ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένας... δεύτερος ΠΑΟΚ στην Κύπρο

Ελένη Θεοδωρίδου05 Ιουλίου 2024

Ένας.. δεύτερος ΠΑΟΚ υπάρχει στην Κύπρο που όμως σαφώς έχει καταβολές από τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για έναν πολιτιστικό σύλλογο από την περιοχή Κλήρου της ορεινής Λευκωσίας.

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Όμιλος Κλήρου βρέθηκε στην Αιδηψό της Βόρειας Εύβοιας την Παρασκευή 5/7 με αφορμή το Edipsos International Folk Festival.

Σε ο,τι αφορα την ιστορία του ονόματος του συλλόγου, ο χοροδιδάσκαλος Γιώργος Γαλήνης εξηγεί στο makthes.gr πως ο Σύλλογος δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1950 με το όνομα Ενιαία Δημοκρατική Οργάνωση Νεολαίας (ΕΔΟΝ). Την περίοδο της χούντας των Συνταγματαρχών, τα μέλη της οργάνωσης υφίσταντο διώξεις οπότε προέκυψε η ανάγκη αλλαγής ονόματος του συλλόγου. Το 1971, ένας Κύπριος παοκτσής, μέλος του συλλόγου, πρότεινε το νέο ακρωνύμιο να ταυτίζεται με το όνομα της αγαπημένης του ομάδας. Όπερ και εγένετο, δεν κράτησαν όμως τον δικέφαλο αλλά έβαλαν για σύμβολο έναν χορευτή και έναν ποδοσφαιριστή καθώς η ομάδα εκτός από πολιτιστική είναι και αθλητική και κυρίως ποδοσφαιρική.

Σημειώνεται ότι στo φεστιβάλ συμμετέχουν και δύο σύλλογοι της Θεσσαλονίκης, ο πολιτιστικός σύλλογος του Α.Σ. Άρης, τον οποίο μάλιστα συνοδεύει και ο πρώην παίκτης Γιώργος Κολτσίδας καθώς και ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός σύλλογος Δήμου Καλαμαριάς "Καλλίστη".




This page might use cookies if your analytics vendor requires them.