ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΜΠΗ

Τέμπη: Παραμένουν οι υψηλές χρηματικές εγγυήσεις σε πέντε κατηγορούμενους για τη σύμβαση 717

MakThes Team11 Σεπτεμβρίου 2024

Τη διατήρηση υψηλών χρηματικών εγγυήσεων για πέντε κατηγορούμενους αναφορικά με την σύμβαση 717, που αφορούσε στην εγκατάσταση του συστήματος σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης στα τρένα, ήδη από το 2014, αποφάσισε σήμερα το Δικαστικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τον πατέρα θυμάτων της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, Νίκο Πλακιά.

«Επιτέλους έχουμε την διατήρηση των υψηλών εγγυήσεων με μια πολύ μικρή μείωση ενώ υιοθέτησε πλήρως και το σκεπτικό της Ευρωπαίας Εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου σε ότι αφορά την άσκηση ποινικών διώξεων» σημειώνει ο ίδιος σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook κάνοντας λόγο για «θετική εξέλιξη».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εν λόγω πέντε κατηγορούμενοι είχαν προσφύγει εναντίον των υψηλών εγγυήσεων που τους είχαν επιβληθεί και το Δικαστικό Συμβούλιο τις μείωσε λίγο γεγονός που σύμφωνα με νομικούς, σημαίνει ότι δεν «αποδυναμώθηκαν οι ενδείξεις ενοχής» των κατηγορουμένων που είχε διαπιστώσει η ευρωπαία εισαγγελέας.

Ειδικότερα, πληροφορίες αναφέρουν ότι σε μία περίπτωση που είχε επιβληθεί χρηματική εγγύηση 800.000 ευρώ, το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε τη μείωσή της σε 700.000 ευρώ.

Συνολικά, για τους εν λόγω πέντε κατηγορούμενους, οι χρηματικές εγγυήσεις κυμαίνονται από 150.000 έως 700.000 ευρώ.

Μετά και από αυτές τις εξελίξεις αναμένεται σύμφωνα με τον Ν. Πλακιά «αν θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για να οδηγηθούν στην φυλακή μέχρι την έναρξη της δίκης ή αν θα καταβάλουν το χρηματικό ποσό ή αν θα βάλουν υποθήκη περιουσιακά στοιχεία τους».

Υπενθυμίζεται ότι στους συνολικά 23 κατηγορούμενους έχουν ασκηθεί διώξεις για τα αδικήματα κατά περίπτωση «της απάτης, για ψευδή βεβαίωση με σκοπό τον προσπορισμό αθέμιτου οφέλους σε άλλον, για απιστία κονδυλίων, για ηθική αυτουργία σε απάτη σχετική με τις επιχορηγήσεις και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση με σκοπό τον προσπορισμό αθέμιτου οφέλους σε άλλον».

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μέρες το Δικαστικό Συμβούλιο εξέδωσε απόφαση σχετικά με τρεις άλλους κατηγορούμενους αλλάζοντας την επιβολή εγγύησης με παρουσία τους στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους κάθε μήνα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ν. Πλακιά:

«Σήμερα το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε και για άλλους πέντε από τους 23 που τους επιβλήθηκαν οι μεγάλες χρηματικές εγγυήσεις.

Επιτέλους έχουμε την διατήρηση των υψηλών εγγυήσεων με μια πολύ μικρή μείωση ενώ υιοθέτησε πλήρως και το σκεπτικό της Ευρωπαίας Εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου σε ότι αφορά την άσκηση ποινικών διώξεων.

Μετά και από αυτές τις εξελίξεις αναμένουμε αν θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για να οδηγηθούν στην φυλακή μέχρι την έναρξη της δίκης η θα καταβάλουν το χρηματικό ποσό η θα βάλουν υποθήκη περιουσιακά στοιχεία τους .

Θετική εξέλιξη και αναμένουμε και άλλες τέτοιες κινήσεις».


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.