ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΠΘ: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την χθεσινή ένταση και τον απεγκλωβισμό του Πρύτανη

MakThes Team11 Οκτωβρίου 2024

Ανακοίνωση για την ένταση που σημειώθηκε χθες στο ΑΠΘ εξέδωσε η ΕΛΑΣ, σημειώνοντας ότι "ομάδα συγκεντρωμένων ατόμων πραγματοποιώντας φραγμό, περικύκλωσαν και παρεμπόδιζαν τον Πρύτανη του Α.Π.Θ. να αποχωρήσει από το σημείο. Αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να απεγκλωβιστεί ο Πρύτανης και να διασφαλισθεί η σωματική του ακεραιότητα" και γι΄αυτό πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν πέντε άτομα.

Επίσης, κατά την αστυνομία, "οι συγκεντρωμένοι προέβησαν στη ρίψη αντικειμένων προς τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έκαναν και χρήση πυροσβεστήρα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε εξοπλισμό και στο κτήριο"

Η ανακοίνωση αναλυτικά: 

"Μεσημβρινές ώρες χθες (10-10-2024), σε χώρο της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., ομάδα συγκεντρωμένων ατόμων πραγματοποιώντας φραγμό, περικύκλωσαν και παρεμπόδιζαν τον Πρύτανη του Α.Π.Θ. να αποχωρήσει από το σημείο. Αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να απεγκλωβιστεί ο Πρύτανης και να διασφαλισθεί η σωματική του ακεραιότητα, πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν πέντε άτομα.

Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 20 έως 26 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος αγνώστων δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράνομη κατακράτηση από κοινού, παράνομη βία από κοινού, διατάραξη της κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος υπαλλήλου κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του και απείθεια.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι συγκεντρωμένοι προέβησαν στη ρίψη αντικειμένων προς τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έκαναν και χρήση πυροσβεστήρα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε εξοπλισμό και στο κτήριο.

Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης".

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.