ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΔΙΕΘΝΗ AUTO

Κομισιόν: Επιβολή δασμών δισεκατομμυρίων στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα

MakThes Team12 Ιουνίου 2024

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να ενημερώσει εντός της ημέρας αυτοκινητοβιομηχανίες πως θα εφαρμόσει προσωρινά επιπρόσθετους δασμούς, ύψους ως και 25%, στα εισαγόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που παράγονται στην Κίνα από τον επόμενο μήνα, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη πηγές της στις Βρυξέλλες.

Η Κομισιόν φέρεται να είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στο μέτρο αυτό παρά τις προειδοποιήσεις από μέρους της κυβέρνησης της Γερμανίας πως έτσι διακινδυνεύει να πυροδοτήσει εξαιρετικά δαπανηρό εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, προστίθεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας. 

Λιγότερο από ένα μήνα αφότου η Ουάσινγκτον τετραπλασίασε τους δασμούς για τα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο 100%, οι Βρυξέλλες αναμένεται να ορίσουν σχεδόν σίγουρα πολύ χαμηλότερους δασμούς για τις εισαγωγές από κινεζικούς κατασκευαστές όπως η BYD και η Geely καθώς και από δυτικούς παραγωγούς όπως η Tesla που εξάγουν αυτοκίνητα από την Κίνα στην Ευρώπη.

Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες δέχονται προκλήσεις από την εισροή φθηνότερων ηλεκτρικών οχημάτων από κινεζικούς ανταγωνιστές. Άλλωστε την επιβολή δασμών την εξετάζει μήνες η ΕΕ. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν το είχε αναγγείλει από πέρυσι κατά την ομιλία της στο State of the Union.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.