ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ένταση στην Κεντρική Επιτροπή - To μόνο που μένει είναι να αποκλείσουν με διάταγμα τη συμμετοχή του Κασσελάκη στις εκλογές, λέει η Θ. Τζάκρη

MakThes Team12 Οκτωβρίου 2024

Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα ξεκίνησε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ καθώς υπήρξε διαφωνία για τον αριθμό των μελών που απαρτίζουν το σώμα αλλά και για τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας κατά την είσοδο στην αίθουσα.

Ακολούθησαν διαφωνίες, εντάσεις και απόφαση αποχής των «Κασσελίστας» τους οποίους εκπροσωπεί στην αίθουσα μόνον η Θ. Τζ'ακρη, που σε δηλώσεις της έκανε λόγο για... «διάταγμα» με το οποίο μπορεί να αποκλειστεί από τις εκλογές ο Στ. Κασσελάκης. 

Ο Θανάσης Οικονόμου, που πρόσκειται στη πτέρυγα του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε θέμα γιατί μπήκαν πριν την έναρξη, στην αίθουσα της συνεδρίασης, πρόσωπα που δεν είχαν προμηθευτεί το καρτελάκι του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής. Η συνεδρίαση πραγματοποιείται στον απόηχο των χθεσινών γεγονότων και της δήλωσης του Στέφανου Κασσελάκη ότι αποσύρει το εξώδικο κατά της Κεντρικής Επιτροπής. Κατόπιν τούτου οι υποστηρικτές του λένε ότι "εκλείπει ο λόγος της συνεδρίασης".



Οι «Κασσελίστας» τονίζουν πως ο αριθμός του σώματος προσδιορίστηκε στα 293 μέλη από τα 296, ενώ μέσα στην αίθουσα θα μπει μόνο η Γραμματέας της ΚΟ, Θεοδωρα Τζάκρη, για να μεταφέρει την πολιτική θέση τους απέναντι στη διαδικασία.


Το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Παππάς, χαρακτήρισε τα μέλη που στηρίζουν τον Στέφανος Κασσελάκη «πολιτοφυλακή» υποστηρίζοντας ότι τον εμπόδισαν να πάρει τη δική του κάρτα. Ο κ. Παππάς ζήτησε να έρθει η γραμματέας του κόμματος και μετά να δοθούν οι κάρτες. 

 Οι Kasselistas επιμένουν ότι πήρε κάρτα άτομο που δεν είναι μέλος. Στο πλαίσιο αυτό, οι Kasselistas αποφάσισαν να απέχουν από τη συνεδρίαση λέγοντας ότι «δεν νομιμοποιούμε τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του ΣΥΡΙΖΑ και ενεργοποίησης του σχεδίου κονιορτοποίησής του». 

Ο Παύλος Πολάκης απουσιάζει στην Κρήτη, αλλά πρόσωπα που είναι κοντά του βρίσκονται στην συνεδρίαση. 

Στην συνεδρίαση δεν μετέχουν και δύο μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, ο Νίκος Σκορίνης, που χθες κατέθεσε συμβιβαστική πρόταση, και ο Πάνος Ρήγας.

Θ.Τζάκρη: To μόνο που μένει είναι να αποκλείσουν με διάταγμα τη συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη στις εκλογές

«Το μόνο που μένει είναι να αποκλείσουν με διάταγμα τη συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη στις εκλογές», υπογράμμισε σε δήλωση της η Θεοδώρα Τζάκρη στο χώρο όπου διεξάγεται η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Μιάμιση ώρα μετά την προγραμματισμένη έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής οι εργασίες της δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα επειδή δεν υπάρχει απαρτία», σημείωσε η Θ. Τζάκρη και συνέχισε: « Η γραμματέας και οι 87 μεταθέτουν συνεχώς την ώρα έναρξης των εργασιών καλώντας μέλη να προσέλθουν τα οποία αρνούνται όμως μέχρι στιγμής να προσέλθουν και να νομιμοποιήσουν την εκτροπή ».

« Τί άλλο μέλλει να γίνει; Το μόνο που μένει είναι να αποκλείσουν με διάταγμα τη συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη στις εκλογές », κατέληξε.

Θ. Οικονόμου: «Είναι πολιτική η στάση μας, δεν νομιμοποιούμε τη διαδικασία»

Για «μεθόδευση» της «νομενκλατούρας» έκανε λόγο, σε δήλωσή του, ο Θανάσης Οικονόμου έξω από τον χώρο όπου πρόκειται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο κ. Οικονόμου κατήγγειλε τη «γελοία μεθόδευση» με την οποία προσμετρούνται ως παρόντες μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που δεν έχουν πάρει καρτελάκι. «Παρευρεθήκαμε στον χώρο για πολύ συγκεκριμένους πολιτικούς λόγους, δεν πήραμε καρτελάκια και δεν δώσαμε διαπιστευτήρια και θέλουν να μας προσμετρήσουν ώστε να έχουν απαρτία», ανέφερε. «Μια ακόμα απαράδεκτη μεθόδευση. Είναι πολιτική η στάση μας, δεν νομιμοποιούμε τη διαδικασία. Είναι μια διαδικασία που θυμίζει μαύρες μέρες», πρόσθεσε, απαντώντας σε ερώτηση των παρευρισκεμένων για ποιους λόγους δεν μπαίνουν στην αίθουσα.

Η δήλωση του κ. Οικονόμου πυροδότησε διαπληκτισμούς μεταξύ των παρευρισκομένων που υποστηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη και της λεγόμενης «πλειοψηφίας».

Σημειώνεται, ότι προκείμενου να ξεκινήσει η συνεδρίαση της ΚΕ θα πρέπει να υπάρχει απαρτία, δηλαδή 148 μέλη.

Eισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας προς την Κεντρική Επιτροπή


«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προχωρήσει μπροστά, με ενότητα, αποφασιστικότητα και με οδηγό τις ανάγκες και τις ελπίδες της ελληνικής κοινωνίας. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους αριστερούς, προοδευτικούς, δημοκρατικόυς πολίτες, θα συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά τον αγώνα του για την ανατροπή των αντιλαϊκών και αντικοινωνικών πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για την προοδευτική αντεπίθεση και ανατροπή. Και θα γίνει ακόμα πιο ισχυρός, με ακόμα πιο βαθιές ρίζες στην κοινωνία. Κορμός της προοδευτικής παράταξης, φωνή και δύναμη όλων των πολιτών που ανήκουν από τη ριζοσπαστική Αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο, κοινωνός της ελπίδας και της προοπτικής για τον τόπο». Με αυτή τη φράση ξεκινά το έγγραφο της εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας προς την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.