ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβλήθηκε η σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης (βίντεο)

MakThes Team07 Σεπτεμβρίου 2023

Toυ Γιάννη Γκουμάκη

Την αναβολή της σύσκεψης με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης για αποφάσισε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και της φυσικής καταστροφής που συντελείται τις τελευταίες μέρες στη Θεσσαλία και την κεντρική Ελλάδα. 

Ο επικεφαλής της Κ. Ο. Του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, συναντήθηκε με την αντιπροσωπεία του κόμματος στο συνεδριακό κέντρο Νικόλαος Γερμανός χώρο της ΔΕΘ και δήλωσε πως η σύσκεψη, ευελπιστούν να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, εφόσον τα καιρικά φαινόμενα βρεθούν σε ύφεση και πάψει αυτή η κατάσταση. "Προέχει η συμπαράσταση σε όσους αγωνίζονται σήμερα στη μάχη με τις πλημμύρες", υποστήριξε.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους παράλληλα, ο κ. Φάμελλος τόνισε πως η ανησυχία στον ΣΥΡΙΖΑ και σε όλη την κοινωνία είναι μεγάλη για την κατάσταση και πως άμεσα, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσει για τις πληγείσες περιοχές τη Θεσσαλίας.

Επίσης υπογράμμισε πως είναι πλέον πασιφανές ότι τα κλιματικά φαινόμενα ξεπερνούν κάθε προηγούμενο αλλά όχι κάτι αναπάντεχο. "Είναι κάτι που το γνωρίζαμε και το περιμέναμε. Η πολιτεία πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει και τα φαινόμενα, και ΤΕΙ ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας. Για το λόγο αυτό, τι πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να ενοποιηθεί η κλιματική πολιτική. Ήταν λάθος ότι η κλιματική πολιτική έφυγε ως ένα βαθμό από το υπουργείο περιβάλλοντος και πήγε στο υπουργείο κλιματικής κρίσης και πολίτικης προστασίας. Χρειαζόμαστε ενιαίες πολιτικές", δήλωσε.

Σε δεύτερο χρόνο τόνισε πως η πολιτεία χρειάζεται μεγαλύτερη επάρκεια απέναντι σε τέτοιες κρίσεις και ταυτόχρονα αλλαγή στα σχέδια αντιμετώπισης των εν λόγω κρίσεων. "Το 2016 υπήρχε από την ελληνική βουλή η εθνική στρατηγική για την κλιματική αλλαγή. Πρέπει να επικαιροποιηθεί άμεσα. Το ίδιο πρέπει να γίνει και με τα σχέδια κινδύνων πλημμύρας που είχε καταθέσει ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ το 2017-2018. Πρέπει να επικαιροποιηθούν σε βαθμό περιφέρειας για παράδειγμα τα σχέδια αντιμετώπισης κινδύνων πλημμύρας προέβλεπαν σχέδιο αντιμετώπισης στις πληγείσες περιοχές του Βόλου αλλά δεν επικαιροποιήθηκαν. Μαζί με αυτά έχουμε και νέες προτάσεις αλλά πρέπει να κάνουμε σήμερα ένα βήμα πίσω γιατί προέχει η αντιμετώπιση της κατάστασης και η συμπαράσταση", τόνισε.

Τον κ. Φάμελλο συνόδευαν στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές Χρήστος Γιαννούλης και Κατερίνα Νοτοπούλου, ο πρόεδρος της Ν.Ε. Α' Θεσσαλονίκης, Κώστας Αμπατζάς και ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ , Διονύσης Καλαματιανός.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει ενδεχόμενο αναβολής των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φάμελλος τόνισε πως είναι απόφαση της γραμματείας της κεντρικής επιτροπής και πως κάτι τέτοιο είναι απόφαση κομματική και όχι του προέδρου της Κ.Ο. "Μετά την επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές θα δούμε ποια είναι η κατάσταση και θα πράξουμε αναλόγως", δήλωσε.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.