ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άμεσα... αντανακλαστικά από τις «αγορές» - Αυξήθηκε η τιμή του πετρελαίου μετά την επίθεση στο Ισραήλ

MakThes Team01 Οκτωβρίου 2024

Δεν χρειάστηκε να περάσουν παρά μόνο μερικές ώρες από την πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ, ώστε οι «αγορές» να εκτινάξουν στα ύψη την τιμή του πετρελαίου διεθνώς, τουλάχιστον κατά 5%.

Πιο αναλυτικά, η τιμή του αμερικανικού WTI αυξήθηκε κατά 5,35% στα 71,93 δολάρια το βαρέλι και εκείνη του Brent συμβολαίων Δεκεμβρίου κατά 4,99% στα 75,32 δολάρια το βαρέλι.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει ότι έχουν λάβει «ενδείξεις ότι το Ιράν ετοιμάζεται να εξαπολύσει επικείμενη επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Ισραήλ».

«Υποστηρίζουμε ενεργά τις αμυντικές προετοιμασίες για να υπερασπιστούμε το Ισραήλ έναντι αυτής της επίθεσης. Μια άμεση στρατιωτική επίθεση από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ θα έχει σοβαρές συνέπειες για το Ιράν», ανέφερε πιο πριν στο NBC ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Μετά από αυτές τις προειδοποιήσεις, οι σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ περίπου στις 8:00 το βράδυ ώρα Ελλάδος και οι εκατοντάδες ιρανικοί πύραυλοι έκαναν την εμφάνισή τους στον ουρανό. 

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.