ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΠΘ: Εκπαίδευση φροντιστών σε βασικές διαδικασίες φροντίδας κατ’ οίκον

MakThes Team11 Σεπτεμβρίου 2023

Με καινοτόμα εκθέματα, πρωτότυπες εφαρμογές και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων που αναδεικνύουν το πολύπλευρο έργο που επιτελείται στο Ίδρυμα, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με δικό του εκθεσιακό χώρο.

Ο εκθεσιακός χώρος του ΑΠΘ βρίσκεται στο Περίπτερο 14 (Akademia), stands 1 και 15. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά καινοτόμες εφαρμογές, κατασκευές και πλατφόρμες και να συμμετάσχουν σε πρωτότυπες παρουσιάσεις και ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Όσοι επισκεφθούν το περίπτερο του ΑΠΘ στη ΔΕΘ θα μπορούν, μεταξύ άλλων, να εκπαιδευτούν σε βασικές νοσηλευτικές πράξεις.

Εκπαίδευση ανεπίσημων φροντιστών σε βασικές διαδικασίες φροντίδας κατ’ οίκον

Η τάση μείωσης των ημερών νοσηλείας, έχει αυξήσει εκθετικά τις ανάγκες νοσηλείας κατ’ οίκον σε όλη τη χώρα. Οι ανεπίσημοι φροντιστές των ασθενών καλούνται να πραγματοποιήσουν βασικές νοσηλευτικές πράξεις για τις οποίες όμως δεν είναι εκπαιδευμένοι με αποτέλεσμα να αυξάνεται το άγχος και η πιθανότητα λαθών. Σκοπός της υπηρεσίας είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών σε απλές δεξιότητες κατ’ οίκον όπως λήψη και αξιολόγηση ζωτικών σημείων, σακχάρου αίματος, διενέργεια ενέσεων, έγερση ή αλλαγή θέσης επί κλίνης σε άτομα με δυσκολία κινητοποίησης, κ.ά.

Τοποθεσία: Περίπτερο 14 (Akademia), Stands 1 και 15

Ημερομηνίες: Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 - Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Ώρες: Σάββατο-Κυριακή: 10:00-22:00 και Δευτέρα-Παρασκευή: 16:00-22:00


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.