ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Ξενοδόχοι Πιερίας: Να επεκταθεί η χρήση του αεροδρομίου της Αγχιάλου γιατί θα υπάρχουν επιπτώσεις από το flyover

MakThes Team02 Μαρτίου 2024

Κάλεσμα στους εκπροσώπους των φορέων της Πιερίας απευθύνει η Ένωση Ξενοδόχων της περιοχής, προκειμένου να συμμετάσχουν σε σύσκεψη για για την κατασκευή του FlyOver, τις εργασίες της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, και την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου προς όφελος της Πιερίας.

Η σύσκεψη θα γίνει αύριο στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Park στην Κατερίνη.

Σε επιστολή τους προς του φορείς του νομού οι Ξενοδόχοι της Πιερίας, μεταξύ άλλων, τονίζουν ότι σήμερα, με εγκατεστημένο εργοτάξιο περίπου στο 50-60% του περιφερειακού της Θεσσαλονίκης, ο χρόνος που χρειάζονται οι κάτοικοι της Πιερίας για να φτάσουν στο αεροδρόμιο φτάνει ακόμα και τα 80-90 λεπτά.

«Όλοι φανταζόμαστε που μπορεί να φτάσει όταν ξεκινήσει η θερινή τουριστική περίοδος, και όλα αυτά για ένα έργο το οποίο επίσημα θα ολοκληρωθεί τον Μάιο 2027, και τις αναμενόμενες επιπτώσεις στο "αεροπορικό" κομμάτι του τουρισμού της Πιερίας» επισημαίνουν χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα, όπως αναφέρουν, σχεδιάζεται η διακοπή κυκλοφορίας στην υπογειοποίηση της Κατερίνης, γεγονός, που όπως λένε, θα δημιουργήσει πρόσθετες καθυστερήσεις. «Επειδή η "συγκοινωνιακή πενία τέχνας κατεργάζεται" βάζουμε στο τραπέζι το θέμα της ενίσχυσης του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου το οποίο ανήκει στην ΥΠΑ, ήδη εκτελούνται πτήσεις, έχει διαθέσιμες χρονοθυρίδες (airport slots), και συνδέεται με την ΠΑΘΕ με την Πιερία. Όσο για τις χιλιομετρικές αποστάσεις, η Λεπτοκαρυά ενδεικτικά απέχει την ίδια σχεδόν απόσταση από τα δύο αεροδρόμια που μας ενδιαφέρουν, το Μακεδονία και της Ν.Αγχιάλου» υπογραμμίζουν στην επιστολή τους οι Ξενοδόχοι, προσθέτοντας ότι επειδή οι εξελίξεις ήδη διαδραματίζονται και προβλέπουν ότι θα τους επηρεάσουν δραματικά, τονίζουν ότι η τοπική κοινωνία θα πρέπει να μείνει ενωμένη, δια των θεσμικών της εκπροσώπων της και να σχεδιάσει τις κινήσεις της.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.