ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρέας Λοβέρδος: «Μπορούμε σε δέκα μέρες από σήμερα να είμαστε μια μεγάλη υπολογίσιμη δύναμη» (βίντεο, φωτ.)

Βαγγέλης Στολάκης30 Μαΐου 2024

Έχοντας πίσω του το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ο πρόεδρος του κόμματος «Δημοκράτες» και υποψήφιος ευρωβουλευτής, πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος την κεντρική ομιλία του στην πόλη, διεκδικώντας την στήριξη των πολιτών στις 9 Ιουνίου με σύνθημα το «Έλληνες στην Ενωμένη Ευρώπη».

Ο κ. Λοβέρδος έγινε δεκτός με χειροκροτήματα, συνθήματα και… κόρνες. Ο πρώην βουλευτής ξεκίνησε αναφερόμενος στην ίδρυση του κόμματος του στις αρχές Μαρτίου από τον Έβρο. Έκανε λόγο για ένα κόμμα ακμαίο που καθημερινά ενισχύεται.

«Η πολιτική δεν είναι χόμπι για αριστοκράτες και αργόσχολους. Είναι καθήκον. Είμαστε δημοκράτες. Είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι» σημείωσε ο κ. Λοβέρδος.


Ο πρώην υπουργός και υποψήφιος ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στην ακρίβεια και έριξε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης και των πολιτικών που ακολουθούνται. «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποστηρίζει τα καρτέλ» σημείωσε. «Αυτό πρέπει να το σταματήσουμε. Να δώσουμε μάχη κατά των καρτέλ. Θα πάρουμε την ευθύνης αυτής της μάχης. Θα πάρουμε πρωτοβουλίες που καθυστερούν εδώ και χρόνου» τόνισε.


Μίλησε για τον στόχο του κόμματος του να είναι το πρώτο από τα μικρότερα κόμματα και καταλύτης των εξελίξεων. «Στις 9 Ιουνίου δίνουμε μια πρώτη μεγάλη μάχη. Σε δυόμιση μήνες γίναμε κόμμα. Θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών του Ιουνίου. Έχουμε μέλλον» υποστήριξε τονίζοντας ότι υπάρχει ανάγκη για το κόμμα του δημοκρατικού κέντρου. Σημείωσε επίσης ότι οι «Δημοκράτες» είναι η συνέχεια της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.


Κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το κόμμα και τις προτάσεις του. «Μπορούμε να είμαστε σε δέκα μέρες από σήμερα μια πολύ μεγάλη υπολογίσιμη δύναμη που θα αποτελέσει την βάση για την δημιουργία της μεγάλης κεντρώας παράταξης» τόνισε προαναγγέλλοντας ότι την επόμενη των ευρωεκλογών θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών και σχολιάζοντας τα τελευταία προβλήματα που έχει δημιουργήσει η Βόρεια Μακεδονία έκανε λόγο για αποτελέσματα της διαχείρισης των μεγάλων κομμάτων στη χώρα.


Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν υποψήφιοι ευρωβουλευτές και στελέχη του κόμματος, ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης κ.α. Μάλιστα σε ερώτηση αν σηματοδοτεί κάτι η παρουσία του ο κ. Ψωμιάδης αρκεστεί να δηλώσει «πολλά, πολλά».


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.