ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου μπαίνει σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία

Βαγγέλης Στολάκης11 Μαρτίου 2024

Στην μάχη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου μπαίνει από σήμερα η Νέα Δημοκρατία μετά το εναρκτήριο λάκτισμα που έδωσαν από τη Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποιείται το προσυνέδριο του κόμματος με αφορμή την συμπλήρωση των 50 ετών από την ίδρυσή του, κορυφαία «γαλάζια» στελέχη.

Την έναρξη των εργασιών έκανε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 5-7 Απριλίου στο Ζάππειο στην Αθήνα και πρώην πρόεδρος του κόμματος, βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Ως γέννημα της Κρήτης διατηρώ αυτόν τον συναισθηματικό δεσμό που συνδέει το νησί μου με τη Μακεδονία, με τη Θεσσαλονίκη. Από εδώ ξεκινάμε την πορεία προς το συνέδριο μας στην Αθήνα. Τιμούμε τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ. Η ΝΔ δεν αποκατέστησε απλώς το πολίτευμα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πλακιωτάκης και συμπλήρωσε: «Εδώ και μισό αιώνα η παράταξη μας ταξιδεύει σε φουρτούνες». «Η ΝΔ είναι το κόμμα των πράξεων και των μεταρρυθμίσεων» σημείωσε επίσης ο κ. Πλακιωτάκης τονίζοντας: «δίνουμε τη μάχη της κοινωνικής συνοχής καθημερινά ενάντια στον διχασμό και όχι μόνο». «Θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης. Το οφείλουμε στην Ελλάδα» είπε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε λόγο για ιδιαίτερα κρίσιμες ευρωεκλογές. «Ζούμε σε μια εποχή μεγάλων και διαδοχικών κρίσεων που η κάθε κρίση έρχεται από την προηγούμενη και γεννάει την επόμενη. Γιατί στην Ευρώπη μαίνεται ένας πόλεμος» είπε. Και συμπλήρωσε: «Οι πολίτες είναι πάνω από όλα και η Ευρώπη είναι το σπίτι μας» είπε. «Στις επόμενες ευρωεκλογές να αποδείξουμε πόσο γερά είναι τα θεμέλια αυτά» τόνισε. «Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών πρέπει να δίνει δύναμη σε αυτούς που θέλουν να χτίσουν όχι να γκρεμίσουν» είπε ο κ. Τζιτζικώστας σημειώνοντας με έμφαση πως «κάποιοι από τη χώρα μας βάζουν τρικλοποδιά στην Ευρώπη».

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πιο ισχυρός ηγέτης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και από τους πιο ισχυρούς ηγέτες συνολικά. «Ισχυρή ΝΔ μέσα σε ένα δυνατό Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα» τόνισε μιλώντας για το διακύβευμα των ευρωεκλογών.

«Είμαστε περήφανοι για το κόμμα της ΝΔ και για την ιδεολογία μας για την επιλογή των μεγάλων αποφάσεών μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου.

«Επόμενη μεγάλη πολιτική μας αναμέτρηση είναι οι ευρωεκλογές. Πάμε να φέρουμε στην παράταξη μας μια ευρωπαϊκή νίκη. Όμως πρέπει να προσφέρουμε μια ομάδα στις Βρυξέλλες που να μας αντιπροσωπεύει. Ετοιμαστείτε να δώσουμε μια ακόμα γενναία μάχη» τόνισε η γραμματέας της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα.

«Προχωράμε υπερήφανα σταθερά τολμηρά με τη ΝΔ» σημείωσε ο Διευθυντής της ΝΔ, Γιάννης Σμυρλής, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου ανέφερε: «Η οικογένεια μας δίνει εδώ και 50 χρόνια το παρών στις μικρές και μεγάλες στιγμές της χώρας».


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.