ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο Καπετάν Μιχάλης μετά το Πανόραμα… κατεβαίνει Πυλαία - Τα δημοτικά θερινά σινεμά που σπάνε ταμεία

Φανή Σοβιτσλή04 Ιουνίου 2024

Ένα καλοκαίρι γεμάτο ταινίες με δράση, περιπέτεια και πολύ γέλιο θα απολαύσουν και φέτος οι… ψαγμένοι σινεφίλ στα θερινά σινεμά του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη, δυο ξεχωριστοί χώροι για να απλωθεί η μαγεία του σινεμά και να το απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.

Η πρεμιέρα έγινε προ ημερών στο σινέ Πανόραμα, που φέτος συμπληρώνει 26 χρόνια λειτουργίας και έχει καταστεί ίσως το πιο δημοφιλές θερινό σινεμά στην ανατολική Θεσσαλονίκη, συγκεντρώνοντας θεατές από ολόκληρη την πόλη.

Ο «Καπετάν Μιχάλης» άνοιξε την αυλαία στο Πανόραμα και ετοιμάζεται να κατηφορίσει την άλλη εβδομάδα, στις 12 Ιουνίου, στην Πυλαία, στο όμορφο «πέτρινο» θεατράκι της περιοχής. Καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα προβληθούν μοναδικές ταινίες που σημείωσαν τεράστια επιτυχία με το δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη και φέτος στέλνει μήνυμα «Είναι καλοκαίρι και τι καλύτερο από το να πάρεις την παρέα σου και να απολαύσετε θερινό σινεμά στο σινέ Πανόραμα και το σινέ Πυλαία κάτω από τον έναστρο ουρανό».


«Για εμάς στον Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη, το καλοκαίρι μας ξεκινάει με τους δημοτικούς θερινούς μας κινηματογράφους» τονίζει στο makthes.gr ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης

«Ανοίξαμε το πρώτο δημοτικό θερινό σινεμά στο Πανόραμα το 1999 και ακολούθησε το δεύτερο στην Πυλαία, το 2012. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε παρακολουθήσει αριστουργήματα της 7ης τέχνης, πάντοτε σε όμορφο περιβάλλον που διατηρεί την αυθεντική του ατμόσφαιρα, έχοντας ταυτόχρονα τα πιο σύγχρονα συστήματα εικόνας και ήχου. Είναι μια καλή πρακτική για την αυτοδιοίκηση στον τομέα του πολιτισμού, με θετική επίδραση στους δημότες» επισημαίνει και προσθέτει ότι «ο δήμος μας είναι πρωτοπόρος και δικαιολογημένα αποκαλείται δήμος της 7ης τέχνης».

Οι ιστορίες της μεγάλης οθόνης, όπως λέει, διαμόρφωσαν τη γενιά του με ισχυρό DNA. «Το τραγούδι ‘είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι, μες στα θερινά τα σινεμά’ του Λουκιανού Κηλαηδόνη δε γράφτηκε τυχαία, εκφράζει μια ολόκληρη εποχή. Για μία ακόμη χρονιά, λοιπόν, προσφέρουμε στους σινεφίλ δημότες μας και όχι μόνο, μερικές από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς».

Οι ταινίες του καλοκαιριού

Μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν είναι:

*Joker: Τρέλα Για Δύο (η συνέχεια της τεράστιας επιτυχίας, με τους Γιοακίν Φίνιξ, Λέιντυ Γκάγκα)

*Wolfs (περιπέτεια με τους Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπραντ Πιτ)

*Σκαθαροζούμης Σκαθαροζούμης (συνέχεια της μεγάλης κλασσικής επιτυχίας του σκηνοθέτη Τιμ Μπάρτον με τον Μαίκλ Κίτον)

*Τελειώνει Με Μας (μεταφορά στον κινηματογράφο του διάσημου best-seller της Κολίν Χούβερ)

*A Quite Place: Day One (η νέα ταινία της υπέρ επιτυχημένης σειράς θρίλερ)

*Ιστορίες Καλοσύνης (η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου μετά τον θρίαμβο στα Όσκαρ με το Poor Thinks, με πρωταγωνιστές και πάλι τους Έμα Στόουν, Γουίλεμ Νταφόε)

*Πάντα Υπάρχει Το Αύριο (Ιταλική κοινωνική ταινία με ρεκόρ εισιτηρίων, αλλά και διθυραμβικά σχόλια και εντυπώσεις)

Γαλλικές κωμωδίες: Συμπέθεροι Από Σόι, Κυνήγι Γειτόνων (η πιο επιτυχημένη κωμωδία εισπρακτικά στη Γαλλία φέτος), Βρέχει Άντρες

Γαλλικές κοινωνικές ταινίες: Μπερναντέτ (με την Κατρίν Ντενέβ) Dear Paris (της διάσημης Ιρανής σκηνοθέτιδας Μαριάν Σατραπί, με τη Μόνικα Μπελούτσι.

Παιδικές animation ταινίες: Εγώ ο Απαισιότατος 4, Τα Μυαλά Που Κουβαλάς 2, Οι Φανταστικοί Φίλοι Μου, Γκάρφιλντ, Γάτος Με Πέταλα και Dragonkeeper.

Κινηματογραφική Αύρα» στην Καλαμαριά

Με την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «Ιστορίες καλοσύνης» άνοιξε τη σεζόν το «Cine Αύρα», ο θερινός κινηματογράφος του δήμου Καλαμαριάς, που καλεί τους σινεφίλ σε ένα μοναδικό κινηματογραφικό ταξίδι δίπλα στο κύμα.
Οι προβολές στο «Cine Αύρα» ξεκίνησαν την Παρασκευή 31 Μαΐου, με το φιλμ του πολυβραβευμένου Έλληνα σκηνοθέτη, στο οποίο πρωταγωνιστεί και πάλι η «μούσα» του, η Έμμα Στόουν, η οποία πριν μερικούς μήνες κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για τη μοναδική της ερμηνεία στο «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου.

Η ταινία θα προβάλλεται έως και την Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 21.15. Το πρόγραμμα προβολών αναρτάται στην ιστοσελίδα του δήμου Καλαμαριάς kalamaria.gr

Ο χώρος βρίσκεται στην οδό Νικολάου Πλαστήρα. Μάλιστα το κοινό έχει δωρεάν πρόσβαση στο πάρκινγκ, ενώ απολαμβάνει την ταινία δίπλα ακριβώς στην θάλασσα.


Στον Παράδεισο και το Άλσος, το σινεμά είναι… αλλιώς

Στο δήμο Νεάπολης - Συκεών η μεγάλη πρεμιέρα στα δύο θερινά σινεμά Σινέ “Άλσος” (Συκιές) και Σινέ “Παράδεισος” (Νεάπολη) θα γίνει στις 17 Ιουνίου, με μια υπόσχεση: Να ταξιδέψουν το κοινό σε πολλούς και διαφορετικούς κινηματογραφικούς κόσμους.

Όπως τόνισε στο makthes.gr ο εκπρόσωπος του δήμου Μπάμπης Ιμβρίδης, και φέτος οι σινεφίλ θα απολαύσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με ταινίες που ξεχώρισαν, αλλά και αφιερώματα με έμφαση στο αντιφασιστικό, αντιπολεμικό κίνημα, την οικολογία και το περιβάλλον, την βία κατά των γυναικών κ.α

Αξίζει να σημειωθεί ότι και φέτος το αφιέρωμα στον αντιπολεμικό και αντιφασιστικό κινηματογράφο θα γίνει με δωρεάν προβολές εμβληματικών φιλμ.

«Θα προβληθούν 10 ταινίες αφιερώματα, που για τα δυο θερινά σινεμά του δήμου είναι σημείο αναφοράς, καθώς το κοινό τα περιμένει, αφού με έναν τρόπο το έχουμε εκπαιδεύσει» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ιμβρίδης, για να προσθέσει ότι στο πλαίσιο των αφιερωματικών ταινιών θα προβληθεί και το ντοκιμαντέρ της Ελίνας Ψύκου «Αδέσποτα Κορμιά» που προκάλεσε σάλο εξαιτίας της τολμηρής αφίσας του.

Κληθείς να απαντήσει για το είδος των ταινιών που θα προβληθούν έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου στο σινέ «Άλσος» και σινέ «Παράδεισος» ο κ. Ιμβρίδης εξηγεί ότι το μενού τα έχει όλα. «Το σινεμά στο δήμος μας είναι παγκόσμιο. Και ειδικά σε ένα δημοτικό κινηματογράφο δεν μπορείς να βγάλεις κάτι απ΄ έξω. Οπότε, σε εμάς το κοινό θα βρει τα πάντα., από ελληνικό κινηματογράφο, ευρωπαϊκό και Hollywood, και βέβαια παιδικές ταινίες, όπως κάθε χρόνο».

Το πρόγραμμα των ταινιών


Ταινίες στο «Τζένη Καρέζη» στην Πολίχνη

Δωρεάν κινηματογραφικές προβολές θα απολαύσουν και φέτος κάτοικοι και επισκέπτες στο θερινό κινηματογράφο «Τζένη Καρέζη» του δήμου Παύλου Μελά στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Το σινεμά που βρίσκεται στην περιοχή της Πολίχνης, ο οποίος θα κάνει πρεμιέρα μετά τις 15 Ιουνίου, ωστόσο το πρόγραμμα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη.

Βούληση και της νέας δημοτικής αρχής του Δ. Ασλανίδη είναι το σινεμά να λειτουργήσει ανανεωμένο, προσφέροντας ταινίες σε μικρούς και μεγάλους για όλο το καλοκαίρι.

Πέρυσι πάντως ο δήμος κάλεσε τους πολίτες και τους επισκέπτες να ενισχύσουν το κοινωνικό παντοπωλείο, με συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη προσωπικής υγιεινής και φροντίδας για τους συμπολίτες που έχουν πραγματική ανάγκη.

*Θερινό Σινέ Τζένη Καρέζη
Διεύθυνση: Φιλίππου 9, Πολίχνη Θεσσαλονίκης 565 33
Τηλέφωνο: 2310 667626

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.