ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ενέργεια: Εξοικονόμηση έως και 47% για τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο - Έρχεται αποκλιμάκωση τιμών

Αλκίνοος Βλαχόπουλος06 Σεπτεμβρίου 2024

Στην πρώτη θέση της λιανικής αγοράς φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, σε ό,τι αφορά τις προτιμήσεις των νέων πελατών, αναρριχήθηκε η «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρία Ενέργειας». Πιο συγκεκριμένα για το 2024 η εταιρία κατατάσσεται πρώτη στην Ελλάδα σε σχέση στην κατανάλωση αερίου με ποσοστό 29% στα δίκτυα διανομής.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο γενικός διευθυντής της Φυσικό Αέριο, Γιάννης Μητρόπουλος σε συνομιλία του με δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης, η εταιρία δεν προχωρά σε απότομες αυξήσεις σε σχέση με την τιμή του ρεύματος ωστόσο υπάρχει ένα μοντέλο σταθερής ανάπτυξης που έχει οδηγήσει σε αύξηση του πελατολογίου περίπου στο 24% για το 2023.


Αναφορικά με την κατανάλωση φυσικού αερίου, η εταιρία κατέχει ισχυρή πρωτιά σε ολόκληρη την Αττική ενώ έχει καταφέρει να κατακτήσει την δεύτερη θέση με ποσοστό 6,5% συγκριτικά με την περσινή χρονιά σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λάρισα και Τρίκαλα με 30.000 καταναλωτές και την πελατειακή βάση να αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο

Όπως σημείωσε ο κ. Μητρόπουλος «κάθε χρόνο το 55-60% των νέων πελατών επιλέγει την εταιρία μας κάτι που δεν συμβαίνει με άλλες εταιρίες καθώς ο τρόπος με τον οποίο εξυπηρετούμε και τιμολογούμε τους πελάτες μας εκτιμάται από τους καταναλωτές και με αυτόν τον τρόπο διευρύνουμε τα πελατολόγιά μας»


Αποκλιμάκωση στην τιμή του ρεύματος

Τα όσα συνέβησαν στην ανατολική Ευρώπη ανέβασαν τα κόστη χονδρεμπορικής και σε συνδυασμό με τις υψηλές καταναλώσεις λόγω καύσωνα δημιούργησαν την μεγάλη άνοδο στην τιμή του ρεύματος. Όπως εξηγεί ο κ. Μητρόπουλος τους τελευταίους τρείς μήνες τα προβλήματα που υπήρχαν στην Ανατολική Ευρώπη  επηρέασαν σημαντικά τις διασυνδέσεις μεταξύ χωρών κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση στην τιμή του ρεύματος.

«Μετά τον Ιούνιο, ο μόνος λόγος ανόδου τον τιμών ήταν το υψηλό φορτίο ωστόσο κανένας από τους παράγοντες της αγοράς δεν μπορούσε να εξηγήσει για ποιόν λόγο οι τιμές δεν σημείωσαν πτωτική πορεία κατά την διάρκεια του Αυγούστου».

Σύμφωνα με τον ίδιο από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να σημειώνεται μια μείωση της τάσης των φορτίων εξαιτίας και της πτώσης της θερμοκρασίας με αποτέλεσμα αυτό να οδηγήσει και σε μια πτώση των τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα. Την μεθεπόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρξει μια μεγαλύτερη αποκλιμάκωση των τιμών του ρεύματος για τους καταναλωτές.

Σχετικά με την πορεία των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας, ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε ότι «τον Ιούλιο είχαμε την χαμηλότερη τιμή στα κίτρινα τιμολόγια στα 77 ευρώ, ενώ τον Σεπτέμβρη έχουμε την χαμηλότερη τιμή επίσης στα κίτρινα στα 72 ευρώ».



Το αέριο ως επένδυση για το σπίτι

«Αυτοί που είχαν επιλέξει το αέριο για οικιακή χρήση την τελευταία δεκαετία είχαν μια εξοικονόμηση της τάξης του 36% σε σχέση με το εναλλακτικό που ήταν το πετρέλαιο θέρμανσης. Μέσα στο 36% περιλαμβάνεται και η περίοδος της ενεργειακής κρίσης με τεράστια κόστη τα οποία κανείς δεν φανταζόταν. Τον τελευταίο χειμώνα ωστόσο υπήρχε μια μεγαλύτερη εξοικονόμηση της τάξης του 46-47%. Παρότι το αέριο φαίνεται ότι μειώνεται στην βιομηχανική κατανάλωση, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΣΕΚ, τα επόμενα έξι χρόνια προβλέπεται μια αύξηση στην οικιακή κατανάλωση αερίου κατά 35%» ανέφερε .

Όπως εξηγεί ο κ. Μητρόπουλος η τιμή του αερίου εξαρτάται σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό από το πόσο ψυχρός θα είναι ο χειμώνας κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν πολύ μεγάλες αυξομειώσεις στην τιμή του . «Για την διαμόρφωση της τιμής του αερίου για το 2024 θα πρέπει πρώτα να δούμε πόσο κρύος θα είναι ο φετινός Δεκέμβρης καθώς η αυξομείωση των τιμών του Δεκεμβρίου μπορεί να φτάσουν σε ποσοστό της τάξης του 50%».

Η ηλεκτρική Formula 1 έρχεται στην ΔΕΘ

Το Φυσικό Αέριο, με δυναμική παρουσία ως ολοκληρωμένος πάροχος ενέργειας στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, μετατρέπει τη Formula 1 σε ηλεκτρική και την βάζει να τρέξει στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σχεδιάζοντας ειδικά για τη ΔΕΘ μια πραγματική διαδρομή στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, γεμίζοντας την πόλη με «πράσινη» ενέργεια. « Έχουμε βγάλει ένα προϊόν το οποίο έφερε τα πάνω κάτω τον Ιανουάριο στην αγορά ενέργειας και στο ρεύμα και αυτό βοήθησε πολύ την ίδια την αγορά γιατί βγήκαν και άλλα νέα αντίστοιχα προϊόντα τα οποία είναι εξίσου ανταγωνιστικά» τονίζει ο γενικός διευθυντής της Φυσικό Αέριο.

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 12:00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του περιπτέρου της εταιρείας που φιλοξενείται στον ιδιαίτερο χώρο προβολής 13 (δίπλα από το περίπτερο της τιμώμενης χώρας), με τους παρευρισκόμενους να απολαμβάνουν τις μουσικές επιλογές του ραδιοφωνικού σταθμού 96.8 Velvet.


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.