ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΠΘ: Εκκενώθηκε το στέκι στην Ιατρική - Τελούσε υπό κατάληψη από το 2016 (φωτ.)

Έλενα Καραβασίλη08 Ιουλίου 2024

Επιχείρηση εκκένωσης του αυτοδιαχειριζόμενου κυλικείου της Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στήθηκε σήμερα στις 5:30 το πρωί από δυνάμεις της Αστυνομίας, παρουσία Εισαγγελέα.


Ο συγκεκριμένος χώρος τελούσε υπό κατάληψη από το 2016
. Το 2022 είχε γίνει μία προσπάθεια να παραδοθεί πίσω στην ακαδημαϊκή κοινότητα ωστόσο η προσπάθεια αυτή είχε αποτύχει και ο χώρος είχε ανακαταληφθεί. Σήμερα η επιχείρηση ήταν συντονισμένη και απομακρύνθηκαν οι πόρτες και τα παράθυρα. 

«Ο χώρος θα αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του τμήματος, όπου θα γίνουν αίθουσα διδασκαλίας καθώς πρόκειται για έναν χώρο 400τ.μ., στο υπόγειο του κτιρίου εργαστηρίων της Ιατρικής. Οφείλω να επισημάνω ότι ξεκινήσαμε τη διαδικασία, ως Κοσμητεία διότι ήρθε επιστολή από τον σύλλογο φοιτητών Ιατρικής που ζητούσαν να τηρηθεί ο νόμος και να αποδοθεί ο χώρος στην ακαδημαϊκή κοινότητα», λέει στο makthes.gr ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Θεόδωρος Δαρδαβέσης. 

Συμπληρώνει πως τα πράγματα που υπήρχαν εντός του χώρου θα παραμείνουν εκεί για μία με δύο ημέρες ώστε να τα πάρουν οι… ιδιοκτήτες τους, ειδάλλως θα απομακρυνθούν. Ο ίδιος τονίζει τέλος πως εφαρμόστηκε η νομιμότητα ώστε να αποδοθεί ο χώρος στην ακαδημαϊκή κοινότητα, όπου και ανήκει.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.