ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας θα σταθμεύσουν στην Αίγυπτο για να απεγκλωβίσουν Έλληνες του Σουδάν

MakThes Team23 Απριλίου 2023

Στη μεταστάθμευση αεροσκαφών της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας στην Αίγυπτο με σκοπό τον απεγκλωβισμό Ελλήνων που βρίσκονται στο Σουδάν προσανατολίζεται η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Καθώς για δεύτερη εβδομάδα η πρωτεύουσα Χαρτούμ σφυροκοπείται από τις δυνάμεις του στρατού και της παραστρατιωτικής οργάνωσης RSF, «αποφασίστηκε από τον πρωθυπουργό η μεταστάθμευση αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, μαζί με στελέχη των ειδικών δυνάμεων, στην Αίγυπτο, σε ετοιμότητα για να συμμετάσχουν σε επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων πολιτών», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Ν. Δένδιας.

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση έθεσε ως πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια και την προστασία των Ελλήνων πολιτών».

Ακολούθως, «έχει ενεργοποιηθεί με εντολή μου μονάδα διαχείρισης κρίσεων που βρίσκεται σε επικοινωνία με την ΕΕ αλλά και συνεδριάσει δύο φορές την ημέρα» και πρόσθεσε ότι το υπουργείο παραμένει σε συντονισμό με τα υπόλοιπα κράτη μέλη για ενδεχόμενη επιχείρηση απεγκλωβισμένου.

Ακόμα, στον κατάλογο των Ελλήνων πολιτών που πρέπει να απεγκλωβιστούν περιλαμβάνονται και οι πολίτες της Κύπρου, πρόσθεσε ο Ν. Δένδιας.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.