ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αλλαγή σκυτάλης στον ΟΑΣΘ- O Σκόδρας έφυγε, o Ταγγίρης «έπιασε το... τιμόνι» (φωτ.)

Βαγγέλης Στολάκης31 Αυγούστου 2022

Σε... φιλικό κλίμα, όπως άλλωστε επιβεβαίωσαν πολλάκις ο απερχόμενος και ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας και Κώστας Ταγγίρης αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Οργανισμού στην οδό Παπαναστασίου η τελετή παράδοσης- παραλαβής. Ο νέος πρόεδρος ο οποίος αναλαμβάνει σε μια περίοδο με εντάσεις στο εσωτερικό του Οργανισμού, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων έστειλε μηνύματα συνεργασίας και συμμαχίας προς πάσα κατεύθυνση για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και υποσχέθηκε πως η ομάδα του Οργανισμού θα μιλήσει στους... δρόμους.

Για σημαντική στιγμή για τον ίδιο έκανε λόγο ο Κ. Ταγγίρης. «Το κίνητρο της προσφοράς στην πόλη που ζούμε ήταν καταλυτικό μετά την πρόταση του υπουργού» τόνισε. «Γνωρίζω που ήρθα» σημείωσε με νόημα, αφήνοντας να εννοηθεί πως ξέρει καλά τα προβλήματα και τις παθογένειες του Οργανισμού. Μίλησε για «συμμαχία διοίκησης και εργαζομένων που θα δώσει στους Θεσσαλονικείς καλές και ποιοτικές υπηρεσίες συγκοινωνίας».

Ο κ. Ταγγίρης έκανε λόγο για «σπουδαίο Οργανισμό» και για τους εργαζόμενους του για την «ψυχή και τη δύναμή» του, ενώ είπε ότι «στα οξυμένα τωρινά προβλήματα θα δώσουμε θετική απάντηση» δηλώνοντας πως δεν εθελοτυφλεί. «Πιστεύω στη δύναμη του διαλόγου. Είναι βασικό στοιχείο της δραστηριότητάς μου» σχολίασε.

Ο νέος πρόεδρος μίλησε για έναν ιστορικό οργανισμό για το οποίο ένα μοντέλο «αποκεντρωμένης διοίκησης» θα δίνει λύσεις. «Τα μέλη του ΔΣ θα συναποφασίζουν και ο διευθύνων σύμβουλος και οι διευθυντές θα υλοποιούν τις αποφάσεις» τόνισε και δήλωσε αισιόδοξος. «Είναι ένας σημαντικός, αποτελεσματικός και ολοκληρωμένος manager που άφησε το αποτύπωμά του στις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης» δήλωσε μιλώντας για τον προκάτοχό του.

«Όταν ξεκινάνε οι ομάδες μια καινούρια σεζόν λένε θα μιλήσουμε στο γήπεδο. Η ομάδα του ΟΑΣΘ θα μιλήσει στους μικρούς και μεγάλους δρόμους της Θεσσαλονίκης, στις στάσεις» σημείωσε μιλώντας με ποδοσφαιρικούς όρους. «Θα ενώσουμε ξανά το κέντρο με τις συνοικίες, τα χωριά με το κέντρο» τόνισε.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Γιώργος Σκόδρας από την πλευρά του προχώρησε σε απολογισμό του έργου της τριετίας που βρισκόταν στην θέση του προέδρου. «Πριν από τρία χρόνια αναλάβαμε τον ΟΑΣΘ σε μια δύσκολη συγκυρία. Το σίγουρο είναι ότι σήμερα ο ΟΑΣΘ δεν έχει καμία σχέση με τρία χρόνια πριν» είπε ο κ. Σκόδρας και μεταξύ άλλων ευχαρίστησε το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα για τη συνεισφορά του στην αντιμετώπιση του προβλήματος που είχε δημιουργηθεί.

«Καταφέραμε να φέρουμε πάνω από 300 λεωφορεία στο σύστημα της αστικής συγκοινωνίας, ένα αριθμός λεωφορείων που δεν είχε έρθει ούτε στα τελευταία 30 χρόνια» σημείωσε ο κ. Σκόδρας κάνοντας λόγο για «θητεία των κρίσεων» αναφερόμενος και στην πανδημία, τις οποίες κρίσεις όπως είπε ο ΟΑΣΘ αντιμετώπισε αποτελεσματικά, ενώ μίλησε και για την ενεργειακή κρίση.

«Εκπονήσαμε και εφαρμόσαμε ένα σχέδιο κρίσης» σχολίασε ο απερχόμενος πρόεδρος. Έκανε λόγο για εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων, την υλοποίηση του Ψηφιακού Κέντρου Διαχείρισης και Ρύθμισης Κυκλοφορίας, την αντιμετώπιση προβλημάτων που χρόνιζαν στον Οργανισμό. «Ρυθμίσαμε το θέμα της απαλλαγής της κρατικής επιδότησης του Οργανισμού από ΦΠΑ, έχει κινηθεί η διαδικασία να αποδοθούν οι απώλειες εσόδων λόγω του περιορισμού της κυκλοφορίας λόγω Covid 19» είπε. «Αφήνουμε έναν Οργανισμό που και εύρωστος οικονομικά είναι. Η επόμενη ημέρα πιστεύω θα είναι πολύ καλύτερη. Ο Οργανισμός έρχεται σε καλά χέρια» είπε ο κ. Σκόδρας.

Σημειώνεται πως ο κ. Ταγγίρης δώρισε στον απερχόμενο Γιώργο Σκόδρα μια αναμνηστική πλακέτα.

Αμέσως μετά την παράδοση- παραλαβή ακολούθησε συνεδρίαση του ΔΣ. Στην τελετή παρόντες ήταν και εργαζόμενοι.

Ποιος είναι ο Κώστας Ταγγίρης;

Ο Κ. Ταγγίρης είναι Οικονομολόγος μελετητής επιχειρησιακών σχεδίων με 26 χρόνια εμπειρίας, έχει διατελέσει σε θέσεις ευθύνης ως Σύμβουλος διαχείρισης οικονομικών υπηρεσιών σε ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, ενώ έχει ιδιαίτερη εμπειρία ως συντονιστής σχεδίων που αφορούν Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού.





This page might use cookies if your analytics vendor requires them.