ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Τρέχουν και δεν φτάνουν οι ψυκτικοί - Πάνω από 10 μέρες η αναμονή για συντήρηση και εγκατάσταση κλιματιστικού

Αλκίνοος Βλαχόπουλος18 Ιουλίου 2024

Φωτιά έχουν πάρει το τελευταίο διάστημα τα τηλέφωνα των τεχνικών εγκατάστασης, αλλά και συντήρησης κλιματιστικών μηχανημάτων, καθώς οι πολίτες καταφεύγουν στη λύση του air condition για να αντιμετωπίσουν τις υψηλές θερμοκρασίες. Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η αναμονή που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες στη Θεσσαλονίκη, με τους πολίτες να περιμένουν πάνω από δέκα μέρες προκειμένου να εξυπηρετηθούν. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ψυκτικών Θεσσαλονίκης, Αναστάσιο Λυκίδη , οι καταναλωτές θα πρέπει να ξεκινούν τη διαδικασία για τη συντήρηση του κλιματιστικού τους από το Μάϊο, ώστε να μην ταλαιπωρούνται προκειμένου να κλείσουν ραντεβού με κάποιον τεχνικό, εν μέσω ακραίων καιρικών συνθηκών.

Εξαιτίας του παρατεταμένου κύματος καύσωνα που βιώνει ολόκληρη η χώρα, οι επαγγελματίες ψυκτικοί βλέπουν την ζήτηση για συντήρηση αλλά και εγκατάσταση κλιματιστικών να αυξάνεται κατακόρυφα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.


«Δεν προλαβαίνουμε» λένε οι ψυκτικοί

«Προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε πρώτα τους ασθενείς καθώς και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ωστόσο υπάρχουν και έκτακτες περιπτώσεις στις οποίες πρέπει να παρέμβουμε άμεσα για να αποκαταστήσουμε κάποια βλάβη», αναφέρει στο makthes.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Αδειούχων Ψυκτικών και Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων Νομού Θεσσαλονίκης,, Αναστάσιος Λυκίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αναμονή προκειμένου κάποιος να κλείσει ραντεβού για συντήρηση, επιδιόρθωση ή εγκατάσταση, ξεκινάει από μια εβδομάδα και ενδέχεται να ξεπεράσει ακόμα και τις δέκα μέρες.

«Επειδή ως Έλληνες έχουμε το «σύνδρομο» της τελευταίας στιγμής, οι περισσότεροι πελάτες μας ψάχνουν για ραντεβού με το που αρχίσει ο καύσωνας με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να τους εξυπηρετήσουμε άμεσα. Τα τηλεφωνήματα που δεχόμαστε από πελάτες αυτό το διάστημα είναι σίγουρα περισσότερα από όσα μπορούμε να εξυπηρετήσουμε σε πραγματικό χρόνο».


Την άνοιξη οι εργασίες συντήρησης

Όπως επισημαίνει ο κύριος Λυκίδης, οι πολίτες θα πρέπει να μεριμνούν από τον Μάϊο έτσι ώστε να πραγματοποιήσουν εγκαίρως τις εργασίες συντήρησης και εγκατάστασης κλιματιστικών τους. «Δεδομένου ότι την συγκεκριμένη περίοδο αρχίζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία και εξισορροπείται γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου, οι τεχνικοί μπορούν να ελέγξουν ευκολότερα τα υγρά των μηχανημάτων. Μέσα σε αυτόν τον μεγάλο φόρτο εργασίας που αντιμετωπίζουμε την δεδομένη στιγμή, είναι αρκετά δύσκολο να μπορέσουμε να μετρήσουμε τα υγρά των κλιματιστικών καθώς πρόκειται για μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το κόστος μιας συντήρησης ξεκινά από 40 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως και τα 150 ευρώ, ανάλογα πάντα με τον τύπο του μηχανήματος, αλλά και το είδος της εργασίας που εκτελείται.


Ο κ. Λυκίδης κάλεσε τους πολίτες να προβαίνουν σε αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων κλιματιστικών καθώς πρόκειται για αρκετά ενεργοβόρες συσκευές. «Τα συγκεκριμένα μηχανήματα πρέπει να είναι συντηρημένα για αυτό προτείνουμε στους πελάτες μας να καθαρίζουν μόνοι τους τα φίλτρα του κλιματιστικού τους καθώς με αυτό τον τρόπο αυξάνεται η απόδοση και μειώνονται οι πιθανότητες ανάπτυξης μικροβίων πάνω σε αυτά. Αν το φίλτρο είναι καθαρό τότε και ο αέρας που ανακυκλώνεται θα είναι καθαρότερος» σημείωσε ο κύριος Λυκίδης.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.