Στο πλαίσιο της τηλεοπτικής του παρουσίας στον ΑΝΤ1 ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος σχολιάζοντας τη δημόσια συζήτηση για τον φράχτη στον Έβρο, υπενθύμισε ότι ήταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που προχώρησε στην κατασκευή του.
«Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε τον φράχτη το 2010 και τότε βιώσαμε την απαξίωση από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι ο φράχτης είναι το “τείχος της ντροπής” και η Νέα Δημοκρατία όντας στον αστερισμό των Ζαππείων ανέφερε ότι ο φράχτης συνιστά αποπροσανατολισμό από τα μέτρα του πρώτου μνημονίου. Στην πορεία, βέβαια, προσχώρησε σε αυτήν την πολιτική. Σαφώς και ο φράχτης είναι αναγκαίος. Σαφώς και βοήθησε. Σαφώς και πρέπει να επεκταθεί. Κατασκευάστηκε με ευρωπαϊκά χρήματα; Όχι. Άρα δεν καταλαβαίνω γιατί ο κ.Μητσοτάκης λέει “θα προχωρήσουμε και μόνοι μας”. Μόνοι μας τον έχουμε φτιάξει ως τώρα. Αυτές είναι λοιπόν οι υπερβολές» σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Η ουσία του προβλήματος είναι η αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου. Δηλαδή να μην πέφτει το βάρος στις χώρες πρώτης υποδοχής όπως είναι η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία, αλλά να το επιμεριστούν και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Που κολλάει η αναθεώρηση; Το βέτο το έβαλαν οι Αυστριακοί και οι υπόλοιποι συντηρητικοί ομοϊδεάτες του κ. Μητσοτάκη. Αυτό είναι το επίμαχο. Είναι μια ευρωπαϊκή συζήτηση και η ευρωπαϊκή δεξιά έχει τεράστια ευθύνη, που δεν επιδεικνύεται αλληλεγγύη» ανέφερε ο κ. Σπυρόπουλος ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση.
Σχετικά με το μετεκλογικό τοπίο, ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι «ο ελληνικός λαός χρειάζεται μια επιλογή αλλαγής προκειμένου να λύσει βασικά προβλήματα της καθημερινότητάς του.Μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, είμαστε διατεθειμένοι να καθίσουμε να συζητήσουμε για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας».
Απέναντι στα μοντέλα εξουσίας της αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας και της σύμπραξης χωρίς κανένα προγραμματικό υπόβαθρο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο κ. Σπυρόπουλος ανέδειξε τις κυβερνήσεις συνεργασίας.
«Το ερώτημα αυτήν τη στιγμή στο οποίο θα απαντήσει ο ελληνικός λαός είναι αν θα συνεχίσουμε με μονοκομματικές κυβερνήσεις, που δίνουν την αλαζονεία στον κάθε κ.Μητσοτάκη να διαπράττει το σκάνδαλο των υποκλοπών, να δίνει σε 68 εταιρείες τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης και να διαχειρίζεται με τέτοιο τρόπο το δημόσιο χρήμα και το κράτος ή αν θα πρέπει να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας, όπου θα υπάρχει έλεγχος και συνεννόηση για τα προβλήματα του ελληνικού λαού» κατέληξε.