Ο σύλλογος Αετοί Πολίχνης ιδρύθηκε το 2014 από γονείς αθλητών, οι οποίοι αγωνίζονταν τότε σε άλλη ομάδα της περιοχής, ωστόσο, αναζητούσαν αλλού «καταφύγιο» λόγω διαφόρων ειδών προβλημάτων (π.χ. έλλειψη υποδομής, συχνές αλλαγές προπονητών κ.τ.λ.). Έτσι, μαζεύτηκαν αρκετοί γονείς και ίδρυσαν τους Αετούς Πολίχνης, που έχουν ως έδρα το ΔΑΚ της περιοχής και αποτελούν ένα σωματείο με έντονη κοινωνική δράση, πέραν φυσικά της αθλητικής.
Αρχικός στόχος των ιδρυτών του συλλόγου ήταν αυτός να είναι αυτάρκης οικονομικά και να βασίζεται σε παιδιά από τη γειτονιά, όπερ και εγένετο, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι στο πέρασμα των χρόνων αθλητές που ξεκίνησαν από τις ακαδημίες, σήμερα αγωνίζονται στην ανδρική ομάδα.
Αυτήν την στιγμή οι Αετοί Πολίχνης έχουν στους κόλπους τους 100 περίπου αθλητές, από τις ακαδημίες μέχρι την ανδρική ομάδα, και αποτελούν ένα από τα σωματεία που «επέζησαν» από τον κορονοϊό, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι οι μισοί περίπου σύλλογοι της ΕΚΑΣΘ που συμμετέχουν στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα δήλωσαν φέτος αδυναμία να συμμετάσχουν.
Ο σύλλογος έχει αθλητική αναγνώριση βάσει του νόμου 4620 και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο σωματείων της χώρας, ενώ όλοι οι προπονητές του είναι πιστοποιημένοι.
Σκοπός των Αετών Πολίχνης και του προέδρου τους, Σάββα Κεσκερίδη, όπως δηλώνει ο ίδιος "είναι, πέρα από το αθλητικό μας στίγμα, να αφήσουμε και το κοινωνικό μας αποτύπωμα. Για τον λόγο αυτόν, άλλωστε, έχουμε βραβευτεί πολλές φορές από τον Δήμο της περιοχής. Χαρακτηριστικό είναι το φιλανθρωπικό τουρνουά, που διοργανώναμε τα προηγούμενα χρόνια για να στηρίξουμε το «Χαμόγελο του παιδιού», τα «Παιδικά χωριά SOS» κ.τ.λ., το οποίο σκοπός μας είναι να το επαναφέρουμε".
Ντάλης: «Είμαστε πάνω απ’ όλα παιδαγωγοί»
Ο Δημήτρης Ντάλης είναι υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής του συλλόγου, με τον ίδιο να δηλώνει στο makthes.gr: «Η ακαδημία αριθμεί περίπου 55 αθλητές, γεννηθέντες από το 2007 έως το 2016. Στόχος μας είναι τα πολύ πολύ μικρά παιδιά να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το άθλημα, αλλά πρωτίστως να έρθουν σε επαφή με άλλα παιδιά και να κοινωνικοποιηθούν», σχολίασε αρχικά και εξήγησε πως: «Στόχος μας είναι να τους κάνουμε πάνω απ’ όλα αθλητές που θα σέβονται τον ίδιο τους τον εαυτό, αλλά και τους γύρω τους, να αθληθούν, να ψυχαγωγηθούν, να διασκεδάσουν και να φύγουν από τον υπολογιστή. Θέλουμε τα παιδιά να περνούν καλά όταν έρχονται για προπόνηση, αλλά παράλληλα κοιτάμε να κάνουμε σωστά και τη δουλειά μας, να τους μάθουμε τα μυστικά του μπάσκετ, που είναι ένα όμορφο άθλημα και να τούς περάσουμε τη φιλοσοφία του. Είμαστε πρώτα απ’ όλα παιδαγωγοί και δευτερευόντως προπονητές».
Το τμήμα τζούνιορ
Το τμήμα των προμίνι
Η ομάδα των προπαίδων
Καλλιώρας: «Τα παιδιά να έχουν όρεξη για μπάσκετ»
Ο Νίκος Καλλιώρας είναι στο «τιμόνι» του παιδικού τμήματος, το οποίο αριθμεί 15 αγόρια. Ο ίδιος βρίσκεται στην ομάδα την τελευταία πενταετία και αρκετούς αθλητής τους έχει ξεκινήσει από μικρή ηλικία. «Στόχος μας είναι τα παιδιά να έχουν όρεξη για μπάσκετ, το οποίο δυστυχώς τούς το έκοψαν λόγω του κορονοϊού», είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «Σε αυτήν την ηλικία τα παιδιά μπαίνουν σε μια πρώτη αγωνιστική κατάσταση. Αυτό που με ευχαριστεί εμένα είναι ότι πάνω απ’ όλα είναι πολύ καλά παιδιά».
Το παιδικό τμήμα
Το εφηβικό τμήμα