ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΔΙΕΘΝΗ

Αιματοχυσία στην Μέση Ανατολή: Η Χεζμπολάχ βομβαρδίζει το Ισραήλ - Πάνω από 356 οι νεκροί στον Λίβανο

MakThes Team23 Σεπτεμβρίου 2024

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε νωρίς σήμερα το απόγευμα ότι εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες με στόχο δύο στρατιωτικές τοποθεσίες στο βόρειο Ισραήλ, σε απάντηση στις εντατικές αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στο νότιο και ανατολικό Λίβανο.

Σε δύο ξεχωριστές ανακοινώσεις, το λιβανέζικο κίνημα τόνισε ότι στόχευσε «βασικές αποθήκες» του ισραηλινού στρατού για τη βόρεια περιοχή του Ισραήλ, δυτικά της Τιβεριάδας, και έναν στρατώνα, «σε απάντηση στις επιθέσεις του ισραηλινού εχθρού».

Σειρήνες προειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων ήχησαν το απόγευμα στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, καθώς η Χεζμπολάχ εκτοξεύει ρουκέτες σε νοτιότερες τοποθεσίες από τις συνοριακές περιοχές στο βόρειο Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Σειρήνες ήχησαν επίσης σε περιοχές στο βόρειο Ισραήλ.

Τουλάχιστον 356 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον Λίβανο

Τουλάχιστον 356 άνθρωποι σκοτώθηκαν – ανάμεσά τους 24 παιδιά και 42 γυναίκες – από τις σημερινές ισραηλινές επιδρομές στον Λίβανο, αναφέρει νεότερος απολογισμός του λιβανέζικου υπουργείου Υγείας. Άλλοι 1.246 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο προηγούμενος απολογισμός του υπουργείου Υγείας του Λιβάνου έκανε λόγο για τουλάχιστον 274 νεκρούς και 1.024 τραυματίες.

Ο αριθμός των νεκρών από τις σημερινές επιθέσεις είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί μέσα σε μία μέρα μετά το τέλος του 15ετούς θηριώδους εμφυλίου πολέμου στο Λίβανο, δήλωσε ένας Λιβανέζος αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Επίσης 1.024 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τις ισραηλινές επιθέσεις σήμερα.

Σχεδόν 5.000 είναι οι τραυματίες «μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα», από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Παράλληλα είπε ότι χιλιάδες οικογένειες έχουν εκτοπιστεί στον νότο λόγω των ισραηλινών πληγμάτων.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.