ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Διαμαντοπούλου από Θεσσαλονίκη: «Είναι η ώρα του ΠΑΣΟΚ, γιατί μπορούμε να το κάνουμε» (βίντεο, φωτ.)

Βαγγέλης Στολάκης01 Οκτωβρίου 2024

Το σχέδιό της για την επόμενη ημέρα στη χώρα αλλά και το κόμμα ανέπτυξε στη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια της προεκλογικής της ομιλίας στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» η πρώην υπουργός και υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Άννα Διαμαντοπούλου η οποία απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Ξεκινώντας την ομιλία της σε ένα κοινό που αποτελούνταν από προσωπικούς της φίλους, δασκάλους, συμφοιτητές και συνάδελφους της στη Βουλή και στις κυβερνήσεις όπως είπε, αποκάλυψε ότι λίγο πριν ανέβει στο βήμα δέχτηκε ένα τηλέφωνο από τον Στέλιο Νέστορα, τον πρώτο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη το 1974, ο οποίος διεγράφη έξι μήνες μετά την εκλογή του. «Μου είπε ότι μετά από 50 χρόνια θα πάει να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ. Θα έρθω να σε ψηφίσω μου είπε» ανέφερε η κ. Διαμαντοπούλου μεταφέροντας τα λόγια του.


«Είναι πολύ μεγάλη αυτή η συγκέντρωση. Βλέπω στη Θεσσαλονίκη τόσες πολλές διαδρομές στη ζωή μου» σημείωσε κάνοντας αναφορά στο έργο της.

«Είμαστε όλοι έτοιμοι να αλλάξουμε σελίδα στη χώρα, στην παράταξη, στους εαυτούς μας» τόνισε η πρώην υπουργός και υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής.


Η κ. Διαμαντοπούλου περιέγραψε την πολιτική της πρόταση ενόψει της κρίσιμης κάλπης της 6ης Οκτωβρίου σημειώνοντας: «Αν όχι τώρα πότε; Αν όχι εμείς ποιοι; Να μαζέψουμε τα μανίκια και το ΠΑΣΟΚ να κοιτάξει μπροστά».

Και συνέχισε : «Πολιτική δεν είναι δημόσιες σχέσεις, ούτε κομματικά ένσημα αλλά να παλεύεις να βρεις λύσεις στα προβλήματα των πολλών.

Όπως σημείωσε η πρώην Επίτροπος «Μετά τις ευρωεκλογές είναι σαφές ότι η χώρα βρίσκεται σε μια κατάσταση που δεν έχει ξαναζήσει».


Η κ. Διαμαντοπούλου άσκησε κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέροντας πως δεν υπάρχει σχέδιο που αφορά τους πολλούς κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κυριαρχεί η αγανάκτηση, η ανασφάλεια, η δυσαρέσκεια.

Για την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι γύρισε την Ελλάδας στην εμφυλιοπολεμική ρητορική.

«Ήρθα με ώρα ΠΑΣΟΚ που δεν μου αρέσει. Είναι η ώρα του ΠΑΣΟΚ γιατί μπορούμε να το κάνουμε» τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου.


Αναλύοντας το διαχρονικό σύνθημα «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό σημείωσε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, γιατί σε κάθε σημείο της Ελλάδας γεμίζουν οι αίθουσες. Το ΠΑΣΟΚ είναι ενωμένο, το είδαμε στο debate. Το ΠΑΣΟΚ θα γίνει δυνατό. Οι πολίτες μας κοιτούν τώρα, μας βλέπουν. Δεν σημαίνει ότι θα μας ψηφίσουν αλλά μας βλέπουν» είπε. Και συμπλήρωσε «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μιλήσει μια νέα γλώσσα σε μια νέα πραγματικότητα» τονίζοντας πως θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στις προγραμματικές κατευθύνσεις του κόμματος εναρμονισμένες με τον 21ο αιώνα, το κόμμα αλλά και την ηγεσία.


Η κ. Διαμαντοπούλου αναπτύσσοντας την πρόταση της για τη χώρα εστίασε στην ανάγκη να υπάρξει περιφερειακή αποκέντρωση και ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους.

Για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο κόμμα είπε ότι «κανένας ηγέτης δεν μπορεί μόνος του». «Θέλουμε ένα κόμμα ανοιχτό και συμμετοχική. Ένα κόμμα αυτόνομο που δεν θέλει ούτε συνεργασίες, ούτε συνιστώσες, ούτε συνασπισμούς» σημείωσε.


«Κάθε εποχή θέλει τον δικό της ηγέτη. Η ηγεσία πρέπει να έχει το όραμα για το μέλλον, γι’ αυτούς που θα έρθουν. Ανθρώπους που βλέπουν το τώρα και μπορούν να δουν το μετά. Η ηγεσία θέλει φωνή που να απευθύνεται στα λαϊκά στρώματα και να προέρχεται από τα λαϊκά στρώματα» τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου.

Και συνέχισε: «Όταν κατέθεσα την υποψηφιότητά μου το έκανα γιατί πιστεύω ότι ο καθένας πρέπει να προσφέρει ότι μπορεί».


Κατά την ίδια «Είναι σημαντικό για έναν πολιτικό να έχει ζήσει και το κοινοβούλιο και την αυτοδιοίκηση και το κόμμα». «Κατεβαίνω γιατί πιστεύω ότι την επόμενη ημέρα μπορώ να ηγηθώ του ΠΑΣΟΚ που θα ασκήσει μαχητική αντιπολίτευση απέναντι σε μια κυβέρνηση που δεν έχει κάνει τίποτα και στις επόμενες εθνικές εκλογές να οδηγήσω το κόμμα να είναι πρώτο και η επόμενη πρωθυπουργός να είναι σοσιαλδημοκράτης» είπε και καταχειροκροτήθηκε.

Κάλεσε τους συνυποψήφιους της να μην «κολλήσουμε ΣΥΡΙΖΑ» τις επόμενες ημέρες και απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στις κάλπες της 6ης Οκτωβρίου, ώστε να μην πάει καμιά ψήφος χαμένη.


Επίσης ζήτησε από τους συνυποψηφίους της και τους συντρόφους της να μην κατηγορούν τους άλλους. «Αυτή είναι η βάση για την ενότητα: ενότητα στη βάση, ενότητα στην κορυφή» είπε η κ. Διαμαντοπούλου.

Το παρών έδωσαν πρώην υπουργοί και πρώην βουλευτές κόμματος αλλά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως οι: Γιάννης Βλατής, Κώστας Διαμαντής, Γιάννης Κουκιάδης, Αντώνης Μανιτάκης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, Γιώργος Λυσαρίδης, Νίκος Γκεσουλης, Αλέκος Αθανασιάδης, Θωμάς Ρομπόπουλος, Δημήτρης Σερβετάς, Δημήτρης Τερζίδης, Κώστας Χαριτωνίδης, Γιάννα Παναγοπούλου, Μάρνη Χατζηεμμανουήλ, Δημήτρης Ζακαλκας, Γιώργος Πασχαλίδης, Χρήστος Πάχτας, Ελένη Χριστιά, Βάσια Μαδέση, Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος, Χρύσα Γκαβανίδου, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, Γιώργος Πινακίδης, Γιάννης Μαγκριώτης κ.α.


Μεταξύ άλλων ήταν ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Σπύρος Βούγιας, ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Ευθύμης Χατζηθεοκλητος, ο Γρηγόρης Χατζησάββας, πρώην δήμαρχος Νεάπολης κ.ά.

Επίσης παράγοντες του αθλητισμού όπως ο Βαγγέλης Γραμμένος, πρώην πρόεδρος ΕΠΟ αλλά και πανεπιστημιακοί όπως η Νιόβη Παυλίδου και ο Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος.


Την Άννα Διαμαντοπούλου προλόγισε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Α’ Θεσσαλονίκης, Ευριβιάδης Ελευθεριάδης.




This page might use cookies if your analytics vendor requires them.