ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγνοείται βοσκός στη Λάρισα - Με τρακτέρ απεγκλωβίζονται οι κάτοικοι

MakThes Team06 Σεπτεμβρίου 2023

Ένας αλλοδαπός βοσκός αγνοείται στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Λεύκης Λάρισας (Δήμος Κιλελέρ). Σύμφωνα με πληροφορίες διέμενε σε τροχόσπιτο το οποίο καλύφθηκε απ τα νερά.

Δεκάδες τα πλημμυρισμένα σπίτια στο χωριό, μάλιστα ένα σπίτι παρασύρθηκε σε απόσταση 300 μέτρων απ΄τον χείμαρρο.

Μεγάλες είναι οι απώλειες και σε ζωικό κεφάλαιο, καθώς δεκάδες αιγοπροβάτα πνίγηκαν σε ποιμνιοστάσια της περιοχής που πλημμύρισαν.

Στην Κοινότητα Αρμένιο του Δ. Κιλελέρ, αυτή την ώρα, με τρακτέρ απεγκλωβίζονται κάτοικοι απ΄τα σπίτια τους και μεταφέρονται στην εκκλησία του χωριού που βρίσκεται σε ψηλότερο σημείο.

Στο χωριό Κιλελέρ, έσπασε μεγάλο αποστραγγιστικό κανάλι ένα χιλιόμετρο πάνω απ’ την κοινότητα και τα νερά άρχισαν ήδη να φτάνουν στο χωριό.

Απεγκλωβισμοί στην κοινότητα Χάλκη - Το νερό “κατάπιε” ΙΧ αντιδημάρχου σε περιπολία έξω από το χωριό

Από νωρίς το πρωί, πρώτα οι ηλικιωμένοι και αυτή την ώρα και οι υπόλοιποι κάτοικοι στη Χάλκη Λάρισας απεγκλωβίζονται απ΄τα πλημμυρισμένα σπίτια τους με κάθε διαθέσιμο μέσο.

Η Χάλκη είναι ακόμη ένα χωριό του Δήμου Κιλελέρ που δοκιμάζεται από τις πλημμύρες.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Βασίλης Κωστούλης, μίλησε νωρίτερα στην ΕΡΤ Λάρισας, περιγράφοντας πώς και ο ίδιος εγκλωβίστηκε σε περιπολία έξω από το χωριό, με το ΙΧ ενός εκ των αντιδημάρχων Κιλελέρ, με τους οποίους βρισκόταν μαζί να το “καταπίνει” το νερό.

Πριν από λίγα λεπτά απεγκλωβίστηκε, μαζί με τους δυο αντιδημάρχους και επιχειρεί στη Χάλκη απεγκλωβίζοντας κατοίκους.

Πηγή: ΕΡΤ

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.