Άγονος κηρύχτηκε και ο δεύτερος πλειστηριασμός για την εκποίηση της ΑΓΝΟ. Έτσι, τέσσερα χρόνια μετά την πτώχευση της μεγάλης γαλακτοβιομηχανίας της Θεσσαλονίκης, το εργοστάσιο μένει στα αζήτητα, οι 350 εργαζόμενοι απλήρωτοι και το χρέος έχει ξεπεράσει τα 70 εκατομμύρια ευρώ.
Τα οικονομικά προβλήματα ήταν ήδη εμφανή από το 2011 και μετά από αποτυχημένες απόπειρες της τότε διοίκησης να τεθεί η εταιρεία σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές τελικά κηρύχτηκε σε πτώχευση μόλις τον Δεκέμβριο του 2014. Χρειάστηκαν εννέα μήνες για να κάνει το δικαστήριο την πρώτη αποτίμηση της περιουσίας της εταιρείας, στα 18 εκατ. ευρώ, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία του πρώτου πλειστηριασμού. Μέχρι τότε υπήρχε κινητικότητα με ενδιαφερόμενους αγοραστές από την Ελλάδα, την Τουρκία και την Τσεχία, ωστόσο στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκε κανείς. Ακολούθησε η δεύτερη προσπάθεια, με το δικαστήριο να ορίζει την τιμή έναρξης στα 15 εκατ. ευρώ, όμως αυτή τη φορά δεν χτύπησε ούτε καν το τηλέφωνο της εταιρείας από πιθανούς ενδιαφερόμενους, ενώ την ημέρα του πλειστηριασμού δεν εμφανίστηκε κανένας ενδιαφερόμενος.
Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες να πουληθεί η εταιρεία εν συνόλω, πλέον ο νόμος δίνει τη δυνατότητα να «σπάσει» η διαδικασία και έτσι οι επόμενοι πλειστηριασμοί δεν θα αφορά την πώληση της εταιρείας ως «πακέτο» αλλά και επιμέρους στοιχεία. Συγκεκριμένα θα γίνει ένας πλειστηριασμός για το σήμα ΑΓΝΟ και τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και θα ακολουθήσουν ξεχωριστοί πλειστηριασμοί για κινητά στοιχεία της εταιρείας. Αρχικά το δικαστήριο πρέπει να ορίσει μια νέα χαμηλότερη τιμή έναρξης, να δημοσιευτεί η πρόσκληση στον τύπο και στη συνέχεια να οριστεί ημερομηνία πλειστηριασμού, διαδικασία που θα πάρει τουλάχιστον έναν χρόνο.