ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Μείωση άνω του 20% βλέπουν στα ταμεία τους οι καταστηματάρχες λίγο πριν ολοκληρωθούν οι θερινές εκπτώσεις

Αλκίνοος Βλαχόπουλος17 Αυγούστου 2024

Δύο εβδομάδες απομένουν για να πέσει η αυλαία των φετινών θερινών εκπτώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη από τις 8 Ιουλίου, με τους επιχειρηματίες να κάνουν έναν πρώτο απολογισμό πριν αναχωρήσουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, η καταναλωτική κίνηση κατά την διάρκεια των εκπτώσεων παρουσιάζεται μειωμένη πάνω από 20% σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.

Παρόλη την προσπάθεια που καταβλήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα από τους καταστηματάρχες προκειμένου να υπάρξουν γενναίες εκπτώσεις στις τιμές αρκετών ειδών, αυτό φαίνεται ότι δεν λειτούργησε ως ενθαρρυντικός παράγοντας για τους πολίτες καθώς η αγοραστική δύναμη μεγάλης μερίδας καταναλωτών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.



Κοιτάζουν βιτρίνες αλλά δεν αγοράζουν


«Είχαμε μια σημαντική πτώση σε σχέση με τα περσινά στοιχεία. Η αγορά δεν κινήθηκε στον βαθμό που περιμέναμε και δεν γνωρίζουμε αν αυτή η κατάσταση μπορεί να αλλάξει μέσα σε αυτές τις δύο εβδομάδες που απομένουν μέχρι την λήξη των εκπτώσεων» αναφέρει στο makthes.gr ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Ιωάννου.

«Με βάση τα πρώτα στοιχεία που καταγράφουμε, η μείωση του τζίρου μας αυτή την στιγμή ξεπερνάει το 20% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο των θερινών εκπτώσεων την περσινή χρονιά. Γνωρίζουμε ότι η κίνηση είναι ιδιαίτερα μειωμένη αυτές τις δύο εβδομάδες λόγω των καλοκαιρινών διακοπών ωστόσο υπάρχει μια γενικότερη αρνητική εικόνα από την έναρξη των εκπτώσεων».


Συγκρίνουν ποιότητα και τιμές πριν αγοράσουν

«Σήμερα στα εμπορικά καταστήματα δεν παρατηρείται αυξημένη ροή πελατών παρά το γεγονός οτι έχουν γίνει «γενναίες» εκπτώσεις σε διάφορα προϊόντα . Από 20% ξεκινούν οι εκπτώσεις για αρκετά είδη με το ποσοστό της μείωσης των τιμών να αγγίζει ακόμα και το 50% σε αρκετές περιπτώσεις. Οι καταναλωτές μπαίνουν στα καταστήματα, συγκρίνουν τις τιμές όμως δύσκολα προχωρούν σε αγορές» αναφέρει ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

«Το βασικότερο πρόβλημα που εντοπίζουμε σήμερα είναι η έλλειψη χρημάτων με τους καταναλωτές να καλύπτουν κυρίως τις βασικές τους ανάγκες όπως φάρμακα, τρόφιμα και καύσιμα με αποτέλεσμα να μην τους μένουν χρήματα για επιπλέον αγορές» υπογραμμίζει ο Νίκος Ιωάννου.

Οι θερινή περίοδος των εκπτώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.