ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καλοκαίρι στην Θεσσαλονίκη: Οάσεις δροσιάς για όλα τα βαλάντια, οι πισίνες της πόλης

Αλκίνοος Βλαχόπουλος22 Ιουνίου 2024

Με τον υδράργυρο να «χτυπάει» κόκκινο τις τελευταίες μέρες, αρκετοί είναι οι Θεσσαλονικείς αλλά και οι επισκέπτες που βρίσκουν την ευκαιρία να «αποδράσουν» έστω και για λίγο σε κάποιες από τις κοντινές παραλίες της Χαλκιδικής ή της Πιερίας απολαμβάνοντας με αυτόν τον τρόπο τα πρώτα μπάνια του καλοκαιριού . Για κάποιους άλλους ωστόσο η παραμονή στον αστικό ιστό, αποτελεί μονόδρομο για μια ακόμη χρονιά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, με τις κοντινές πισίνες των ξενοδοχείων να βρίσκονται στην πρώτη θέση της ατζέντας ντόπιων και τουριστών που αναζητούν λίγες στιγμές χαλάρωσης.

Μικρές αλλά και μεγαλύτερες «οάσεις» δροσιάς εντός και εκτός κέντρου με τιμές για όλα τα βαλάντια, περιμένουν και φέτος μικρούς και μεγάλους για τις πρώτες καλοκαιρινές τους βουτιές. Από τα 8 ευρώ ξεκινούν τα πακέτα για όσους θα θελήσουν να πάρουν μια ανάσα σε κάποιες από τις πισίνες που διαθέτουν τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, συνδυάζοντας έτσι το μπάνιο με τον καφέ ή το ποτό τους. Οι τιμές σε πισίνες και pool bar ξενοδοχείων διαμορφώνονται με βάση τις παρεχόμενες υπηρεσίες ενώ στην πλειονότητά τους βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι σύμφωνα με τους επιχειρηματίες.

Δημοτικά κολυμβητήρια

Έτοιμα να φιλοξενήσουν μικρούς και μεγάλους είναι τα περισσότερα δημοτικά κολυμβητήρια της πόλης, χαρίζοντας στιγμές χαλάρωσης σε προσιτές τιμές για όλο το καλοκαίρι. 

Το makthes.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει μερικές από τις οάσεις δροσιάς που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε το φετινό καλοκαίρι.


Δημοτικό Κολυμβητήριο Τούμπας

Τμήματα εκμάθησης κολύμβησης καθώς και ελεύθερα προγράμματα πραγματοποιούνται στο δημοτικό κολυμβητήριο της Τούμπας καθόλη την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Για εγγραφή σε προγράμματα ενηλίκων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 10 ευρώ ενώ για τα παιδιά ισχύει μειωμένο εισιτήριο στην τιμή των 5 ευρώ. Ειδικές εκπτώσεις αλλά και δωρεάν προγράμματα ισχύουν για άνεργους και κοινωνικές κατηγορίες με ειδικά εισοδηματικά κριτήρια.

Για εγγραφή στο δημοτικό κολυμβητήριο χρειάζεται:

Ιατρική βεβαίωση Παθολόγου ή Καρδιολόγου και Δερματολόγου.

Για παιδιά ηλικίας έως 15 ετών βεβαίωση Παιδιάτρου.

Άνω των 65 βεβαίωση Καρδιολόγου και Δερματολόγου.

Οι ιατρικές βεβαιώσεις θα πρέπει να προσκομίζονται σε αντίγραφο κατά την νέα εγγραφή τους ή την ανανέωση αυτών και να επιδεικνύεται το πρωτότυπο αυτής. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2310 907711.


Δημοτικό Κολυμβητήριο Παύλου Μελά

Νωρίτερα άνοιξε φέτος για το κοινό και το κολυμβητήριο του Δήμου Παύλου Μελά. Μέχρι το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου το κολυμβητήριο θα λειτουργεί καθημερινά από τις 08:00 έως τις 21:30. Τα Σάββατα το κολυμβητήριο θα λειτουργεί από τις 09:30 έως τις 15:00 ενώ τις Κυριακές θα παραμένει κλειστό. Πρόκειται για πισίνα ολυμπιακών προδιαγραφών, με οκτώ διαδρόμους κολύμβησης και σταθερό βάθος 2,20 μέτρα.

Το ατομικό κόστος για μια μονοήμερη επίσκεψη ανέρχεται στα 2 ευρώ ενώ υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης μηνιαίας κάρτας στην τιμή των 30 ευρώ.

Για την απόκτηση του δικαιώματος εισόδου είναι απαραίτητη η εγγραφή μέλους ηλεκτρονικά μέσω της σελίδας demos365pavlosmelas.intellisoft.gr.

Τα άτομα με αναπηρία και όσοι είναι 65 ετών και άνω έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν και δια ζώσης, στο δημοτικό κολυμβητήριο, από τις 3 Ιουνίου και μετά.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το προσωπικό του τμήματος αθλητισμού του Δήμου Παύλου Μελά στους τηλεφωνικούς αριθμούς 2310643635 και 2310607457.


Δημοτικό Κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου «Άγγελος Βλαχόπουλος»

Με πρωινά και απογευματινά τμήματα κολύμβησης για ενήλικες και παιδιά, λειτουργεί από 3 Ιουνίου το δημοτικό κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου «Άγγελος Βλαχόπουλος».

Το μηνιαίο κόστος για έναν ενήλικα βρίσκεται στα 30 ευρώ ενώ ισχύει ειδική κάρτα 5 επισκέψεων με 10 ευρώ για έναν μήνα.

Στο κολυμβητήριο πραγματοποιούνται προγράμματα Water Polo, Aqua aerobic, εκμάθηση κολύμβησης για ΑμΕΑ καθώς και τμήματα αποκατάστασης.

Οι πολίτες μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση εγγραφής και να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα γραφεία του Κολυμβητηρίου (οδός Θεσσαλονίκης 32 με Λ. Βύρωνος, Κονταξοπούλειο Δημοτικό Γυμναστήριο).

Για διευκρινίσεις και πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2310690793 από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ (Δευτέρα-Παρασκευή).

Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς

Καθημερινά, από Δευτέρα έως και Σάββατο λειτουργεί το Δημοτικό κολυμβητήριο Καλαμαριάς.

Διαθέτει ανοιχτή θερμαινόμενη πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων, 50 μέτρων, με οκτώ διαδρομές, ισοθερμικό σκέπασμα (κουβέρτα) για την προστασία του νερού από το κρύο όταν δεν λειτουργεί η πισίνα, δύο αποδυτήρια, κερκίδα 400 καθήμενων.

Σήμερα, λειτουργούν προγράμματα κολύμβησης για όλες τις ηλικίες. Να σημειωθεί ότι εκτός από τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού στο κολυμβητήριο και την κολύμβηση του κοινού, εξυπηρετούνται τα κολυμβητικά Σωματεία της Καλαμαριάς, προπονώντας μικρούς αθλητές και αθλήτριες 5 ως 15 ετών καθημερινά.

Το πρόγραμμα ισχύει από 1 Σεπτεμβρίου-31 Ιουλίου κάθε έτους. Τον μήνα Αύγουστο το κολυμβητήριο είναι ανοιχτό μόνο για το κοινό.

Δημοτικό κολυμβητήριο Πανοράματος

Από 1 Ιουλίου θα ξεκινήσει την Λειτουργία του το Δημοτικό Κολυμβητήριο Πανοράματος το οποίο θα λειτουργεί καθημερινά με ωράριο: Καθημερινές 08:00-22:00, Σαββατοκύριακα 10:00-17:00.

Το μηνιαίο κόστος για έναν ενήλικα ανέρχεται στα 50 ευρώ ενώ καθόλη την διάρκεια του Ιουλίου θα πραγματοποιούνται προγράμματα για παιδιά στην τιμή των 50 και 70 ευρώ.

Πληροφορίες: τηλ. 2310340361.


Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών

Στις αρχές Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει τις πύλες και τα… κουλουάρ του το δημοτικό κολυμβητήριο Συκεών καθώς οι εργασίες που άρχισαν πέρυσι το καλοκαίρι και αφορούν στην ενεργειακή του αναβάθμιση βρίσκονται στην τελική τους ευθεία.

Κλειστό Κολυμβητήριο ΧΑΝΘ

Σε καθημερινή βάση λειτουργεί για το κοινό και η πισίνα της ΧΑΝΘ. Η τιμή του ατομικού εισιτηρίου βρίσκεται στα 8 ευρώ ενώ η μηνιαία συνδρομή για ένα άτομο κοστίζει 50 ευρώ.

Για την εγγραφή σας σε οποιοδήποτε πρόγραμμα της πισίνας, απαιτούνται αντίγραφα πιστοποιητικών υγείας από α) δερματολόγο & β) παθολόγο ή καρδιολόγο. Τα πιστοποιητικά μπορεί να προμηθευτείτε από κρατικό νοσοκομείο ή ιδιώτη ιατρό.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ωράριο λειτουργίας θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο https://ymca.gr/programmata/pisina/

Ιδιωτικές πισίνες και ξενοδοχεία

Waterland

To μεγαλύτερο υδάτινο πάρκο στην Ελλάδα, η Waterland, υποδέχεται και φέτος μικρούς και μεγάλους στα 150 στρέμματα απόλυτης χαράς, αδρεναλίνης και χαλάρωσης. Ετοιμαστείτε να απολαύσετε πισίνες, τσουλήθρες, παιχνίδια και δεκάδες εκπληκτικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, σε συνδυασμό με επιλογές για φαγητό και ροφήματα που θα σας κρατήσουν εκεί όλη τη μέρα. Βάλτε μαγιό και ζήστε την απόλυτη εμπειρία.

Η τιμή του ημερήσιου εισιτηρίου ανέρχεται στα 18 ευρώ για ενήλικες και στα 14 ευρώ για παιδιά μέχρι 12 χρόνων. Ειδικές τιμές ισχύουν για πολύτεκνους, φοιτητές και ΑΜΕΑ. Το πάρκο λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 έως τις 19:00.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.waterland.gr

Τηλέφωνο: 2392 072025-6


Hyatt Regency Thessaloniki

Μια ανάσα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Αεροδρομίου, βρίσκεται το Hyatt Regency Thessaloniki με την πισίνα διαστάσεων 1.200τ.μ. και το καταπράσινο περιβάλλον του να χαρίζει στους επισκέπτες τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού στιγμές αντάξιες των διακοπών.

Ωράριο Λειτουργίας Πισίνας

Καθημερινές και Σαββατοκύριακα: Από 09:00 π.μ. έως 08:00 μ.μ.

Δευτέρα έως Πέμπτη: 30 ευρώ το άτομο, 50 ευρώ για δύο άτομα (παιδιά έως 2 ετών δωρεάν, από 3 έως 8 ετών 10 ευρώ και από 9 έως 15 ετών 15 ευρώ το άτομο)

Παρασκευή έως Κυριακή: 40 ευρώ το άτομο, 70 ευρώ για δύο άτομα (παιδιά έως 2 ετών δωρεάν, από 3 έως 8 ετών 10 ευρώ και από 9 έως 15 ετών 15 ευρώ το άτομο)

Το Hyatt Regency Thessaloniki βρίσκεται στο 13o χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης – Περαίας,

Τηλ 2310401234


Lazart Hotel

Η εξωτερική πισίνα στο Lazart Hotel αποτελεί σίγουρα το απόλυτο σημείο χαλάρωσης και δροσιάς για το φετινό καλοκαίρι. Με γευστικά σνακ και αρωματικά κοκτέιλ το Impression pool lounge bar του ξενοδοχείου προσφέρει μεγάλη ποικιλία επιλογών από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Ωράριο Λειτουργίας Πισίνας

Καθημερινές και Σαββατοκύριακα: Από 11:00 π.μ. έως 07:00 μ.μ.

Δευτέρα έως Παρασκευή: 20 ευρώ για ενήλικες και 10 ευρώ για παιδιά έως 6 ετών.

Σαββατοκύριακο: 30 ευρώ για ενήλικες και 15 ευρώ για παιδιά.

To Lazart Hotel βρίσκεται στην Δυτική Θεσσαλονίκη επι της Κολοκοτρώνη 16

Τηλ: 2316 01500


Ambassador Hotel

Μια από τις πιο εντυπωσιακές πισίνες τις πόλης είναι αδιαμφισβήτητα αυτή του Hotel Ambassador. Με τον επιβλητικό θόλο και το γεφυράκι που οδηγεί στο μπαρ, το σκηνικό μεταφέρει νοερά τον επισκέπτη σε έναν εξωτικό παράδεισο. Το Ξενοδοχείο AMBASSADOR βρίσκεται στα ανατολικά της πόλης με μοναδική πανοραμική θέα προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εξαιτίας της στρατηγικής του θέσης, βρίσκεται 5’ (λεπτά) από το Αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και απέχει 15’ από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ωράριο Λειτουργίας Πισίνας

Καθημερινές και Σαββατοκύριακα: Από 10:00 π.μ. έως 07:00 μ.μ.

Δευτέρα έως Παρασκευή: 8 ευρώ(παιδιά ως 10 ετών 5€).

Σάββατο & Κυριακή & αργίες: 12 ευρώ (παιδιά ως 10 ετών 8€).

Τηλ.  23929 21200-3


Porto Palace

Στο εμβληματικό, βιομηχανικής αρχιτεκτονικής κτίριο του 1913, λειτουργεί σήμερα το Porto Palace. Στο roof garden του ξενοδοχείου λειτουργεί μια όαση δροσιάς, προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης και εκπληκτική θέα. Θα το βρείτε να απέχει σε μικρή απόσταση από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στην 26ης Οκτωβρίου 65.Κάθε βράδυ το bar & restaurant του URSA MINOR σερβίρει τα πιο γευστικά signature cocktails της πόλης και γαστρονομικές προτάσεις που υπόσχονται να σας εντυπωσιάσουν, στο πιο ατμοσφαιρικό σημείο της πόλης (14:00-22:30).To rooftop του ξενοδοχείου είναι ανοιχτό από τις 11:00 π.μ. έως τη 1:30 π.μ.

Ωράριο Λειτουργίας Πισίνας

Καθημερινές και Σαββατοκύριακα: Από 11:00 π.μ. έως 08:00 μ.μ.

Δευτέρα έως Παρασκευή: 15 ευρώ (παιδιά μέχρι 4 ετών δωρεάν)

Σάββατο & Κυριακή & αργίες: 20 ευρώ (παιδιά μέχρι 4 ετών δωρεάν)

Τηλ 2310504504


Makedonia Palace

Στην καρδιά της πόλης και συγκεκριμένα στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, δεσπόζει για περισσότερες από πέντε δεκαετίες το Makedonia Palace. Το πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο που ξεχωρίζει με τη λεπτή αισθητική του, χαρίζει στους επισκέπτες της πισίνας μια μοναδική εμπειρία με φόντο τον Θερμαϊκό. Από νωρίς το πρωί μέχρι και αργά το βράδυ η πισίνα του Makedonia Palace, στη Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου 2, προσφέρεται για βουτιές και δροσερά cocktails.

Ωράριο Λειτουργίας Πισίνας

Καθημερινές και Σαββατοκύριακα: Από 10:00 π.μ. έως 08:00 μ.μ.

Δευτέρα έως Πέμπτη: 25 ευρώ το άτομο, 45 ευρώ για δύο άτομα (παιδιά μέχρι 6 ετών δωρεάν, παιδιά από 6 έως 12 ετών έκπτωση 50%)

Παρασκευή έως Κυριακή: 40 ευρώ το άτομο, 75 ευρώ για δύο άτομα (παιδιά μέχρι 6 ετών δωρεάν, παιδιά από 6 έως 12 ετών έκπτωση 50%)

Τηλ  2310897197


Imperial Port

Η πισίνα του ξενοδοχείου αποτελεί την ιδανική επιλογή για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Αναπαυτικές ξαπλώστρες, που μετατρέπονται σε καναπέδες, jacuzzi, υδάτινοι καταρράκτες, signature cocktails, προτάσεις από το comfort menu, με ευρωπαϊκές και ιαπωνικές επιρροές, και Organic House επιλογές, συνθέτουν το πιο hype summer σκηνικό.

Το Pier Pool Lounge βρίσκεται στην 26ης Οκτωβρίου 59, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ωράριο Λειτουργίας Πισίνας

Τετάρτη έως Κυριακή: Από 11:00 π.μ. έως 07:00 μ.μ.

H είσοδος στην πισίνα του Imperial Port, ανέρχεται στα 15€ ανά άτομο μαζί με καφέ και ξαπλώστρα.

Τηλ 2310508300


Heaven Hotel

Αν αποφασίσετε να κατευθυνθείτε προς την περιοχή των Ταγαράδων, στο αμφιθεατρικό σημείο, πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη, θα συναντήσετε το εντυπωσιακό ξενοδοχείο «Heaven Hotel» να βρίσκεται πάνω στον λόφο, με τη μαγευτική θέα και την υπέροχη κυκλική πισίνα. Το δροσερό αεράκι που φυσάει, σας προσκαλεί να το ακολουθήσετε, ενώ η πολυτελής, ευρύχωρη πισίνα των 200 τ.μ. σας περιμένει για ατελείωτες στιγμές ξεγνοιασιάς..

Ωράριο Λειτουργίας Πισίνας

Καθημερινές: Από 11:00 π.μ. έως 07:00 μ.μ.

Σαββατοκύριακο: Από 10:00 π.μ. έως 08:00 μ.μ.

Τιμή εισόδου: 8 ευρώ

Το Heaven Hotel βρίσκεται στην 11η οδό στους Ταγαράδες

Τηλ 2392072701


Capsis Hotel

Στο Roof Garden του ξενοδοχείου Capsis Hotel Θεσσαλονίκη, λειτουργεί το πλήρως
ανακαινισμένο “The RoofTop Piscina”, μια αληθινή όαση δροσιάς στο κέντρο της πόλης.

Ο χώρος λειτουργεί καθημερινά τη θερινή περίοδο και ανάλογα των καιρικών συνθηκών από

Το Capsis Hotel βρίσκεται επι της Μοναστηρίου 16

Ωράριο Λειτουργίας Πισίνας

Καθημερινές και Σαββατοκύριακα: Από 11:00 π.μ. έως 07:00 μ.μ.

Δευτέρα έως Παρασκευή: 10 ευρώ για ενήλικες, 5 ευρώ για παιδιά μαζί με νερό-αναψυκτικό

Σαββατοκύριακο: 12 ευρώ για ενήλικες, 6 ευρώ για παιδιά μαζί με νερό-αναψυκτικό

Τηλ 2310596800


Ocean Club

Αστική αύρα καλοκαιριού στο πιο hot city resort της Θεσσαλονίκης. Η πισίνα του Ocean στη Νεάπολη είναι μια ανέλπιστη όαση-έκπληξη.

Με μια κεντρική πισίνα 600 τ.μ. και μια παιδική 80 τ.μ., που έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί καθημερινά 600 άτομα, αποτελεί την κορυφαία πρόταση για τις ημέρες που ο υδράργυρος «χτυπάει» κόκκινο

Η πισίνα λειτουργεί κάθε μέρα, 11.00 – 19.00, ενώ τα σαββατοκύριακα, 11.00-20.00. Είσοδος: 8€ -στην τιμή συμπεριλαμβάνεται πετσέτα, νερό, σετ ξαπλώστρα-ομπρέλα. Τιμή για παιδιά: 5 €.

To Ocean Club βρίσκεται επι της οδού Οδυσσέα Ελύτη στην Νεάπολη.

Τηλ 231 063 4450

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.