ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδειάζει η Θεσσαλονίκη για το Δεκαπενταύγουστο - Oι top προορισμοί

Άννη Καρολίδου11 Αυγούστου 2023

Όπου φύγει- φύγει οι Θεσσαλονικείς, εν’ όψει Σαββατοκύριακου και της μεγάλης γιορτής της Παναγίας, με τους ταξιδιώτες του Δεκαπενταύγουστου, από εχθές Πέμπτη να φορτώνουν βαλίτσες σε πούλμαν και αεροπλάνα, ενώ η έξοδος από την πόλη και τα υπόλοιπα αστικά κέντρα της χώρας, συνεχίζεται σήμερα και θα κορυφωθεί αύριο, Σάββατο.

Από μέρες η κίνηση στη Θεσσαλονίκη έχει αραιώσει αισθητά, πολλά καταστήματα έχουν κατεβάσει ρολά και ενημερώνουν ότι θα ανοίξουν από τις 21 του μήνα κι’ ύστερα, αφού εδώ και πολλά χρόνια, ο Αύγουστος έχει γίνει ο μήνας των καλοκαιρινών διακοπών για τους περισσότερους Έλληνες και ειδικά για αυτούς που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα, καθώς πολλές επιχειρήσεις δίνουν άδεια σε όλο τους το προσωπικό και κλείνουν για ένα 15νθήμερο.

Ωστόσο, φέτος, το καλοκαίρι ξεκίνησε με τσιμπημένες τις τιμές για την τσέπη της πλειοψηφίας των Ελλήνων, οπότε είναι πολλές οι οικογένειες που έμειναν εντός και επί τα αυτά, κάνοντας μόνο σύντομες, κοντινές αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα, για ένα μπανάκι και λίγες ώρες ξεκούρασης μακριά από το μπετό και την άσφαλτο της πόλης.

Όμως, η αργία της Παναγίας, η αργία του Δεκαπενταύγουστου, δε σε αφήνει να μείνεις στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού, στην ερημιά της άδειας πόλης, όταν η υπόλοιπη Ελλάδα, ανταλλάσσει ευχές, γιορτάζει και διασκεδάζει.

Έτσι, όπως είπε στο makthes.gr o ταξιδιωτικός πράκτορας Βελισσάριος Χωρινός, οι εκδρομές εξωτερικού αλλά και εσωτερικού είναι γεμάτες, καθώς ο κόσμος θέλει να ξεφύγει με την ευκαιρία της μεγαλύτερης γιορτής του καλοκαιριού, του «Πάσχα του καλοκαιριού», παρότι φέτος η αργία του Δεκαπενταύγουστου, πέφτει ημέρα Τρίτη.

Για αυτά τα 5νθήμερα ή και 4ήμερα ταξείδια, οι προτιμήσεις των περισσοτέρων εκδρομέων, είναι για προορισμούς του εξωτερικού και πόλεις με τις οποίες υπάρχουν άμεσες αεροπορικές συνδέσεις με το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης. Έτσι, συνεχίσθηκε η τάση που εκδηλώθηκε από τον Ιούλιο ακόμη, επειδή οι τιμές στο εσωτερικό της χώρας μας, ήταν αρκετά αυξημένες.

Οι πλέον δημοφιλείς χώρες και προορισμοί για αυτές τις ημέρες είναι η Ισπανία, η Μάλτα που σαν νησί τέτοια εποχή είναι ιδιαίτερα ελκυστική, η Νότια Ιταλία, ενώ όπως πάντοτε, υπάρχει ενδιαφέρον για το Παρίσι και το Λονδίνο. Εκτός από τα αεροπορικά ταξείδια, υπάρχουν και οι οδικές εκδρομές σε Κωνσταντινούπολη, Παράλια Μικράς Ασίας, Βελιγράδι, Βουκουρέστι.

Οι τιμές για τα πακέτα των αεροπορικών εκδρομών στο εξωτερικό, ανάλογα και με τον αριθμό των διανυκτερεύσεων, ξεκινούν από 500 ευρώ/άτομο και φθάνουν στα 800 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των φόρων αεροδρομίου και των ξεναγήσεων. Τα οδικά ταξίδια είναι κοντά στα 200 ευρώ/ άτομο.

Υπάρχουν όμως και αυτοί, που επιλέγουν προορισμούς του εσωτερικού, με δημοφιλέστερες τις Σποράδες και, στις Κυκλάδες, τα νησιά Σαντορίνη και Πάρο. Για το διάστημα αυτό ως και τις 16 Αυγούστου, όλες οι εκδρομές, τα πάντα όλα, είναι γεμάτα. Επίσης, φέτος, αρκετοί πετούν από Θεσσαλονίκη για Ικαρία και Σκύρο, προορισμοί που άνοιξαν για τους Βορειοελλαδίτες επειδή έχουν δρομολογηθεί απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Ο Δεκαπενταύγουστος και η Γιορτή της Παναγίας είναι το μεγάλο ξέσπασμα των καλοκαιρινών αποδράσεων, για τους περισσότερους και κυρίως για τους Βορειοελλαδίτες, είναι το ζενίθ του καλοκαιριού. Έτσι, όσο καλύτερα και όσο περισσότερο, ο καθένας, η κάθε οικογένεια, θα κοιτάξει να πάρει την τελευταία μεγάλη, γιορτινή ανάπαυλα ενός καλοκαιριού που ξεκίνησε με ένα ατελείωτο σερί βροχοπτώσεων, συνεχίσθηκε με κύματα καύσωνα και πλέον, κοντεύει στο τέλος του.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.