ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Διπλή έφοδος της Αστυνομίας και βροχή ποινών σε «μηχανοκίνητη συνάντηση» στον Λευκό Πύργο

MakThes Team30 Αυγούστου 2024

Έφοδος της αστυνομίας με ισχυρή δύναμη ανδρών διαφόρων τμημάτων υπό το συντονισμό της Τροχαίας πραγματοποιήθηκε απόψε (30/8) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, αφορμή ήταν συνάντηση οδηγών και μοτοσικλετών στην περιοχή του Λευκού Πύργου, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο τέλος Αυγούστου και αιτία η «κατάληψη» του οδοστρώματος από δεκάδες βελτιωμένα ΙΧ και μηχανές, που προκάλεσε καταγγελίες πολιτών στην Άμεση Δράση της Αστυνομίας. 


Μετά από αυτό, δόθηκε η εντολή σε αστυνομικούς να σπεύσουν στο σημείο και αποτέλεσμα ήταν η βεβαίωση παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για «μηχανολογικά» ή άλλα ζητήματα (παράνομη στάθμευση, ηχορύπανση, πινακίδες) και μάλιστα υπήρξαν οχήματα στα οποία επιβλήθηκε ποινή ακινητοποίησης για χρονικό διάστημα 10 ημερών, με αποτέλεσμα την επιστράτευση και γερανών της Τροχαίας, για να μετακινηθούν από το σημείο.

Συνολικά, στην επιχείρηση συμμετείχαν τροχονόμοι, δικυκλιστές αστυνομικοί των ΔΙΑΣ, ΖΗΤΑ και ΔΡΑΣΗ όπως και διμοιρία των ΜΑΤ. 

Μέγάλο μέρος των συγκεντρωμένων μετακινήθηκε σε χώρο στάθμευσης γνωστού εμπορικού κέντρου στην ανατολική Θεσσαλονίκη και εκεί υπήρξε η δεύτερη πράξη της αστυνομικής επιχείρησης. Οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τις εξόδους του πάρκινγκ και έπειτα από νέα σειρά ελέγχων επέβαλλαν πρόστιμα και ποινές για παραβάσεις που διαπιστώθηκαν.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.