ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αμαλιάδα: Παρέμβαση εισαγγελέα για τα τρία νεκρά βρέφη

MakThes Team22 Οκτωβρίου 2024

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Νικόλαος Νικολάου, με αφορμή την υπόθεση με τα τρία νεκρά βρέφη στην Αμαλιάδα.

Ο κ. Νικολάου διαβίβασε το σχετικό αίτημα προς τους προϊσταμένους της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αχαΐας, Κωνσταντούλα Αθανασοπούλου και Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας, ∆ημήτριο Λιανόπουλο με αφορμή τα όσα ανέφερε στην εκπομπή της το βράδυ της περασμένης Παρασκευής η Αγγελική Νικολούλη, στην πρεμιέρα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», αλλά και δημοσίευμα στη «Γνώμη».

Η υπόθεση ήρθε στο προσκήνιο με αφορμή τον θάνατο ενός άλλου μωρού, του μικρού Παναγιώτη. Η 23χρονη, που είχε χάσει τα δύο της παιδιά (το ένα 19 ημερών και το άλλο 2 μηνών), είναι στενή φίλη και συγκάτοικος της μητέρας του μικρού Παναγιώτη από την Αμαλιάδα και ήταν παρούσα και στη νέα απώλεια. Οι τρεις θάνατοι των παιδιών θα διερευνηθούν εκ νέου μέσα από το μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας προκειμένου να ριχτεί άπλετο φως και να δοθούν απαντήσεις.

Τρεις θάνατοι βρεφών, τα οποία αιφνίδια σταµάτησαν να αναπνέουν, απροσδιόριστη η αιτία θανάτου σύµφωνα µε τους γιατρούς, απόγνωση για τους συγγενείς που αναζητούν απαντήσεις. 

«Συµπτώσεις που σοκάρουν για τη γυναίκα που βίωσε τρεις φορές τον εφιάλτη να σβήσουν στην αγκαλιά της τρία µωρά», ανέφερε η Αγγελική Νικολούλη, φέρνοντας στο φως ξανά την υπόθεση. «Να σου απαντήσω, να σου πω τι… τα παιδιά φεύγουν, πετάγοµαι στον ύπνο µου, ξυπνάω και φωνάζω τα παιδιά µου», είπε η Ειρήνη Μουρτζούκου, φίλη της µητέρας. Η µητέρα του παιδιού περιέγραψε στο «Τούνελ» πως άφησε για λίγο το µωρό στη φίλη της για να πάει στο διπλανό δωµάτιο, και όταν γύρισε είδε πως δεν ανέπνεε. Στο σπίτι βρίσκονταν µόνον οι δύο γυναίκες, καθώς η γιαγιά και η 8χρονη αδερφή του µικρού παιδιού έλειπαν στην Αθήνα.

«Οι δύο γυναίκες που µένουν µαζί και δέθηκαν µε τον ανεξήγητο θάνατο των παιδιών τους, ρίχνουν τις ευθύνες στους γιατρούς και ζητούν να ερευνηθεί πώς χάθηκαν τα 3 αγγελούδια», συµπλήρωσε η δηµοσιογράφος. Από την πλευρά τους, οι γιατροί του νοσοκοµείου Αµαλιάδας επιµένουν ότι τον Αύγουστο του 2023 το µωρό έφτασε εκεί νεκρό και έκαναν προσπάθειες να το επαναφέρουν.

Η Πατρινή Ειρήνη Μουρτζούκου, στενή φίλη και συγκάτοικος της µητέρας του µικρού Παναγιώτη από την Αµαλιάδα, τον τελευταίο χρόνο ήταν παρούσα και στην νέα απώλεια παιδιού, ενώ σε διάστηµα δεκαπέντε µηνών είχε χάσει τα δύο της βρέφη, το ένα 19 ηµερών και το άλλο 2 µηνών. Οι τρεις θάνατοι των παιδιών θα διερευνηθούν εκ νέου µέσα από το µικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας προκειµένου να ριχτεί άπλετο φως και να δοθούν οι απαντήσεις που όλοι περιµένουν.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.