ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Το αδιαχώρητο στη Β. Ηρακλείου - Ξέφρενο γλέντι με σουβλάκια και μασκαράδες (βίντεο, φωτ.)

Αλκίνοος Βλαχόπουλος07 Μαρτίου 2024

Χιλιάδες είναι οι καρναβαλιστές κάθε ηλικίας που έχουν κατακλύσει αυτή την ώρα κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης για να γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη.

Η Βασιλέως Ηρακλείου έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ανθρώπινο ποτάμι ενώ δεν πέφτει καρφίτσα ούτε στους γύρω δρόμους από τα "Λουλουδάδικα" μέχρι και την πλατεία Αριστοτέλους.

Μασκαρεμένοι με αποκριάτικες στολές και αξεσουάρ, μικροί και μεγάλοι έχουν "πλημμυρίσει" το κέντρο της Θεσσαλονίκης χορεύοντας με σουβλάκια στα χέρια ενώ η μουσική που ακούγεται από τα ηχεία ξεσηκώνει το πλήθος.

Δεν σταματάνε να ψήνουν οι δεκάδες ψησταριές που από το πρωί έχουν πάρει φωτιά σε πεζοδρόμια και αυλές με τον κόσμο να σχηματίζει ουρές για να αγοράσει ένα παραδοσιακό σουβλάκι.

Γεμάτα είναι τα εστιατόρια και τα καφέ μπαρ που λόγω της ημέρας έχουν μετατραπεί σε κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική και χώρο.

Μουσικά σύνολα με χάλκινα και κρουστά γυρνάνε από γειτονιά σε γειτονιά δημιουργώντας ένα πιο εορταστικό κλίμα.

Να σημειωθεί η Βασιλέως Ηρακλείου παραμένει ανοιχτή για τα οχήματα με αποτέλεσμα η διέλευση των αυτοκινήτων να γίνεται με τεράστια δυσκολία ενώ υπάρχει και αυξημένος κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος αφού υπάρχουν εκατοντάδες συγκεντρωμένοι πάνω στο οδόστρωμα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του makthes.gr





This page might use cookies if your analytics vendor requires them.