ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντ. Ρέμος - Διαρροή της Αρχής: 20σέλιδο πόρισμα με στοιχεία και τα 13 εκατ. ευρώ χρέη του Ηρακλή

MakThes Team05 Ιουλίου 2024

Με διαρροή πληροφοριών για την υπόθεση απάντησαν πηγές της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες στην ανακοίνωση του τραγουδιστή Αντώνη Ρέμου, που για το θέμα που τον αφορά, έκανε λόγο για διαρροές ψευδών πληροφοριών και παραβίαση του νόμου όσον αφορά στην υπόθεση φοροδιαφυγής 1,5 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος για την οποία ελέγχεται.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για την περίπτωση του Αντώνη Ρέμου υπάρχει πόρισμα συνολικά 20 σελίδων, στοιχεία, καθώς και σχεδιαγράμματα που στοιχειοθετούν την υπόθεση.

Το πόρισμα έχει σταλεί από την Αρχή πριν από έναν μήνα στους οικονομικούς εισαγγελείς, όπως υπογραμμίζουν αρμόδιες πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη διάρκεια των ερευνών διαπιστώθηκε πως ο κ. Ρέμος είναι ιδιοκτήτης εταιρείας που εισάγει καφέ, οι οποίες σύμφωνα με τους ελεγκτές της Αρχής, είναι ιδανικές για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος.

Οι έρευνες διαπίστωσαν ακόμη πως από τα 13 εκατ. ευρώ τα οποία έχει χρέη η ΠΑΕ Ηρακλής, ο Αντώνης Ρέμος, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρός της, δεν έχει πληρώσει ούτε ευρώ στο μερίδιο που του αναλογεί.

Ρέμος: Λέτε ψέματα, δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος



Η θητεία στον Ηρακλή, τα χρέη που «κληρονόμησε» και η σύλληψη


Ο Αντώνης Ρέμος είναι οπαδός του Ηρακλή. Το τέλος της εποχής Μυτιληναίου, με την αποχώρηση και του Γιώργου Σπανουδάκη, του στενού συνεργάτη του πανίσχυρου επιχειρηματία από την ιδιοκτησία του συλλόγου τον έφερε στα πράγματα, ως ιδιοκτήτη της ομάδας.

Ο Ρέμος είχε τις τύχες των κυανόλευκων τη διετία 2008 - 2010, περίοδο κατά την οποία -ο ίδιος και οι συναγάτες του- τοποθετούσαν τα χρέη του κλαμπ στα 18 εκατομμύρια ευρώ, που μειώθηκαν αλλά παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα.

Οι οφειλές μιας Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας, ακολουθούν σχεδόν πάντα όσους εμπλέκονται στο ιδιοκτησιακό καθεστώς ή αναλαμβάνουν θέσεις προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στα διοικητικά συμβούλια.

Ο Αντώνης Ρέμος, αντιμετώπισε «ζητήματα» που αφορούσαν την «συνέχεια» που έχουν οι ΑΕ και οι υποχρεώσεις τους. Το 2014, συνελήφθη για μια «κυανόλαυκη» οφειλή δύο εκατομμυρίων ευρώ προς την εφορία.  
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.