ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Αττική: Νέα αναζωπύρωση στη Νέα Μάκρη - Μεγάλη κινητοποίηση από την Πυροσβεστική

MakThes Team14 Αυγούστου 2024

Νέα αναζωπύρωση σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (14.8.2024), σύμφωνα με την ΕΡΤ, κοντά στον οικισμό Βρανά, στη Νέα Μάκρη, με τα εναέρια μέσα να έχουν ήδη ξεκινήσει ρίψεις νερού.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στην ευρύτερη περιοχή που σιγοκαίει η φωτιά επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ λίγο μετά τις 5:30 το πρωί σηκώθηκαν πέντε ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό και δύο αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι των περιοχών μετρούν τις πληγές τους, με τις αρμόδιες Αρχές να πραγματοποιούν αυτοψίες για να καταγράψουν το μέγεθος της καταστροφής.

Ειδικότερα, τα κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είναι από τη Δευτέρα (12/8) στο πεδίο και πραγματοποιούν αυτοψίες στα κτήρια με ζημιές από την πυρκαγιά στην Αττική.

Ξεκίνησαν οι αυτοψίες στα καμένα

Την περασμένη Δευτέρα πραγματοποίησαν αυτοψία στο Δήμο Μεγαραίων ενώ την Τρίτη έχουν ξεκινήσει στους Δήμους Μαραθώνα, Πεντέλης, Παλλήνης και Ραφήνας - Πικερμίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της διυπουργικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έγινε γνωστό πως το 10% των καμένων εκτάσεων είναι δάση, ενώ έχουν υποστεί καταστροφές περίπου 100 σπίτια.

Ωστόσο, ο ακριβής αριθμός θα γίνει γνωστός μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής.


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.