ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εύοσμος - Κορδελιό: Τα… βρόντηξε αντιδήμαρχος από την διοίκηση - Κατέθεσε παραίτηση και δήλωση ανεξαρτητοποίησης

Φανή Σοβιτσλή14 Οκτωβρίου 2024

«Καζάνι» που βράζει είναι το τελευταίο διάστημα η δημοτική ομάδα της διοίκησης του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου, γεγονός που αποτυπώθηκε σήμερα με την παραίτηση του αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών και Οργάνωσης Βασίλη Βόγγαλη, ο οποίος απέστειλε σχετική επιστολή, δηλώνοντας παράλληλα και την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη «Δήμος Πρωταγωνιστής».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην αντιδήμαρχος φέρεται να είχε σοβαρές διαφωνίες με το δήμαρχο Λευτέρη Αλεξανδρίδη για διάφορα ζητήματα διοίκησης και οργάνωσης, παρότι ο τελευταίος του εμπιστεύθηκε ένα κρίσιμο χαρτοφυλάκιο, στο πλαίσιο του οποίου ο κ. Βόγγαλης προχώρησε στην επικαιροποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου, μια μεγάλη τομή που άλλαξε σημαντικά το χάρτη των υπηρεσιών με διεύρυνση και προσθήκη νέων τμημάτων, σε μια προσπάθεια να σταματήσει το μεγάλο κύμα φυγής δημοτικών υπαλλήλων.

Ωστόσο, ο πρώην αντιδήμαρχος φέρεται ότι κινούνταν σε πολλές περιπτώσεις… αυτόνομα, γεγονός που φέρεται ότι ενοχλούσε τόσο το δήμαρχο, όσο και πολλά άλλα στελέχη της διοίκησης του δήμου.

Ο κ. Βόγγαλης, παλιός συνδικαλιστής, πρώην πρόεδρος και αντιπρόεδρος του τοπικού Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Κορδελιού Ευόσμο, έμαθε να λέει τα πράγματα με το δικό του τρόπο, γεγονός που όμως είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στους κόλπους της δημοτικής αρχής από τους πρώτους μήνες διοίκησης, ενώ μεγάλες ήταν οι κόντρες και οι αντιπαραθέσεις μέσα στο δημοτικό συμβούλιο με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Πυρά σε βάρος του δημάρχου

Πάντως στην επιστολή παραίτησής του ο πρώην αντιδήμαρχος χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα για το δήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου κ. Αλεξανδρίδη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «διαπιστώνει με λύπη του ότι ο δήμαρχος δεν θεωρεί ότι οι πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους του παραχώρησαν την ευθύνη της διοίκησης τους δήμου, αλλά τους τίτλους της ιδιοκτησίας του δήμου».

Άλλωστε, όπως αναφέρει ο κ. Βόγγαλης «πως εξηγείται το γεγονός ότι ο δήμαρχος αντιμετωπίζει εξαρχής τους δημοτικούς συμβούλους και τους αντιδημάρχους, ως υπαλλήλους και όχι ως συνεργάτες. Αντίθετα θεωρεί συνεργάτες τους ανθρώπους χωρίς κανένα θεσμικό ρόλο».

Ο ίδιος κατηγορεί μάλιστα το δήμαρχο ότι απαξίωνε το πρόσωπο του και το ρόλο που του είχε ανατεθεί, ενώ υπογραμμίζει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ότι το όνομα της παράταξης είναι «Δήμος Πρωταγωνιστής» και όχι «Αλεξανδρίδης Πρωταγωνιστής».

«Σε κάθε περίπτωση», συνεχίζει ο κ. Βόγγαλης «δεν επιθυμώ να ακολουθήσω το δήμαρχο στον κατήφορο που επέλεξε να πορευτεί»¨.

Ο δήμαρχος πάντως, παρά την δυσάρεστη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, δεν θέλησε να τοποθετηθεί για το θέμα και θα απαντήσει όταν το κρίνει εκείνος.

Συνεργάτες του ανέφεραν στο makthes.gr ότι «αυτή τη στιγμή η διοίκηση του δήμου έχει σοβαρό έργο να επιτελέσει και πως ο δήμαρχος τρέχει να ολοκληρωθούν έργα και παρεμβάσεις, καθώς αυτή είναι η προτεραιότητά του».

Όσο για την απόφαση του κ. Βόγγαλη τονίζουν ότι «στην ουσία δημιουργεί ζήτημα στην παράταξη χωρίς κανένα σοβαρό λόγο, και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο που κλείνει η χρονιά και πρέπει η διοίκηση να υλοποιήσει το σχεδιασμό της, με ενότητα, δουλειά, χωρίς έριδες και αντιπαλότητες».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.