ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΟΑΣΘ: Από «κόσκινο» τα νέα λεωφορεία πριν βγουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης (Βίντεο)

Λίνα Πέτκου20 Σεπτεμβρίου 2021

Ο ΟΑΣΘ ξεκίνησε να παραλαμβάνει σταδιακά τα 80 επιπλέον νέα λεωφορεία,30 αρθρωτά και 50 κανονικά οχήματα, με στόχο την περαιτέρω κάλυψη των αναγκών του επιβατικού κοινού της πόλης.

Στα νέα οχήματα, τα οποία παραλαμβάνονται αυτές τι ημέρες στο αμαξοστάσιο του Φοίνικα, πραγματοποιούνται εργασίες εγκατάστασης ακυρωτικών μηχανημάτων, συστήματος τηλεματικής κ.ά., προκειμένου να αρχίσουν να κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη και να ενισχυθεί ο στόλος, όπως φαίνεται και από το βίντεο που δημοσιοποίησε ο Οργανισμός.

Ήδη στα πρώτα 58 λεωφορεία έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες συντήρησης και αναμένεται άμεσα να βρουν στους δρόμους της πόλης. 

"Όλα τα λεωφορεία είναι μεταχειρισμένα αλλά σχετικά καινούργια κι έχουν πλήρως ανακατασκευαστεί. Είναι δύο ειδών: κανονικά και αρθρωτά λεωφορεία", λέει ο Διευθυντής συντήρησης του ΟΑΣΘ, Γιάννης Σαββίδης.


Με τις παραλαβές αυτές, ο στόλος των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης θα ξεπεράσει για πορώτη φορά τα 500 λεωφορεία. 
Συνολικά στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης θα κυκλοφορούν περισσότερα από 550 λεωφορεία, μαζί με τα 125 των ΚΤΕΛ. Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο χρόνια, τον Ιούλιο του 2019, ο Ο.Α.Σ.Θ διέθετε περίπου 200 οχήματα.

Η διαδικτυακή υπογραφή της σύμβασης για τα εν λόγω λεωφορεία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο, «παρουσία» του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών Γιάννη Ξιφαρά, ο οποίος παρακολούθησε διαδικτυακά τη διαδικασία, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και μελών του Δ.Σ. του Ο.Α.Σ.Θ.

Το συμφωνητικό το οποίο υπέγραψε ο κ. Σκόδρας, αποτελεί επέκταση σύμβασης που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Οκτώβριο του 2020, μέσω της οποίας ο Ο.Α.Σ.Θ μισθώνει ήδη 180 λεωφορεία. Στη σύμβαση προβλεπόταν η δυνατότητα αύξησης του αριθμού των οχημάτων, η οποία ενεργοποιείται από σήμερα.

"Φέραμε συνολικά, μαζί με τα λεωφορεία που μας παραχώρησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, 310 λεωφορεία επιπλέον στα λεωφορεία που διαθέτει ο Οργανισμός συν 125 λεωφορεία από την παραχώρηση γραμμών στην υπεραστική ζώνη στα ΚΤΕΛ.  Τι επόμενες ημέρες, μαζί με τον γερασμένο στόλο θα κυκλοφορούν στην πόλη 55ο λεωφορεία", αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.