ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Απόβαση» 10.000 επιβατών στη Θεσσαλονίκη - Ρεκόρ ημερήσιων αφίξεων κρουαζιέρας στην πόλη (βίντεο, φωτ.)

Λίνα Πέτκου26 Ιουνίου 2024

«Απόβαση» στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν σήμερα περίπου 10.000 επιβάτες και μέλη πληρωμάτων κρουαζιέρας, αριθμός επισκεπτών - ρεκόρ για την πόλη, καθώς στο λιμάνι «έδεσαν» το πρωί της Τετάρτης (26/06) δύο κρουαζιερόπλοια.

Πρόκειται για το «Celebrity Infinity» με 21 προγραμματισμένες αφίξεις φέτος στην πόλη, και το «Norwegian Getaway», το μεγαλύτερο σε μήκος και χωρητικότητα επιβατών πλοίο που υποδέχεται ο λιμένας Θεσσαλονίκης μέχρι σήμερα. Οι επιβάτες μάλιστα εξυπηρετήθηκαν από δύο διαφορετικούς σταθμούς. Από τον επιβατικό σταθμό «Μακεδονία» το «Celebrity Infinity» και από τον νέο Σταθμό Κρουαζιέρας «Μέγας Αλέξανδρος» το «Norwegian Getaway».


Το θηριώδες κρουαζιερόπλοιο «Norwegian Getaway» της εταιρίας Norwegian Cruise Line, φιλοξενεί στο ταξίδι του αυτό κοντά στους 6.000 επιβάτες (περίπου 4.000 ταξιδιώτες 30-40 εθνικοτήτων και 1.600 άτομα πλήρωμα) με διαφορετικές γλώσσες, διαφορετικές κουλτούρες, διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και κυρίως διαφορετική «οπτική» περί ιδανικών διακοπών. Έχει μήκος 326 μ., πλάτος 52 μ., κατασκευάστηκε το 2014 αλλά είναι ανακαινισμένο από το 2020. Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο έφτασε στις 08:30 από τον Πειραιά και θα αναχωρήσει στις 18:30 για την Κωνσταντινούπολη. Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο εκτελεί 9ημερη κρουαζιέρα, έφτασε στις 08:30 από τον Πειραιά και θα αναχωρήσει στις 18:30 για την Κωνσταντινούπολη.

Εντυπωσιακές είναι και οι εικόνες του χρήστη Γιώργου Βελλίδη με το κρουαζιερόπλοιο να φαίνεται από την πλατεία Αριστοτέλους.


Για το «Celebrity Infinity» είναι η 13η άφιξη για φέτος στη Θεσσαλονίκη, από τις 21 συνολικά προγραμματισμένες. Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 2.300 επιβάτες και 1.000 άτομα πλήρωμα. Ήρθε από το Κουσάντασι της Τουρκίας στις 7 το πρωί και θα αναχωρήσει σήμερα το απόγευμα στις 19.30, με επόμενο σταθμό το λιμάνι της Καβάλας.

Είναι το κρουαζιερόπλοιο που άνοιξε για φέτος την κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη, στις 3 Φεβρουαρίου. Ανήκει στον στόλο της Celebrity Cruises, έχει μήκος 294μ., πλάτος 32,2μ. και ναυπηγήθηκε το 2001. Διαθέτει πολυτελείς καμπίνες και σουίτες, εστιατόρια με μενού από διεθνείς κουζίνες , spa, club, wine bar, γυμναστήρια, αίθουσες πάρτι και χορών, πισίνες, κέντρο αισθητικής, καταστήματα αγορών, γκαλερί τέχνης κ.ά. Το κάθε άτομο πλήρωσε 4.000-5.000 δολάρια για το ταξίδι.

Οι επιβάτες και των δύο κρουαζιερόπλοιων θα έχουν την ευκαιρία σήμερα να απολαύσουν τις βόλτες τους και να περιηγηθούν στη Θεσσαλονίκη σε ένα «city tour», που περιλαμβάνει επισκέψεις σε αξιοθέατα, όπως ο Λευκός Πύργος, ο Άγιος Δημήτριος και τα Κάστρα, ενώ όσοι το επιλέξουν, μπορούν να επισκεφτούν αρχαιολογικούς χώρους όπως η Βεργίνα ή άλλα αρχαία μνημεία σε κοντινές περιοχές.



Βελτιώνονται οι υποδομές, αυξάνονται οι επισκέπτες στη Θεσσαλονίκη - 82 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το 2024

Δυναμικά στο χάρτη της κρουαζιέρας και της ανάπτυξης του τουρισμού έχει μπει όπως φαίνεται το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αναβαθμίζοντας ολοένα την ανταγωνιστικότητα της, σε συνδυασμό με τη βελτίωση των υποδομών του, όπως η λειτουργία του νέου επιβατικού σταθμού κρουαζιέρας, με την ονομασία «Μέγας Αλέξανδρος».

Σύμφωνα με στέλεχος του Ναυτικού Πρακτορείου Cosmatos Shipping Services, οι επιβεβαιωμένες προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στη Θεσσαλονίκη για το σύνολο του 2024 ανέρχονται σε 82, ως τις αρχές Δεκεμβρίου, περισσότερες κατά 14 δηλαδή σε σχέση με το 2023 που ήταν 68, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 8%-10%.

Στο μεταξύ, χθες, Τρίτη 25 Ιουνίου κατέπλευσε για πρώτη φορά στην πόλη υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο έξι αστέρων «Crystal Symphony», το «Crystal Symphony» της Crystal Cruises, που ειδικεύεται στα ταξίδια πολυτελείας. Η 13ήμερη κρουαζιέρα ξεκίνησε ς στις 22 Ιουνίου από την Κωνσταντινούπολη και μεταφέρει επιβάτες κυρίως από ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία. Αφού έμεινε για περίπου δέκα ώρες στην πόλη, απέπλευσε για τον Βόλο και από εκεί για τη Μύκονο.

Με βάση το αναρτημένο πρόγραμμα στην ιστοσελίδα της ΟΛΘ ΑΕ το ερχόμενο σαββατοκύριακο 29 και 30 Ιουνίου, θα αγκυροβολήσουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης δύο ακόμα κρουαζιερόπλοια: το Σάββατο θα καταπλεύσει στην πόλη στις οκτώ το πρωί το «MSC EXPLORA I», προερχόμενο από τον Βόλο, για να αναχωρήσει στις 20.00 με επόμενο σταθμό την Καβάλα. Την Κυριακή 30/06 θα δέσει στις 10:30 το «Celestyal Journey», το οποίο αποτελεί και homeport με δυνατότητα επιβίβασης και αποβίβασης των τουριστών, για να αποπλεύσει στις 18:00, με προορισμό το Κουσάντασι της Τουρκίας.

Στη συνέχεια τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, μέχρι και το τέλους του καλοκαιριού, γύρω στα τέλη Αυγούστου, είναι προγραμματισμένες 19 επιπλέον αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στη Θεσσαλονίκη.

Οι επισκέπτες δήλωσαν χαρούμενοι που έφτασαν στην Θεσσαλονίκη και μίλησαν με ενθουσιασμό για το πολύ όμορφο ταξίδι τους.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.