ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Αιματηρή συμπλοκή σε beach bar στη Χαλκιδική: Oι θαμώνες έτρεχαν να σωθούν - Δέχθηκε σφαίρα στο στέρνο, λέει ο διασώστης (βίντεο)

MakThes Team17 Αυγούστου 2024

Στη σύλληψη των πέντε Βουλγάρων που προκάλεσαν αιματηρό επεισόδιο το βράδυ της Παρασκευής 16/8 σε beach bar της Χαλκιδικής, προχώρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της παράβασης του νόμου περί όπλων, της συμπλοκής και της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών. Στην κατοχή των συλληφθέντων οι αστυνομικοί εντόπισαν μεταξύ άλλων γκλοπ, σπρέι πιπεριού και μαχαίρια.

Οι τρεις από τους πέντε συλληφθέντες νοσηλεύονται φρουρούμενοι στο νοσοκομείο Πολυγύρου, με τον έναν εξ αυτών, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς φαίνεται να δέχτηκε σφαίρα στο στήθος.

Χθες γύρω στις 23:30 η περιπολία, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, του ΑΤ Κασσάνδρας έλαβε σήμα για επεισόδιο σε beach bar στη Χανιώτη Χαλκιδικής και κατά την άφιξή τους στο σημείο οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν ότι οι εμπλεκόμενοι κατείχαν μαχαίρια και ρόπαλα. Κατά το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε λίγο νωρίτερα, φαίνεται ότι ομάδα Βουλγάρων υπηκόων τραυμάτισαν τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, Βούλγαρο υπήκοο, χτυπώντας τον με γροθιές και κλοτσιές στο πρόσωπο και στο σώμα.

«Έγινε ένας καβγάς με πολλά άτομα, υπήρξε ένταση και λογοφέρανε. Το μαγαζί εκείνη την ώρα είχε περίπου 500 άτομα και κάποια στιγμή βγήκε το όπλο και ακούστηκαν έξι πυροβολισμοί», τόνισε αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο newsit.gr.

Όπως μάλιστα αναφέρει ο κόσμος φοβήθηκε και έτρεχαν όλοι να σωθούν. «Στη συνέχεια αυτό που ακολούθησε ήταν φοβερό. Τσίριζαν και έκλαιγαν όλοι και προσπαθούσαν να βρουν τρόπο ή να φύγουν ή να προστατευτούν. Το μαγαζί είχε ηλικίες από δεκαεφτάχρονα μέχρι και ογδοντάχρονους. Επικράτησε χαμός και φοβηθήκαμε όλοι. Ο χώρος του μαγαζιού άδειασε μετά το επεισόδιο».

«Υπήρξε μεγάλη αναστάτωση»

Στο επεισόδιο αναφέρθηκε μιλώντας στο newsit.gr και ο τραγουδιστής Μάνος Καγιάς. «Την ώρα των πυροβολισμών επικράτησε σύγχυση, άγχος και αγωνία. Το μαγαζί άδειασε μέσα σε δέκα λεπτά. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας από τους πελάτες παρά μόνο αυτοί που καβγάδισαν μεταξύ τους. Ο κόσμος διασκέδαζε, έτρωγε και με το που άκουσαν τους πυροβολισμούς υπήρξε μεγάλη αναστάτωση».

Είχε δεχθεί μια σφαίρα στο στέρνο

"Περίπου στις 24:00 ειδοποιήθηκα για σοβαρό περιστατικό με πυροβολισμούς και αρκετούς εμπλεκόμενους σε παραλιακό κατάστημα της περιοχής μας... Σε δύο λεπτά ακριβώς έκανα άφιξη στο σημείο ως πρώτος ανταποκριτής με όλο τον εξοπλισμό και κατευθείαν εστίασα στον άτυχο άντρα, ο οποίος είχε δεχθεί μια σφαίρα στο στέρνο..." περιγράφει ο εθελοντής διασώστης, Ιωάννης Κολοκυθάς.


Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν το κέντρο για τις εξελίξεις και ανέμεναν έξω από το κατάστημα ενίσχυση από ομάδα ΟΠΚΕ που βρισκόταν κοντά στο σημείο. Μετά από διάστημα λίγων λεπτών ακούστηκαν από το εσωτερικό του καταστήματος πυροβολισμοί και οι θαμώνες εξήλθαν από το κατάστημα.

Με την άφιξη της ΟΠΚΕ στο σημείο, οι αστυνομικοί εισήλθαν στο εσωτερικό του beach bar, όπου εντόπισαν και συνέλαβαν πέντε αλλοδαπούς υπηκόους Βουλγαρίας, οι οποίοι κατόπιν υπόδειξης είναι αυτοί που επιτέθηκαν στον ιδιοκτήτη.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.