ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: Πέντε ώρες αναμονής και ταλαιπωρίας για τους 923 επιβάτες του πλοίου που σύρθηκε στο λιμενοβραχίονα

MakThes Team31 Αυγούστου 2024

Στις 12:00 τα μεσάνυχτα αναχώρησε το πλοίο Διαγόρας μετά τον έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές στο λιμάνι της Καβάλας όπου του επετράπη ο απόπλους για το δρομολόγιο Καβάλα - Λήμνο - Μυτιλήνη - Χίο - Σάμο.

Το πλοίο κατά την αναχώρηση του στις 7:00 το βράδυ της Παρασκευής , σύρθηκε στο κρηπίδωμα του λιμανιού λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών και ισχυρού αέρα κατά τον απόπλου.

Το πλοίο με 923 επιβάτες επέστρεψε στο λιμάνι και του απαγορεύθηκε ο απόπλους μέχρι να ελεγθεί ότι δεν προκλήθηκε ρήγμα. Τελικά αναχώρησε πέντε ώρες αργότερα, στις 12 τα μεσάνυχτα για τον προορισμό του.

Ο κεντρικός ναυτιλιακός πράκτορας της Attica στη Λέσβο Ηλίας Πίκουλος, είπε πως «λόγω των πολύ άσχημων καιρικών συνθηκών , και του αέρα που επικρατούσαν τη στιγμή που απόπλου , το πλοίο σύρθηκε πάνω στην προβλήτα με αποτέλεσμα να γδαρθεί μπογιά από τα πλαϊνά του πλοίου και τίποτα περισσότερο όπως προέκυψε από τον έλεγχο. Το πλοίο θα συνεχίσει κανονικά το δρομολόγιό του μέχρι τη Σάμο και εν συνεχεία από το Β. Αιγαίο προς Θεσσαλονίκη».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.