ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

88η ΔΕΘ: «Δεν υπάρχει στρατηγικό πλάνο για το μέλλον του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου» - Η αντιπολίτευση έχει και θα έχει ρόλο

Φανή Σοβιτσλή08 Σεπτεμβρίου 2024

Αποφασισμένος να συνεχίσει να δίνει μάχες και από τη θέση της αντιπολίτευσης για το καλό του δήμου, τον οποίο υπηρέτησε με συνέπεια και αφοσίωση την προηγούμενη δημοτική περίοδο, δηλώνει ο πρώην αντιδήμαρχος καθαριότητας, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Δεμερτζής.

Οκτώ μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, κατά τους οποίους η παράταξή του ασκεί αντιπολίτευση με κριτική, αλλά και με προτάσεις, ο κ. Δεμερτζής δηλώνει ότι αυτό θα συνεχίσει να κάνει και στο μέλλον για το καλό του δήμου και τω πολιτών.

Επισημαίνει ότι η θέση της αντιπολίτευσης μπορεί και πρέπει να είναι παραγωγική, καθώς ο ρόλος της είναι το ίδιο καθοριστικός με εκείνον της διοίκησης. «Εμείς αποτιμήσαμε το εκλογικό αποτέλεσμα που μάλιστα δεν ήταν καλό για την παράταξη μας, και αυτό μας έβαλε σε μια και διαδικασία αυτοκριτικής να δούμε τι ενδεχομένως δεν κάναμε σωστά, και ποια πράγματα δεν επικοινωνήσαμε σωστά στους πολίτες» τόνισε ο κ. Δεμερτζής.

Κληθείς να απαντήσει για το πώς βλέπει τη νέα διοίκηση και αν ικανοποιεί τις προσδοκίες των πολιτών ανέφερε ότι «δυστυχώς αυτούς τους οκτώ μήνες βλέπουμε μια συστηματική προσπάθεια από τη να δημοτική αρχή, αντί να μας δείξει ποιο είναι το στρατηγικό της πλάνο για το μέλλον του δήμου. Μπαίνει στη διαδικασία να απαξιώσει το έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής και πολλές φορές βλέπουμε να οικειοποιούνται εντελώς έργα πνοής που έκανε η διοίκηση του Κλεάνθη Μανδαλιανού, τα οποία σχεδίασε, διεκδίκησε και εξασφάλισε χρηματοδοτήσεις».

Βαθμολόγιο

Σε ερώτηση αν θα βαθμολογούσε τη νέα δημοτική αρχή ο πρώην αντιδήμαρχος είπε πως «είναι άδικο να υποτιμήσω κάποιους ανθρώπους από τη νέα δημοτική αρχή, να αδικήσω δηλαδή την προσπάθειά τους στο δήμο, όμως η διοίκηση του Λευτέρη Αλεξανδρίδη, αξιολογείται συνολικά. Και συνολικά βλέπουμε ότι δεν υπάρχει ένα στρατηγικό πλάνο για το που θέλουμε να φτάσει ο δήμος».

Ποιες είναι δηλαδή, όπως εξήγησε, οι προτεραιότητες που βάζει η νέα δημοτική αρχή. Νομίζω ότι λειτουργεί περισσότερο με εσωστρέφεια, ανεβαίνουν οι τόνοι στο δημοτικό συμβούλιο πολλές φορές, και αντί να συζητάμε όλοι μαζί για έργα πνοής για το δήμο μπαίνουμε σε αντιπαραθέσεις, γεγονός που δεν τιμά ούτε το δημοτικό συμβούλιο, ούτε να τους πολίτες της περιοχής που έκαναν την επιλογή τους» σημείωσε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης.

Η επόμενη μέρα για την παράταξη

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα της παράταξής του σχολίασε ότι «είμαστε μόλις λίγους από τη ανάληψη καθηκόντων της νέας διοίκησης του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου. Έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας μέχρι τις επόμενες εκλογές. Αγαπώ το δήμο και τον τόπο μου, με ενδιαφέρει να πάει μπροστά και φυσικά θα συνεχίσουμε να είμαστε ενεργά παρόντες, όλοι μαζί και από τη θέση της αντιπολίτευσης στην οποία βρισκόμαστε. Θα είμαστε πάντα παρόντες για να διορθώνουμε τα κακώς κείμενα της διοίκησης, πάντα όμως υπεύθυνα με προτάσεις και με τόνο όχι προσωπικό, αλλά πάντα πολιτικό».

Ο κ. Δεμερτζής δεν παρέλειψε να τονίσει και την ανάγκη κάποια στιγμή στο δημοτικό συμβούλιο, να πρέπει να γίνει μια συζήτηση από όλους για το στρατηγικό σχέδιο του δήμου.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε μια σημαντική περιοχή πάνω από τον περιφερειακό, στην οποία ο δήμος θα πρέπει να σχεδιάσει υποδομές, γατί είναι ένας δεύτερος δήμος» σημείωσε.

«Θα πρέπει», συνέχισε, «να δώσουμε έμφαση σε μεγάλα έργα, γιατί και σημαντική είναι η καθημερινότητα., αλλά νομίζω πως έργα, όπως η υπογειοποίηση των πυλώνων της ΔΕΗ, που θα πρέπει να φύγουν από μεγάλο μέρος του αστικού ιστού, όπως και οι αναπλάσεις μεγάλων πάρκων, η οδός Τρίτση, το πάρκο Σμύρνης στο Κορδελιό και Ελπίδας, τα οποία η διοίκησή μας τα ενέταξε στις ΟΧΕ, έκανε τις μελέτες και σήμερα περιμένουμε να προχωρήσουν και βέβαια περισσότερες και πιο ασφαλείς παιδικές χαρές».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.