ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ 88η ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

88η ΔΕΘ: Ο δήμος Θεσσαλονίκης σάς περιμένει στο περίπτερό του για... ελληνικά κοκτέιλ, πιροσκί και ελληνικό καφέ (φωτ.)

Δημήτρης Λαζόπουλος10 Σεπτεμβρίου 2024

Από σήμερα το απόγευμα, Τρίτη στις 7:00, ξεκίνησαν οι δράσεις του τμήματος Τουρισμού της αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης του δήμου Θεσσαλονίκης στο περίπτερο του τελευταίου που έχει στηθεί εντός της 88ης ΔΕΘ πολύ κοντά στη νότια είσοδο από την πλευρά της ΧΑΝΘ.

Η εκδήλωση «Κοκτέιλ και ελληνική παράδοση: Ένα Ταξίδι στις Γεύσεις της Πατρίδας μας» είναι η πρώτη από τις τρεις που θα πραγματοποιηθούν αυτή την εβδομάδα και οι οποίες κινούνται στον χώρο της γαστρονομίας.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης σάς καλεί να ανακαλύψετε τον πλούσιο κόσμο των ελληνικών ποτών μέσα από δημιουργικά κοκτέιλ με «άρωμα» Θεσσαλονίκης. 

Ευρηματικές συνταγές με βάση ελληνικά ποτά θα παρασκευάζονται μπροστά σας μέσα σε ένα παλιό βανάκι που έχει αναπαλαιωθεί για να μετατραπεί σε μπαρ. Κρασί, τσίπουρο συνδυάζονται με φρέσκα, εποχιακά υλικά και πρωτότυπες τεχνικές από τον executive bartender Ιωάννη Λεπίδα και τους σπουδαστές του από ιδιωτικό ΙΕΚ της Θεσσαλονίκης. Ένα από τα πιο πετυχημένα κοκτέιλ που θα δείτε να φτιάχνονται μπροστά σας είναι με ούζο, λεμονάδα, δυόσμο και πάγο λέει μάλιστα στο makthes.gr ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διαδημοτικής Συνεργασίας, Βασίλης Γάκης. Έτσι, θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε τα μυστικά των κοκτέιλ και να πάρετε μια γεύση από τον «κόσμο» της mixology. 

Την Πέμπτη 12/9 στις 7:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με θέμα τις ελληνικές γεύσεις και συγκεκριμένα το πιροσκί, ενώ την Παρασκευή 13/9 στις 7:00 το απόγευμα είναι η σειρά της εκδήλωσης «Τα Μυστικά του Ελληνικού Καφέ». Και οι δύο αυτές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο περίπτερο του δήμου στη ΔΕΘ.

Σύμφωνα με τον κ. Γάκη οι ιδέες για αυτές τις δράσεις προήλθαν από τη βούληση του δήμου να δώσει έμφαση στα ελληνικά προϊόντα και να αναδείξει την ιστορία που κρύβουν κάποιες συνταγές, όπως αυτές του πιροσκί, το οποίο είναι μια παρασκευή που πηγάζει από τους πρόσφυγες που ήρθαν στην Ελλάδα από τον Πόντο, αλλά και τη Μικρά Ασία. Ακόμα, «οι δράσεις αυτές δεν γίνονται μόνο για τους Θεσσαλονικείς, αλλά και για τους επισκέπτες για να γνωρίσουν τη γαστρονομία και την ευρηματικότητα των ανθρώπων της γαστρονομίας της πόλης», τονίζει ο κ. Γάκης. Ταυτόχρονα βέβαια, οι επισκέπτες θα δουν πώς ένα παραδοσιακό ποτό μπορεί να μεταμορφωθεί σε σύγχρονο κοκτέιλ μέσα από διάφορες παρασκευές, συνεχίζει ο αντιδήμαρχος. 


Πέρα από τα παραπάνω, ο αντιδήμαρχος υπενθυμίζει ότι η Θεσσαλονίκη ανήκει στον ξεχωριστό κατάλογο της UNESCO για τη Γαστρονομία, που αποτελείται από μόλις 60 πόλεις σε όλο τον κόσμο, κάτι που από μόνο του αποτελεί κίνητρο για τη διοργάνωση σχετικών δράσεων που θα αναδεικνύουν την ιστορία, την ποικιλία και τη δημιουργικότητα της πόλης σε αυτόν τον τομέα.


Στο ερώτημα γιατί ένας επισκέπτης ή δημότης Θεσσαλονίκης να επισκεφθεί γενικώς το περίπτερο του δήμου στη ΔΕΘ, ο κ. Γάκης απαντά ότι με μια περιήγηση σε αυτό θα διαπιστώσει «τις προσπάθειες που καταβάλλει ο δήμος Θεσσαλονίκης στον τομέα της καθαριότητας και ιδιαίτερα της ανακύκλωσης». Ακόμα, στο περίπτερο προβάλλονται «οι δραστηριότητες της αντιδημαρχίας Πολιτισμού» και οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν «μέσα από οθόνες πάρα πολλά σημαντικά έργα της συλλογής του δήμου στη Δημοτική Πινακοθήκη και μια σύνοψη διάφορων δράσεων που υλοποιήθηκαν το διάστημα που μας πέρασε στον τομέα του πολιτισμού», προσθέτει ο ίδιος. Ο τρίτος «πυλώνας» του περιπτέρου του δήμου στη ΔΕΘ αφορά την παρουσίαση των δράσεων των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου, καταλήγει ο κ. Γάκης.






This page might use cookies if your analytics vendor requires them.