ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει σταδιακά ο τουρισμός με Γερμανούς και Βρετανούς τουρίστες

Εύρης Τσουμής22 Μαΐου 2021

Βήμα – βήμα προχωράει η επανεκκίνηση του τουρισμού. Το προηγούμενο διάστημα έφτασαν στη χώρα μας, μέσω της TUI, οι πρώτοι 12.000 Γερμανοί τουρίστες, ενώ την άλλη εβδομάδα 250.000 Βρετανοί τουρίστες ετοιμάζονται να ταξιδέψουν σε προορισμούς που έχουν χαρακτηριστεί, από την βρετανική κυβέρνηση, «πορτοκαλί» δηλαδή όχι απολύτως ασφαλής. Ανάμεσά τους είναι και η Ελλάδα.

Οι πρώτοι 12.000 Γερμανοί ταξιδιώτες της TUI έφτασαν για τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Την περασμένη εβδομάδα προσγειώθηκαν οι πρώτες 23 πτήσεις της TUI fly στην Κρήτη, τη Ρόδο, την Κέρκυρα, την Κω και την Πελοπόννησο. Η Ελλάδα είναι κορυφαίος προορισμός για τους Γερμανούς και προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση, η TUI Γερμανίας αύξησε την τελευταία στιγμή την προσφορά της για την Πεντηκοστή. Μόνο στην Κρήτη προστέθηκαν 6 επιπλέον πτήσεις από το Ντίσελντορφ, τη Φρανκφούρτη, το Ανόβερο και τη Στουτγκάρδη. Το Σαββατοκύριακο της Πεντηκοστής, η TUI fly θα πετάξει περισσότερες από 50 φορές από τη Γερμανία στη χώρα μας.

Έρχονται και οι Βρετανοί


Την εβδομάδα που μας έρχεται 270.000 Βρετανοί θα πετάξουν σε πορτοκαλί προορισμούς. Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, έχουν προγραμματιστεί περισσότερες από 1.300 πτήσεις μέσα σε 5 ημέρες έως την άλλη Κυριακή, με 54.000 επιβάτες ημερησίως και προς προορισμούς όπως η Ισπανία, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Γαλλία. Επτά στους 10 μεγαλύτερους τουρ οπερέιτορ της Βρετανίας αξιοποιούν τη σύγχυση στις οδηγίες που δίνει η κυβέρνηση, διακινώντας τουρίστες σε χώρες ή νησιά που έχουν χαρακτηριστεί από το βρετανικό ΥΠΕΞ ασφαλή για μη απαραίτητα ταξίδια, παρά το γεγονός ότι μπορεί να βρίσκονται στην πορτοκαλί λίστα.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος, είπε ότι υπάρχουν ελάχιστες κρατήσεις αυτή τη στιγμή παρόλο που η χώρα άνοιξε για τους επισκέπτες της πριν λίγες ημέρες. «Οι περισσότεροι κρεμόμαστε από τις ανακοινώσεις Τζόνσον για το τι θα γίνει με τη βρετανική αγορά και περιμένουμε το επόμενο 15νθήμερο για να δούμε πως θα εξελιχθούν τα επιδημιολογικά στοιχεία. Σίγουρα ο εμβολιασμός αλλάζει τα δεδομένα και όλοι θα πρέπει να το καταλάβουν αυτό, εάν θέλουμε να έχουμε τουρισμό. Δεν τολμώ να κάνω προβλέψεις» δήλωσε ο κ. Τάσιος, ο οποίος επισήμανε πάντως ότι η φετινή σεζόν έχει και τα θετικά της, καθώς πέρυσι τα ξενοδοχεία τέτοια εποχή ήταν κλειστά, ενώ σήμερα επαναλειτουργεί περίπου το 20% των μονάδων.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.