ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην ελληνοτουρκική μεθόριο στον Έβρο

Εύρης Τσουμής13 Απριλίου 2021


Λίγες μέρες μετά αποκάλυψη της ΜτΚ για την έκθεση του τουρκικού παραρτήματος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην οποία επισημαίνεται πως θα πρέπει το επόμενο διάστημα να περιμένουμε αυξανόμενες προσφυγικές ροές από την Τουρκία στην Ελλάδα και μέσω του Έβρου, έρχονται στο φως και τα πρώτα στοιχεία που δείχνουν την τάση που παίρνουν τα πράγματα.

Οι ψαράδες του «Αινήσιου Δέλτα» που δραστηριοποιούνται κυρίως στο Δέλτα του Έβρου χτύπησαν χτες καμπανάκι για όσα αρχίζουν να συμβαίνουν στην περιοχή. «Επανάληψη σκηνικού Μαρτίου 2020;;; Έντονη φημολογία ότι λαθρομετανάστες καθοδηγούμενοι από τις κυβερνητικές αρχές της Τουρκίας και ΜΚΟ συρρέουν στην Αδριανούπολη, με σκοπό να επαναλάβουν τα περσινά, με την μόνη διαφορά ότι ετοιμάζουν ταυτόχρονα και εισροή από τη θάλασσα» έγραψε σε μια ανάρτησή του ο πρόεδρος του συλλόγου Πάρης Παπαδάκης.

Λίγες μέρες νωρίτερα ο Κώστας Αλεξανδρής, ένας από τους αγρότες στο νότιο τμήμα του Έβρου που βοήθησαν αποφασιστικά την ΕΛΑΣ στη φύλαξη των συνόρων στην περιοχή των Φερών και του Πέπλου στα περυσινά γεγονότα, είχε μιλήσει στο ΜτΚ για τις ήσυχες μέρες του Απριλίου που μπορεί ξαφνικά να «πάρουν φωτιά».

«Σταδιακά αρχίζουμε να βλέπουμε μεμονωμένες κινήσεις. Από τη μια ο χειμώνας και από την άλλη η πανδημία είχαν περιορίσει τις προσπάθειες. Τώρα όμως υπάρχει κι ακόμα ένας παράγοντας. Η νέα εσωτερική κρίση που έχει ξεσπάσει με τον Ερντογάν στην Τουρκία. Ξέρουμε από την εμπειρία μας πως όποτε έχουμε τέτοια φαινόμενα φτάνουν στα σύνορα κυρίως Τούρκοι πολίτες για να περάσουν παράνομα» είπε στη ΜτΚ.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τις 26 Μαρτίου μέχρι και σήμερα οι τουρκικές αρχές και η τουρκική Στρατοχωροφυλακή έχουν συλλάβει πάνω από 30 άτομα, (Γκιουλενιστές, μέλη του PKK κα.), τόσο στην περιοχή της Αδριανούπολης όσο και στην περιοχή των Κήπων, οι οποίοι προσπάθησαν να διασχίσουν την τουρκική μεθοριακή ζώνη με σκοπό να περάσουν από διάφορα περάσματα στην Ελλάδα.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.