ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΔΙΕΘΝΗ

Β. Κορέα: Η κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν, Τζου Άε, εκπαιδεύεται για επόμενη ηγέτης της χώρας

MakThes Team29 Ιουλίου 2024

Η κόρη του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν εκπαιδεύεται για να γίνει η επόμενη ηγέτης της χώρας, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο την υπηρεσία κατασκοπείας της Νότιας Κορέας.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας μετέδωσαν πληροφορίες σχετικά με τις δημόσιες υποχρεώσεις της κόρης του Κιμ, της Τζου Άε, αλλά όχι και για το μέλλον της στην πολιτική.

Η Κιμ Τζου Άε, όπως είναι ολόκληρο το όνομά της, πιστεύεται ότι έχει ηλικία περίπου 12 ετών, είναι το ένα από τα τρία παιδιά του δικτάτορα που έχει παρουσιαστεί στο κοινό. Το ντεμπούτο της το έκανε όταν επιθεώρησε τις προετοιμασίες για τη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου με τον πατέρα της τον Νοέμβριο του 2022.

Έχει το μοναδικό όνομα στη χώρα

Οι αρχές της Βόρειας Κορέας ανάγκασαν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, κορίτσια και γυναίκες με το όνομα Τζου Άε να αλλάξουν τα ονόματά τους κι αυτό γιατί ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν θέλει να το έχουν άλλες γυναίκες.

Δύο ανώνυμες πηγές ανέφεραν τον Φεβρουάριο του 2023 ότι οι τοπικές κυβερνήσεις στις πόλεις Τσόντζου και Πίονγκσονγκ είχαν εκδώσει εντολές στις γυναίκες να αλλάξουν τα πιστοποιητικά γέννησής τους. «Το Υπουργείο Ασφάλειας της πόλης Τσόντζου κάλεσε γυναίκες που ήταν εγγεγραμμένες στο τμήμα εγγραφής κατοίκων με το όνομα Τζου Άε για να αλλάξουν τα ονόματά τους», είπε ένας κάτοικος.

Ο ίδιος είπε ότι σε ένα 12χρονο κορίτσι από τη γειτονιά του ονομαζόταν Τζου Άε ζητήθηκε από τους γονείς του να προσέλθουν στο υπουργείο Ασφαλείας για να αλλάξουν το πιστοποιητικό γέννησης της. Οι αρχές δήλωσαν ότι το όνομά της προορίζεται πλέον για άτομα «ύψιστης αξιοπρέπειας», πρόσθεσε η ανώνυμη πηγή.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.