ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Το Ισραήλ χτύπησε εγκαταστάσεις των μυστικών υπηρεσιών της Χεζμπολάχ

MakThes Team03 Οκτωβρίου 2024

Συνολικά 1.974 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων 127 παιδιά, και 9.384 τραυματίστηκαν από την έναρξη των ισραηλινών επιθέσεων στον Λίβανο τον περασμένο χρόνο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Φιράς Αμπιάντ.


Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν εγκαταστάσεις μυστικών υπηρεσιών πληροφοριών της Χεζμπολάχ

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν σήμερα τοποθεσίες που η Χεζμπολάχ χρησιμοποιούσε ως εγκαταστάσεις μυστικών πληροφοριών και επικοινωνιών στη Βηρυτό, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Οι στόχοι περιελάμβαναν εργαζόμενους στο τμήμα μυστικών υπηρεσιών, εξοπλισμό παρακολούθησης, αρχηγεία και άλλες υποδομές.



Ανταλλαγή πυρών για πρώτη φορά μετά από έναν χρόνο μεταξύ λιβανικού και ισραηλινού στρατού έπειτα από θάνατο Λιβανέζου στρατιώτη

Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ότι ανταπέδωσε ισραηλινά πυρά, για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο, μετά τον θάνατο ενός στρατιώτη του λιβανικού στρατού στον νότιο Λίβανο.

«Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε όταν ο ισραηλινός εχθρός έθεσε στο στόχαστρο ένα στρατιωτικό φυλάκιο στην περιοχή Μπιντ Τζμπεϊλ στο νότιο Λίβανο και στρατιωτικοί απάντησαν στα πυρά», ανακοίνωσε ο στρατός.



Tρεις νέες επιδρομές το μεσημέρι


Τρεις νέες ισραηλινές επιδρομές έπληξαν σήμερα το μεσημέρι τα νότια προάστια της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ, μετά από μια νύχτα έντονων ισραηλινών βομβαρδισμών, μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου.

«Εχθρικά αεροπλάνα εξαπέλυσαν τρία πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού», σύμφωνα το πρακτορείο.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε στήλες καπνού να υψώνονται από την πληγείσα περιοχή.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.