Restaurants

«Άλας»: Ο πλούτος της ελληνικής γης και η γευστική παράδοση του τόπου μας στο πιάτο σας

Μέσα από τα γαστρονομικά μονοπάτια του σεφ Γιάννη Γκουτνούδη

 02/05/2023 10:10

«Άλας»: Ο πλούτος της ελληνικής γης και η γευστική παράδοση του τόπου μας στο πιάτο σας

Το άλας της γης, απαραίτητο συστατικό στη μαγειρική κάθε λαού, είναι συνώνυμο της γεύσης, της νοστιμιάς, της ουσίας κάθε πιάτου, καθώς έρχεται να δέσει όλα τα υλικά του και να τους δώσει νόημα. Τα πιο απλά συστατικά απογειώνονται με τη σωστή ποσότητα άλατος.

Αυτό άλλωστε πετυχαίνει και ο σεφ και ιδιοκτήτης του «Άλας Restaurant», Γιάννης Γκουτνούδης, καθώς με μαεστρία απογειώνει απλά, καθημερινά υλικά και τα μετουσιώνει σε έξοχα πιάτα. Με σπουδές στη μαγειρική και 32 χρόνια εμπειρίας στον χώρο, το 2014 δημιούργησε το «Άλας», όπου κανείς μπορεί καθημερινά να απολαύσει μοναδικής γευστικής νοστιμιάς πιάτα.

2.jpg
3.jpg

Ο πλούτος της ελληνικής γης

Σε έναν όμορφο, μινιμαλιστικής αισθητικής χώρο, με ζεστή ατμόσφαιρα και φιλική εξυπηρέτηση, ο σεφ και οι συνεργάτες του δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες ώστε να απολαύσετε ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο παραδοσιακής ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές.

4.jpg

Με έμφαση στις άριστες πρώτες ύλες και στόχο αυτές να αναδειχθούν σε υπέροχα γαστρονομικά πιάτα, δουλεύουν αδιάκοπα και εμπνέονται από γεύσεις απλές και καθημερινές.

Μιλώντας για άριστες πρώτες ύλες, ο σεφ επιλέγει μόνο ελληνικά προϊόντα, τα καλύτερα της ελληνικής γης. Κρέατα από κτηνοτρόφους των Σερρών, τυροκομικά προϊόντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, λαχανικά στην εποχή τους, όλα φρέσκα και προσεκτικά διαλεγμένα.

5.jpg

Μαμαδίστικες γεύσεις υψηλού επιπέδου

Στόχος του «Άλας» είναι να παρέχει υψηλού επιπέδου γαστρονομία μέσα όμως από οικείες γεύσεις που είναι προσιτές μέσα από τις αναμνήσεις μας. Μάλιστα, έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να καταρρίψει τον μύθο ότι το άριστο φαγητό είναι πολύπλοκο και οικονομικά απλησίαστο.

Διαθέτοντας έναν μικρό στάνταρ κατάλογο και με την προσθήκη δύο διαφορετικών πιάτων ημέρας καθημερινά, ο σεφ πετυχαίνει πάντα τη φρεσκάδα και την απόλυτη αρτιότητα αυτού που προσφέρει.

6.jpg

Τι να πει κανείς για το λεμονάτο κοτόπουλο, το κριθαρότο με λιαστή ντομάτα και φέτα ή το απόλυτα μαμαδίστικο φαγητό, όπως το σπανακόρυζο, που στο «Άλας» σερβίρεται με αυγά μάτια και φέτα! Τα σιγομαγειρεμένα ρεβύθια με τις καπνιστές μελιτζάνες και ο κόκορας με χυλοπίτες και μελίχλωρο Λήμνου είναι γλύκισμα. Κι αν μέχρι σήμερα νομίζατε πως δεν σας αρέσει το κουνουπίδι, δοκιμάστε το στο «Άλας» τηγανητό σε κουρκούτι μπύρας με dressing γιαουρτιού.

Τα μπιφτεκάκια σχάρας γίνονται ανάρπαστα. Με κιμά που κόβει ο ίδιος ο σεφ για να εξασφαλίσει την ποιότητά του και χωρίς ψωμί, μόνο με αυγά και μυρωδικά, είναι ζουμερά και αφράτα.

7.jpg
8.jpg
9.jpg

Από τη στραπατσάδα μέχρι το σατωμπριάν, η κουζίνα του Γιάννη Γκουτνούδη είναι απλή, καθημερινή και νόστιμη. Είναι χάδι που ζεσταίνει το μέσα σου και σε κάνει να χαμογελάς σε κάθε μπουκιά.

10.jpg

Πίνοντας… ελληνικά

Πέρα όμως από φαγητό, στο «Άλας» επιμένουν ελληνικά και σε ό,τι πιείτε. Μία μικρή, ενδιαφέρουσα και προσιτή λίστα κρασιών με φιάλες από Έλληνες παραγωγούς έρχεται να κάνει το σωστό pairing με τα πιάτα που θα επιλέξετε.

Ικανοποιητική είναι και η γκάμα σε μπύρες ελληνικές που τα τελευταία χρόνια ενθουσιάζουν τους λάτρεις της βύνης.

Αλλά και τα αναψυκτικά στο «Άλας» είναι ελληνικά.

Από την αρχή μέχρι το τέλος, το εστιατόριο επιμένει ποιοτικά, εξαιρετικά γευστικά και ελληνικά.

Το «Άλας» λειτουργεί από Δευτέρα έως Σάββατο 13:00 – 23:00 και Κυριακή 13:00 – 18:30.

11.jpg

Tip: Το εστιατόριο προσφέρει τα απολαυστικά πιάτα του και σε πακέτο με takeaway. Τα παραγγέλνετε, ενημερώνοντας τι ώρα θέλετε να τα παραλάβετε και η ομάδα του «Άλας» τα ετοιμάζει για εσάς και το τραπέζι σας.

12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg


Διεύθυνση: Βασιλίσσης Όλγας 214

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 050300

Website

Facebook

Instagram







Το άλας της γης, απαραίτητο συστατικό στη μαγειρική κάθε λαού, είναι συνώνυμο της γεύσης, της νοστιμιάς, της ουσίας κάθε πιάτου, καθώς έρχεται να δέσει όλα τα υλικά του και να τους δώσει νόημα. Τα πιο απλά συστατικά απογειώνονται με τη σωστή ποσότητα άλατος.

Αυτό άλλωστε πετυχαίνει και ο σεφ και ιδιοκτήτης του «Άλας Restaurant», Γιάννης Γκουτνούδης, καθώς με μαεστρία απογειώνει απλά, καθημερινά υλικά και τα μετουσιώνει σε έξοχα πιάτα. Με σπουδές στη μαγειρική και 32 χρόνια εμπειρίας στον χώρο, το 2014 δημιούργησε το «Άλας», όπου κανείς μπορεί καθημερινά να απολαύσει μοναδικής γευστικής νοστιμιάς πιάτα.

2.jpg
3.jpg

Ο πλούτος της ελληνικής γης

Σε έναν όμορφο, μινιμαλιστικής αισθητικής χώρο, με ζεστή ατμόσφαιρα και φιλική εξυπηρέτηση, ο σεφ και οι συνεργάτες του δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες ώστε να απολαύσετε ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο παραδοσιακής ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές.

4.jpg

Με έμφαση στις άριστες πρώτες ύλες και στόχο αυτές να αναδειχθούν σε υπέροχα γαστρονομικά πιάτα, δουλεύουν αδιάκοπα και εμπνέονται από γεύσεις απλές και καθημερινές.

Μιλώντας για άριστες πρώτες ύλες, ο σεφ επιλέγει μόνο ελληνικά προϊόντα, τα καλύτερα της ελληνικής γης. Κρέατα από κτηνοτρόφους των Σερρών, τυροκομικά προϊόντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, λαχανικά στην εποχή τους, όλα φρέσκα και προσεκτικά διαλεγμένα.

5.jpg

Μαμαδίστικες γεύσεις υψηλού επιπέδου

Στόχος του «Άλας» είναι να παρέχει υψηλού επιπέδου γαστρονομία μέσα όμως από οικείες γεύσεις που είναι προσιτές μέσα από τις αναμνήσεις μας. Μάλιστα, έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να καταρρίψει τον μύθο ότι το άριστο φαγητό είναι πολύπλοκο και οικονομικά απλησίαστο.

Διαθέτοντας έναν μικρό στάνταρ κατάλογο και με την προσθήκη δύο διαφορετικών πιάτων ημέρας καθημερινά, ο σεφ πετυχαίνει πάντα τη φρεσκάδα και την απόλυτη αρτιότητα αυτού που προσφέρει.

6.jpg

Τι να πει κανείς για το λεμονάτο κοτόπουλο, το κριθαρότο με λιαστή ντομάτα και φέτα ή το απόλυτα μαμαδίστικο φαγητό, όπως το σπανακόρυζο, που στο «Άλας» σερβίρεται με αυγά μάτια και φέτα! Τα σιγομαγειρεμένα ρεβύθια με τις καπνιστές μελιτζάνες και ο κόκορας με χυλοπίτες και μελίχλωρο Λήμνου είναι γλύκισμα. Κι αν μέχρι σήμερα νομίζατε πως δεν σας αρέσει το κουνουπίδι, δοκιμάστε το στο «Άλας» τηγανητό σε κουρκούτι μπύρας με dressing γιαουρτιού.

Τα μπιφτεκάκια σχάρας γίνονται ανάρπαστα. Με κιμά που κόβει ο ίδιος ο σεφ για να εξασφαλίσει την ποιότητά του και χωρίς ψωμί, μόνο με αυγά και μυρωδικά, είναι ζουμερά και αφράτα.

7.jpg
8.jpg
9.jpg

Από τη στραπατσάδα μέχρι το σατωμπριάν, η κουζίνα του Γιάννη Γκουτνούδη είναι απλή, καθημερινή και νόστιμη. Είναι χάδι που ζεσταίνει το μέσα σου και σε κάνει να χαμογελάς σε κάθε μπουκιά.

10.jpg

Πίνοντας… ελληνικά

Πέρα όμως από φαγητό, στο «Άλας» επιμένουν ελληνικά και σε ό,τι πιείτε. Μία μικρή, ενδιαφέρουσα και προσιτή λίστα κρασιών με φιάλες από Έλληνες παραγωγούς έρχεται να κάνει το σωστό pairing με τα πιάτα που θα επιλέξετε.

Ικανοποιητική είναι και η γκάμα σε μπύρες ελληνικές που τα τελευταία χρόνια ενθουσιάζουν τους λάτρεις της βύνης.

Αλλά και τα αναψυκτικά στο «Άλας» είναι ελληνικά.

Από την αρχή μέχρι το τέλος, το εστιατόριο επιμένει ποιοτικά, εξαιρετικά γευστικά και ελληνικά.

Το «Άλας» λειτουργεί από Δευτέρα έως Σάββατο 13:00 – 23:00 και Κυριακή 13:00 – 18:30.

11.jpg

Tip: Το εστιατόριο προσφέρει τα απολαυστικά πιάτα του και σε πακέτο με takeaway. Τα παραγγέλνετε, ενημερώνοντας τι ώρα θέλετε να τα παραλάβετε και η ομάδα του «Άλας» τα ετοιμάζει για εσάς και το τραπέζι σας.

12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg


Διεύθυνση: Βασιλίσσης Όλγας 214

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 050300

Website

Facebook

Instagram







ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία