ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Οργώνει» την Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει συνεδρίου και ευρωεκλογών

Βαγγέλης Στολάκης04 Φεβρουαρίου 2024

«Παρέλαση» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ολόκληρη την χώρα βρίσκεται σε εξέλιξη στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου ενόψει του συνεδρίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις 23, 24 και 25 Φεβρουαρίου 2024. 

Οι πολιτικές αυτές εξορμήσεις, όπως τις χαρακτηρίζουν οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος έχουν πολλαπλή στόχευση. Αφενός να κινητοποιήσουν τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει στις εσωκομματικές διαδικασίες ενόψει του συνεδρίου, δηλαδή να προσέλθουν στις εσωκομματικές κάλπες που θα στηθούν στις 17 και 18 Φεβρουαρίου για την εκλογή συνέδρων, νέων ΟΜ και νέων νομαρχιακών επιτροπών- καθώς οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο πήχης δεν είναι ιδιαίτερα υψηλός. Αφετέρου, να γίνουν γνωστές οι θέσεις του κόμματος για μία σειρά ζητημάτων που βρίσκονται στην επικαιρότητα και απασχολούν την κοινή γνώμη και τρίτον, να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που υπάρχει ακόμα και σήμερα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αποτυπώνεται σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις με στόχο την καλύτερη εκλογική επίδοση στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Τα κομματικά στελέχη κυριολεκτικά τις τελευταίες εβδομάδες «οργώνουν» όλη τη χώρα. Ανοιχτές συνελεύσεις και εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σχεδόν σε κάθε εκλογική περιφέρεια σε μια προσπάθεια όπως ανέφερε βουλευτής κοντά στην ηγετική ομάδα «να ομογενοποιηθούν και να ενσωματωθούν στον κομματικό μηχανισμό άνθρωποι της διεύρυνσης αλλά και όσοι προσήλθαν στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης αρχηγού και δεν έχουν αξιοποιηθεί μέχρι σήμερα» συμπλήρωνε ο συγκεκριμένος βουλευτής.

Δεν λείπουν οι αντιδράσεις

Βέβαια, και αυτή η διαδικασία δεν είναι... αναίμακτη για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που από τον περασμένο Σεπτέμβριο ταλαιπωρείται από ένθεν και εκείθεν εσωκομματικά πυρά. Πληροφορίες της «ΜτΚ» αναφέρουν πως πρώην βουλευτές και πρώην υπουργοί είναι στα... κάγκελα με τις επιλογές των προσώπων που καλούνται ως ομιλητές σε αυτές τις ανοιχτές συνελεύσεις, κάνοντας λόγο για επιλογή ατόμων που δεν γνωρίζουν τα προβλήματα της κάθε περιοχής για την οποία θα μιλήσουν αντί πρώην βουλευτών και πρώην υπουργών που έχουν σχετικές γνώσεις. 

Οι ίδιες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου και ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης έχουν γίνει αποδέκτες τέτοιων επιστολών στις οποίες μάλιστα γίνεται λόγος για «περιφερόμενα στελέχη» της αρεσκείας συγκεκριμένων επιτελών της Κουμουνδούρου.

Η εξωστρέφεια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξάλλου αποτέλεσε μεταξύ άλλων αντικείμενο συζήτησης της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος το απόγευμα της προηγούμενης Πέμπτης. Την ίδια ώρα, το κόμμα έχει στα σκαριά τρεις καμπάνιες για ζητήματα που αφορούν την κοινωνία: μια για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, όπου αποτυπώνονται οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, μια για την στεγαστική κρίση με την κατάθεση επίσης συγκεκριμένων προτάσεων και μια για την ανάπτυξη της χώρας.

Στην Agrotica ο πρόεδρος

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει τις περιοδείες. Χθες, Σάββατο βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της διοργάνωσης της 30ης Agrotica, συναντήθηκε με την διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ, περιόδευσε στα περίπτερα και συζήτησε με τους εκπροσώπους των αγροτών οι οποίοι συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους. Σήμερα, ο κ. Κασσελάκης βρίσκεται στην Κοζάνη στο περιθώριο του πρώτου αναπτυξιακού περιφερειακού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η Κουμουνδούρου επενδύει πολύ στα συνέδρια αυτά αφού όπως αναφέρουν κορυφαία στελέχη της μέσα από αυτές τις διοργανώσεις αναδεικνύονται τα προβλήματα της κάθε περιοχής και προτείνονται συγκεκριμένες λύσεις. Την επόμενη εβδομάδα ο κ. Κασσελάκης θα βρεθεί στη Λάρισα, επίσης σε αναπτυξιακό περιφερειακό συνέδριο, ενώ οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και μετά το συνέδριο στις υπόλοιπα έντεκα περιφέρειες της χώρας.

Τόλκας: «Η Ελλάδα να αφήσει πίσω την παρακμή»

Ήδη ο επικεφαλής της επιτροπής που συγκροτήθηκε για τη διοργάνωση των αναπτυξιακών συνεδρίων, πρώην βουλευτής Άγγελος Τόλκας βρέθηκε στις δύο παραπάνω περιοχές και συζήτησε με εκπροσώπους φορέων. Μιλώντας στη «ΜτΚ» ο κ. Τόλκας αναφέρει: 

«Τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε σημαντική αποεπένδυση σε ζωτικής σημασίας εθνικές υποδομές και δραστηριότητες. Αυτό έθεσε χειρόφρενο στην οικονομία και στην κοινωνία μας, οδήγησε σε χαμηλότερη παραγωγικότητα, γήρανση, παραμελημένα σχολεία, νοσοκομεία, δημόσιες υποδομές και προκάλεσε ανισότητες». Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συνεχίζει ο κ. Τόλκας, «διεκδικούμε το μεγαλύτερο πλάνο επανάκαμψης, ένα πρόγραμμα επενδύσεων της ελληνικής περιφέρειας. Με επένδυση στις υποδομές που θα βοηθήσει στην προστασία των σημερινών κι επόμενων γενεών. Με θετικό προγραμματικό πλαίσιο κι εμπροσθοβαρείς πολιτικές για το μέλλον. Θέλουμε την Ελλάδα να αφήσει πίσω την παρακμή και να προχωρήσει μπροστά, με ευκαιρίες απασχόλησης που ενισχύουν την οικονομία μας τόσο σε περιφερειακό όσο και σε εθνικό επίπεδο. 

Αυτή η αναβάθμιση της χώρας σημαίνει: νέες θέσεις εργασίας, πραγματική ενδυνάμωση της οικονομίας μας, προετοιμασία για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και βελτίωση τη ζωής των Ελλήνων και των επόμενων γενεών». «Στη μεταμνημονιακή Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσουμε πάλι τη συμμετοχή στον εθνικό πλούτο και τις χρηματοδοτήσεις τόσο για όλες τις κοινωνικές ομάδες όσο και για όλες τις γεωγραφικές περιοχές» υποστηρίζει ο κ. Τόλκας.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 04.02.2024
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.