ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ανάσταση» το… τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, περιμένουν οι ξενοδόχοι

Εύρης Τσουμής08 Μαΐου 2021

«Ο Μάιος χάθηκε γιατί δεν υπάρχουν κρατήσεις. Στόχος μας είναι να μη χαθεί και ο Ιούνιος», τόνισε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος.

«Οι ξενοδόχοι περιμένουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος τον Ιούνιο για να κάνουν… Ανάσταση. Αν όλα πάνε καλά, ίσως τότε να κόψουμε την… κορδέλα των εγκαινίων της σεζόν» τόνισε.

Όπως είπε ο κ. Τάσιος, ένα ξενοδοχείο για να ανεβάσει ρολά θα πρέπει να βλέπει μπροστά του πληρότητες του 40 -50% και υπενθύμισε ότι πέρυσι η φιλοξενία έχασε το 80% του τζίρου της.

Μόνο στη Θεσσαλονίκη, το 2020 σε σχέση με το 2019, η πτώση που καταγράφηκε στον αριθμό των διανυκτερεύσεων των επισκεπτών στα ξενοδοχεία, ξεπέρασε σε απόλυτους αριθμούς το ένα εκατομμύριο επτακόσιες δέκα χιλιάδες. Σύμφωνα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ), το 2020 καταγράφηκαν μόλις 729.246 διανυκτερεύσεις, με την πτώση να ανέρχεται - σε σχέση με το 2019 - στο πρωτοφανές ποσοστό της τάξης του 70,14%.

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους θα πρέπει να ληφθούν εγκαίρως μέτρα για την τόνωση της ρευστότητας στον κλάδο εν όψει του ανοίγματος στις 15 Μαίου, ώστε να καταφέρουν οι επιχειρήσεις να επιβιώσουν (πρόγραμμα δαπανών, “Γέφυρα”, εποχικότητα, επιμήκυνση χρόνου αποπληρωμής δανείων και οφειλών προς το Δημόσιο).

Ο κ. Τάσιος παράλληλα επισήμανε πως θα πρέπει όλοι πρέπει να εμβολιαστούν, αλλιώς τα επιδημιολογικά δεδομένα θα παραμείνουν κόκκινα που σημαίνει όπως είπε “κόκκινα ταμεία”.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.