ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Γιορτή του Πατέρα: Μπλε τριαντάφυλλα και πρωτότυπα δώρα για τους μπαμπάδες που γιορτάζουν

Αλκίνοος Βλαχόπουλος16 Ιουνίου 2024

Μπορεί διαχρονικά η γιορτή της μητέρας να είναι στενά συνδεδεμένη με πρωτότυπα δώρα και πολύχρωμα λουλούδια, ωστόσο τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι αρκετές είναι οι οικογένειες που επιλέγουν να πουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο το δικό τους ευχαριστώ στους μπαμπάδες του σπιτιού.

Την τιμητική τους για ακόμα μια χρονιά έχουν τα πρωτότυπα μπλε τριαντάφυλλα αλλά και τα γλαστράκια τα οποία έχουν πάρει θέση εδώ και αρκετές μέρες στις βιτρίνες των ανθοπωλείων της πόλης με τους καταναλωτές να έχουν προχωρήσει ήδη στις πρώτες αγορές.

Σε καλοκαιρινούς ρυθμούς και η κίνηση στα ανθοπωλεία της Θεσσαλονίκης, με τους ανθοπώλες που περιμένουν να δουν έστω και μία μικρή αύξηση στον τζίρο τους από την Γιορτή του Πατέρα, που τιμάται κάθε χρόνο στην χώρα μας την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου.

Οι προετοιμασίες εν όψει της σημερινής μέρας ξεκίνησαν εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, με τις τιμές σε ανθοδέσμες και γλαστράκια να παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Για τα μπλε τριαντάφυλλα οι τιμές κυμαίνονται από 5 έως 7 ευρώ το τεμάχιο, ενώ μια μικρή γλάστρα θα κοστίσει από 5 έως 15 ευρώ.


«Τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται αρκετά το μπλε τριαντάφυλλο ωστόσο υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία σε άνθη και φυτά που έχουμε παραγγείλει εδώ και μέρες» αναφέρει στο makthes.gr o ιδιοκτήτης ανθοπωλείου και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μανώλης Σύλλης . «Τα φυσικά τριαντάφυλλα βάφονται με δύο τρόπους. Αφήνουμε τα λουλούδια μερικές μέρες να αναζητήσουν νερό και με ειδική μπογιά τα βυθίζουμε στο βάζο με αποτέλεσμα να βάφονται από το φύλλωμα μέχρι το άνθος με όποιο χρώμα θέλουμε. Σχετικά με τον δεύτερο τρόπο χρησιμοποιούμε ένα ειδικό σπρέι βαφής που δίνει στα λουλούδια αυτό το ξεχωριστό μπλε χρώμα».


Σχετικά με την αγοραστική κίνηση που καταγράφεται τελευταία με αφορμή στην γιορτή του πατέρα ο κύριος Σύλλης ανέφερε ότι «τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη γιορτή είναι αρκετά αναπτυσσόμενη ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν ακολουθεί την αυξητική πορεία που έχει πάρει η γιορτή της μητέρας καθώς βρισκόμαστε στην καλοκαιρινή περίοδο κατά την οποία δεν υπάρχει η απαραίτητη διαφήμιση».

Με αφορμή την γιορτή του πατέρα Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, καλεί μικρούς και μεγάλους στην « 1η Γιορτή αγάπης» που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 16 Ιουνίου από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης. Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων βιωματικά εργαστήρια, ψηφιακά παιχνίδια, αφηγήσεις παραμυθιών και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Σημειώνεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.