτας.
Η κάβα, περιλαμβάνει εκλεκτές επιλογές από μικρά ελληνικά Κτήματα, αλλά και προτάσεις του βιολογικού αμπελώνα της Ελλάδας, που προτείνουμε να δοκιμάσετε οπωσδήποτε!
Θα βρείτε επίσης εξαιρετικά χωνευτικά λικέρ μαστίχας και limoncello, αλλά και μία σειρά από δροσερά cocktails, ανάμεσα σε αυτά και το ομώνυμο του καταστήματος, μία πραγματικά μοναδική πρόταση, με μαστίχα, βότκα, lime και σιρόπι αγγουριού Μονίν.
Δεν είναι μόνο το μεσημεριανό ή το δείπνο, που μπορείτε να απολαύσετε στην «Ακαδημία», αλλά και οι πλούσιες προτάσεις για πρωινό, που περιλαμβάνουν από ομελέτα με λουκάνικο Τήνου κι αυγόφετες με ανθότυρο και μέλι, μέχρι μιλφέιγ με αβγό ποσέ, αλλαντικά και τυριά, pancakes και σπιτικές πίτες και φυσικά φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι. Δοκιμάστε την εμπειρία, για κάτι τελείως διαφορετικό!
Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του στο διαχρονικό πλέον αυτό εστιατόριο κι αυτό σίγουρα είναι το βασικό συστατικό της επιτυχίας του.
Τιμώντας τον αρχικό στόχο του εστιατορίου, η ομάδα του διοργανώνει τακτικά μουσικές και θεατρικές βραδιές, αλλά κι εκθέσεις διαφόρων καλλιτεχνών. Υπεύθυνος για την εικαστική επιμέλεια του χώρου, είναι ο ζωγράφος Λάζαρος Πάντος, χάρη στον οποίο «στήνονται» κάθε φορά οι εικαστικές παρεμβάσεις κι εκθέσεις.
Άψογη εξυπηρέτηση, τιμές δίκαιες, «πάντρεμα» των γεύσεων με την τέχνη και μία εξαιρετική ποιότητα, σε έναν χώρο όπου κάθε πιάτο έχει κάτι το διαφορετικό, κάτι το «ιδιαίτερο».
Αυτή είναι η «Ακαδημία» και σας περιμένει σταθερά, στην Αγίου Μηνά, για μία γευστική και συνολική εμπειρία … όλο Τέχνη!
Tip 1: H κουζίνα της «Ακαδημίας» λειτουργεί καθημερινά, εκτός Δευτέρας, από τις 13.00 έως τις 24.00.
Tip 2: Tις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα, είναι καλό να κάνετε πρώτα κράτηση.
Διεύθυνση: Αγίου Μηνά 3, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 521803
Το 2011, ο Κωνσταντίνος Έλβις Μάρκου κι ο Κωνσταντίνος Γαργάνης, άνοιξαν στο νούμερο 3 της οδού Αγίου Μηνά, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την «Ακαδημία Art Restaurant», ένα εστιατόριο που ξεχώρισε κι εκτιμήθηκε από την πρώτη στιγμή.
Έναν χώρο γαστρονομίας και τέχνης, που αγαπά να «συγκινεί» όλες τις αισθήσεις, που προσφέρει μοναδικές γεύσεις, σε ένα ιδιαίτερα προσεγμένο περιβάλλον. Αυτός ήταν, άλλωστε κι ο σκοπός του, από την αρχή: να προσφέρει καλό φαγητό και κάτι διαφορετικό, ταυτόχρονα, στη γαστρονομική σκηνή της πόλης.
Ο χώρος, θα σας μαγέψει! Επίπλωση παλιάς εποχής, ξύλο, τούβλα, πήλινα διακοσμητικά αντικείμενα και πολύχρωμα υφάσματα και σερβίτσια, μοναδικά σουπλά για τα πιάτα σας, άνετα τραπεζοκαθίσματα και σπάνια έργα τέχνης κορυφαίων καλλιτεχνών, να διακοσμούν τον χώρο του εστιατορίου και της αυλής του, είναι το αισθητικό ύφος της «Ακαδημίας».
Το όμορφο πλακόστρωτο της Αγίου Μηνά, συμβάλει ακόμη περισσότερο στο να νιώσετε άνετα κι ευχάριστα, ενώ η προσεχτικά επιλεγμένη μουσική, συμβάλει σε μία καθολικά ξεχωριστή εμπειρία, για κάθε επισκέπτη.
Το ίδιο το μενού, μία πανδαισία γεύσεων, που συνεχώς ανανεώνεται, ανάλογα με τις εποχές και την έμπνευση του Chef και προσκαλεί σε γευστικές δοκιμές. Γευστικά, το ύφος της «Ακαδημίας» αποτελείται από πρώτες ύλες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, βιολογικά κι άλλα προϊόντα από ντόπιους παραγωγούς, που συνθέτουν το αποτέλεσμα πολλών γευστικών επιλογών, με κουζίνα παραδοσιακή και σε Μεσογειακό ταμπεραμέντο. Μένοντας σε εγρήγορση, οι άνθρωποί της βρίσκονται σε μία διαρκή αναζήτηση πρώτων υλών, για να σας προσφέρουν ό,τι καλύτερο.
Πολλά πιάτα παραμένουν σταθερά, όπως το ραβιόλι -γεμιστό με μυζήθρα και δυόσμο- το κριθαρότο με ποικιλία άγριων μανιταριών και το μοσχαρίσιο μπιφτέκι, με χόρτα και sauce από σπιτική μαγιονέζα.
Σταθερό παραμένει όλα αυτά τα χρόνια και το προζυμένιο ψωμί, ζυμωμένο σε διάφορες εκδοχές, που φτιάχνεται κατά παραγγελία σε ξυλόφουρνο για την «Ακαδημία Art Restaurant», από φούρνο της Βέροιας.
Στις θαλασσινές γεύσεις, αυτό που προτείνουμε ανεπιφύλακτα, είναι το φιλέτο ψαριού bianco με λευκό κρασί, βούτυρο, πατάτα και σκόρδο, ενώ στο σύνολό του, το μενού περιλαμβάνει επίσης ζυμαρικά με θαλασσινά, νιόκι με μανιτάρια και πολλές άλλες προτάσεις συνολικά σε κρεατικά και θαλασσινά.
Στα ορεκτικά και τις σαλάτες θα βρείτε από χόρτα εποχής ιδιαίτερα φτιαγμένα, μέχρι τη «Μαριλού», μία πρόταση με έναν εξαίσιο συνδυασμό υλικών, που περιλαμβάνουν από λαχανικά και φρούτα, μέχρι σπιτική μαγιονέζα. Ένα είναι σίγουρο: τις σαλάτες εδώ, τις φτιάχνουν με έναν τρόπο μοναδικό!
Συνοδέψτε επίσης το γεύμα σας με μία ποικιλία τυριών – θα βρείτε πολλές Π.Ο.Π. (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) κι άλλες προτάσεις - κι άφθονα ορεκτικά, όπως οι παραδοσιακοί λαχανοσαρμάδες, οι τηγανίτες με ξινοτύρι και μαρμελάδα πιπεριάς Φλωρίνης, η φάβα με καπνιστή πέστροφα και παξιμάδι Λήμνου.
Σε κάθε περίπτωση, μη παραλείψετε να δοκιμάσετε τις τηγανητές πατάτες: φρέσκες πατάτες Αρχαγγέλου με φασκόμηλο και σκόρδο, δεν θα πρέπει να λείπουν από κανένα τραπέζι.
Για το τέλος, σας περιμένει το φημισμένο μιλφέιγ της «Ακαδημίας», με παραδοσιακή κρέμα patisserie και καραμελωμένο φύλλο κρούστας, που γίνεται ανάρπαστο! Στα γλυκά θα βρείτε, επίσης, προτάσεις όπως προφιτερόλ, αρμενοβίλ και ganache σοκολάτας.
Η κάβα, περιλαμβάνει εκλεκτές επιλογές από μικρά ελληνικά Κτήματα, αλλά και προτάσεις του βιολογικού αμπελώνα της Ελλάδας, που προτείνουμε να δοκιμάσετε οπωσδήποτε!
Θα βρείτε επίσης εξαιρετικά χωνευτικά λικέρ μαστίχας και limoncello, αλλά και μία σειρά από δροσερά cocktails, ανάμεσα σε αυτά και το ομώνυμο του καταστήματος, μία πραγματικά μοναδική πρόταση, με μαστίχα, βότκα, lime και σιρόπι αγγουριού Μονίν.
Δεν είναι μόνο το μεσημεριανό ή το δείπνο, που μπορείτε να απολαύσετε στην «Ακαδημία», αλλά και οι πλούσιες προτάσεις για πρωινό, που περιλαμβάνουν από ομελέτα με λουκάνικο Τήνου κι αυγόφετες με ανθότυρο και μέλι, μέχρι μιλφέιγ με αβγό ποσέ, αλλαντικά και τυριά, pancakes και σπιτικές πίτες και φυσικά φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι. Δοκιμάστε την εμπειρία, για κάτι τελείως διαφορετικό!
Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του στο διαχρονικό πλέον αυτό εστιατόριο κι αυτό σίγουρα είναι το βασικό συστατικό της επιτυχίας του.
Τιμώντας τον αρχικό στόχο του εστιατορίου, η ομάδα του διοργανώνει τακτικά μουσικές και θεατρικές βραδιές, αλλά κι εκθέσεις διαφόρων καλλιτεχνών. Υπεύθυνος για την εικαστική επιμέλεια του χώρου, είναι ο ζωγράφος Λάζαρος Πάντος, χάρη στον οποίο «στήνονται» κάθε φορά οι εικαστικές παρεμβάσεις κι εκθέσεις.
Άψογη εξυπηρέτηση, τιμές δίκαιες, «πάντρεμα» των γεύσεων με την τέχνη και μία εξαιρετική ποιότητα, σε έναν χώρο όπου κάθε πιάτο έχει κάτι το διαφορετικό, κάτι το «ιδιαίτερο».
Αυτή είναι η «Ακαδημία» και σας περιμένει σταθερά, στην Αγίου Μηνά, για μία γευστική και συνολική εμπειρία … όλο Τέχνη!
Tip 1: H κουζίνα της «Ακαδημίας» λειτουργεί καθημερινά, εκτός Δευτέρας, από τις 13.00 έως τις 24.00.
Tip 2: Tις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα, είναι καλό να κάνετε πρώτα κράτηση.
Διεύθυνση: Αγίου Μηνά 3, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 521803
ΣΧΟΛΙΑ