«Αλμυρό» το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης - «Τσιμπημένες» οι τιμές στα κρέατα (βίντεο)
05/03/2024 07:43
05/03/2024 07:43
Αρκετά «τσιμπημένες» είναι οι τιμές φέτος για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης με τους καταναλωτές ωστόσο ήδη να έχουν ξεκινήσει τις παραγγελίες τους και να κάνουν τις δικές τους έρευνες τιμών προκειμένου να αγοράσουν κατά το δυνατόν πιο οικονομικά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), μέσα σε ένα χρόνο οι τιμές όλων των κρεάτων έχουν αυξηθεί κατά 6%.
Με αποτέλεσμα το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης να προμηνύεται «αλμυρό», καθώς το κόστος για το αρνί και το κατσίκι ανέρχεται στα 14 ευρώ το κιλό, για το κοτόπουλο 4,5 ευρώ το κιλό, και το χοιρινό στα 5-10 ευρώ ανάλογα με το κομμάτι.
Χαρακτηριστικός είναι ο συγκριτικός πίνακας με τις τιμές που ίσχυαν πέρυσι σε βασικά κρεατικά και αυτές που ισχύουν φέτος.
Αναλυτικά:
Ο υπεύθυνος κρεοπωλείου Αντώνης Βαλτετσιώτης μίλησε για τις τιμές του κρέατος.
«Υπάρχει μια μικρή αύξηση σε σχέση με πέρσι. Το παϊδάκι είναι είδος πολυτέλειας αυτή τη στιγμή για τους πιο πολλούς. Είναι στα 17.95 ευρώ το κιλό. Αυτό είναι το κοστολόγιό του. από το αρνί δεν βγάζουμε καθαρό κέρδος. Συνήθως κόβουμε από εκεί, παίρνουμε κομμάτια από άλλο μέρος του σώματος», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Αρνί χεράκι: 11 ευρώ/κιλό, αρνί μπούτι: 12 ευρώ/κιλό. Έχουμε αρκετές παραγγελίες και έρχονται πελάτες που μας ζητάνε σουβλάκια, κοκορέτσια κτλ. Μειωμένη η κίνηση δεν θα είναι αλλά έχει αλλάξει η δυναμική του καταναλωτή. Μπορεί να μην πάρει το παιδάκι το αρνίσιο αλλά μπορεί να πάρει παϊδάκια κοτόπουλου».
Αρκετά «τσιμπημένες» είναι οι τιμές φέτος για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης με τους καταναλωτές ωστόσο ήδη να έχουν ξεκινήσει τις παραγγελίες τους και να κάνουν τις δικές τους έρευνες τιμών προκειμένου να αγοράσουν κατά το δυνατόν πιο οικονομικά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), μέσα σε ένα χρόνο οι τιμές όλων των κρεάτων έχουν αυξηθεί κατά 6%.
Με αποτέλεσμα το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης να προμηνύεται «αλμυρό», καθώς το κόστος για το αρνί και το κατσίκι ανέρχεται στα 14 ευρώ το κιλό, για το κοτόπουλο 4,5 ευρώ το κιλό, και το χοιρινό στα 5-10 ευρώ ανάλογα με το κομμάτι.
Χαρακτηριστικός είναι ο συγκριτικός πίνακας με τις τιμές που ίσχυαν πέρυσι σε βασικά κρεατικά και αυτές που ισχύουν φέτος.
Αναλυτικά:
Ο υπεύθυνος κρεοπωλείου Αντώνης Βαλτετσιώτης μίλησε για τις τιμές του κρέατος.
«Υπάρχει μια μικρή αύξηση σε σχέση με πέρσι. Το παϊδάκι είναι είδος πολυτέλειας αυτή τη στιγμή για τους πιο πολλούς. Είναι στα 17.95 ευρώ το κιλό. Αυτό είναι το κοστολόγιό του. από το αρνί δεν βγάζουμε καθαρό κέρδος. Συνήθως κόβουμε από εκεί, παίρνουμε κομμάτια από άλλο μέρος του σώματος», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Αρνί χεράκι: 11 ευρώ/κιλό, αρνί μπούτι: 12 ευρώ/κιλό. Έχουμε αρκετές παραγγελίες και έρχονται πελάτες που μας ζητάνε σουβλάκια, κοκορέτσια κτλ. Μειωμένη η κίνηση δεν θα είναι αλλά έχει αλλάξει η δυναμική του καταναλωτή. Μπορεί να μην πάρει το παιδάκι το αρνίσιο αλλά μπορεί να πάρει παϊδάκια κοτόπουλου».
ΣΧΟΛΙΑ